reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Za glukozę 75 mg płaciłam 15 zł, śniadania nie jadłam, po wypiciu glukozy przez 2 godziny nie mogłam jeśc, ani nawet wody sie napic. Zrobisz jak uważasz, ale moim zdaniem jak sie zje, to poziom glukozy we krwi moze by wyższy i ja obawiałabym się że będę musiała powtarzac to badanie.
Kurcze no sama nie wiem właśnie. Bo jak jej powiedziałam że może pójde na czczo (mam też zrobić morfologie i pomyślałam że zrobie wcześniej zeby nie jeździć dwa razy) to mi powiedziała żebym jednak coś zjadła. No zobacze jeszcze:-)

Ja za badanie 50g glukozy płaciłam 22 zeta. I robiłam na czczo. Nawet moja gina przed badaniem mnie upominała żebym nic nie jadła. Ale wody mogłam się napic-dostałam w laboratorium do popicia gdyby mnie zaczynało mdlic.

Co do USG to mi robili w niedzielę(wg ich wyliczeń 23tydz i kilka dni, wg trochę ponad 24tydz) i mała ważyła 560g. Pytałam się czy to dobrze bo mnie ostatnio gina nastraszyła że ciąża jest mniejsza niż powinna i troche się bałam ale teraz powiedzieli mi że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Cyprysiowa mam nadzieję że wszystko będzie ok i ten cukier to fałszywy alarm.

reklama
Cześc Dziewczyny!
Ja właśnie po USG 4D. I już wszystko jest jasne. Mamy swoja wymarzoną królewnę. Będzie córcia! Hurraaa!
Termin porodu mam według OM na 25 listopad i mała ma 1008 g. Chyba dośc spora co? Ale strasznie się cieszę że w końcu sie udało. Jak to mówia do 3 razy sztuka.
USG robiłam na Promienistej w Poznaniu i jestem super zadowolona.
Pozdrawiam Was wieczornie i kolorowych snów.

Anka gratuluję córeczki!!!!

Dziewczyny czemu nie piszecie o zakupach na zakupach? :sorry2:

Sorki to ja trochę zamieszania wprowadziłam ale już przenosze się na zakupy:zawstydzona/y:

hejka brzuchatki..:-D

Kamila muszę pochalić się :tak: jestem kwietnióweczka dzisiaj ide umówić się do lekarza..

Didi gratulacje!!!!!Życzę zdrowej i bezproblemowej ciąży:tak:

mam pytanie do dziewczyn,które są w 22 lub 23 tyg i miały niedawno usg ile ważą wasze dzieciaczki ,bo moje maleństwo ma dopiero450 g i to jest chyba mało proszę

Ja też się troszke martwię, bo mój synek w 21tc ważył 470g, ale doktor powiedział mi, że to waga w normie i nie ma sie co martwić, bo jesszcze wyskoczy, tym bardziej, że ma wysokich rodziców ;)

Dziewczyny nie martwcie się to jest waga w normie moja w 22 tygodniu waży 457g i lekarz powiedział że waga jak na wiek ciąży jest ok:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry