reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witam z zimną już kawą:-)
Sprzątam dziś. Tzn. teraz mam przerwę ale wogóle to zaczęłam porządki świąteczne. Plan sprzątania napisałam. I dziś mam w planach obie łazienki do wyczyszczenia.
Byłam wczoraj u endokrynologa i mimo brania leków znowu mi podskoczyło TSH. Szlag! Znowu mam podwyższoną dawkę. Nie lubić. :baffled:

A z dobrych wieści - po świętach tj. 28 jedziemy do przyjaciela księdza do Hainsfarth na bawarię. Zostajemy tam na sylwestra a 2 albo 3 stycznia jedziemy do naszej ukochanej Szklarskiej Poręby. Jak będzie trochę śniegu to Janosika wsadzimy pierwszy raz na narty. A jak nie będzie śniegu, będziemy siedzieć na basenie :-D Tylko jeszcze święta musimy przeżyć. Wigilia i śniadanie w pierwszy dzien świąt w Wołominie, a drugi dzien świąt w Starachowicach. Hehhh najchętniej to bym posiedziała w domu. Jakoś bez śniegu to nie ma dla mnie świątecznej atmosfery. Chyba, że spadnie z pół centymetra jeszcze :-D

Cześć :-)

Dziewczyny, napiszcie, czy któraś z Was miała problem z żółtymi zębami po antybiotyku u swojego dziecka ? i jak temu zaradzić ... czytam na necie coś o "zymafluor", ale nic o nim nie wiem, czy mogę na własną rękę go podać, czy jest bezpieczny ? czy może najlepszym wyjściem będzie wizyta u stomatologa ?

Z góry dzięki ;-)

Cześć :-)

Dziewczyny, napiszcie, czy któraś z Was miała problem z żółtymi zębami po antybiotyku u swojego dziecka ? i jak temu zaradzić ... czytam na necie coś o "zymafluor", ale nic o nim nie wiem, czy mogę na własną rękę go podać, czy jest bezpieczny ? czy może najlepszym wyjściem będzie wizyta u stomatologa ?

Z góry dzięki ;-)

Edee - Janek teraz brał antybiotyk i nic takiego nie zauważyłam. Jak chcesz to się jutro dopytam Jaśkowego chrzestnego który jest stomatologiem.

Edee - Janek teraz brał antybiotyk i nic takiego nie zauważyłam. Jak chcesz to się jutro dopytam Jaśkowego chrzestnego który jest stomatologiem.

Myszko, była bym Ci bardzo wdzięczna :tak:

Właśnie od kilku dni zauważyłam, że Alan ma szczególnie dwójki (choć nie tylko) żółte od szyjki, i zdziwiłam się bo ograniczam młodemu słodycze do minimum, i myjemy je min. 2 razy dziennie, pije tylko wodę... no i czytam na necie, że może być tak m.in. po antybiotykach i faktycznie, przypomniałam sobie, że jakiś tydzień temu Alanek go brał ...więc podejrzenie padło na lek, i teraz MUSZĘ wybielić mu te żółte ząbki, aż mi wstyd, że takie ma, choć wiem, że dbam o nie jak mogę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(:-(

Edee ma mam teraz ten sam problem. Kiedyś też już to przerabiałam.
Byłam z młodym u dentysty, bo się wystraszyłam. Dentysta nic mi nie poradziła, a żółty nalot po jakimś czasie się ulotnił i zebiska były białe.

Liczę, że teraz będzie podobnie.

Edee ma mam teraz ten sam problem. Kiedyś też już to przerabiałam.
Byłam z młodym u dentysty, bo się wystraszyłam. Dentysta nic mi nie poradziła, a żółty nalot po jakimś czasie się ulotnił i zebiska były białe.

Liczę, że teraz będzie podobnie.

Oj, było by fajnie, gdyby ten kolor zniknął sam... ale cały czas mam pretensje do siebie, że to z mojej winy ma takie brzydkie ząbki :crazy:

Witam z popołudniową kawusią:)

My po balu choinkowym...super było ale wykonczona jestem, dobrze ze Zuzia zasneła to mam chwile relaksu:-).
Hania po swoich urodzinach przeszła jakąs trzydniowke. Miala tylko wysoką temperature i zadnych innych objawów. Od wczoraj wszystko wróciło do normy,ale w najgorszym dniu nie wstala z sofy nawet nam pomóc ubierac choinke:baffled:taka była osłabiona. Trudno...za to pomoze ubrac mi kominek, bo jeszcze nie przystrojony:-)

Witamy i my...

U nas szaro i pada deszcz... Pogoda do bani i humor jakoś tez nie taki...
Wczoraj wieczorem ubieralismy z Mariczka choinkę kurcze za nie duże pieniążki a wyszła tak ładnie.... Marika nie mogą się nacieszyć :)
Bidulka po tym wszystkim poszła spać po 22 i była taka Meczona ze tylko wzięła kubek z mlekiem do buzki i już spała zasnela w może 30 sekund nie wiedziałam nawet ze tak się da:p

Poza tym chyba u nas dobrze w sobotę robimy skromne urodzinki prYjda dwie kumpele z dZieciaczkami... Mam nadzieje ze bedzie fajnie:)

Zdrowia dla Maluszkow wszystkich i

100 latek dla przyszłych solenizantow :*

reklama
Witajcie...gdzie jesteście...wstawać spiochy...zapraszam na kawkę
Zobacz załącznik 416861

ja wczoraj byłam w przedszkolu na konsultacjach, jestem dumna z córy, pani bardzo ją chwaliła....

a co u Was??

jak zdróweczko??u Julci w grupie wczoraj bylo 4szt. w tym Jula jako jedyna dziewczynka...więc mam nadzieje że my uchowamy się i choroba nas nie dopadnie na swieta...

milego dzionka!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry