ANIA2608
Szczęśliwa żona i mamusia
"jeśli rodzice są połączeni związkiem cywilnym, duszpasterz powinien starać się doprowadzić ich do zawarcia małżeństwa sakramentalnego przed chrztem dziecka"
A co to ma znaczyć,ze powinien doprowadzić ich do zawarcia małżeństwa?Bo ksiądz to uważa,że można stanąć w kościele,powiedzieć przed Bogiem TAK i jest ślub.Fajnie.Ale dla mnie ślub jest raz w życiu i chcę mieć wesele i zaprosić rodzinę,a na to trzeba pieniędzy i ksiądz mi ich nie da.
A co to ma znaczyć,ze powinien doprowadzić ich do zawarcia małżeństwa?Bo ksiądz to uważa,że można stanąć w kościele,powiedzieć przed Bogiem TAK i jest ślub.Fajnie.Ale dla mnie ślub jest raz w życiu i chcę mieć wesele i zaprosić rodzinę,a na to trzeba pieniędzy i ksiądz mi ich nie da.
Jeszcze trochę i nie będziesz musiała go zmuszać
.

i będzie spać pod "najmotem" No i o 16 bylismy w sobote na miejscu za nim co to po 17 siedliśmy przy stołach na papu a po pół godzinie jak zaczeło lać i burza sie zebrąła to przesiedzieliśmy 40 min chyba w aucie takim dostawczym od znajomych
Przenieśliśmy sie do domu znajomych a potem o 23 pozbieraliśmy sie do nas bo trzeba gdzieś było sie rozlokowac do spania i takim sposobem miałam pensjonat w domu
Ubaw mieliśmy ale tez załamke że wszyscy sie napaliśmy na tą impreze i nici !! A najbardziej rozczarowane dzieci były !