reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witam
Od środy byłam na chorobowym, tak mnie złapało to przeziębienie, że nie nadawałam się do zycia. Lekarka doradziła to co sama wiedziałam- domowe sposoby. Został mi jeszcze kaszel i ogólne osłabienie, ale jest już o wiele lepiej.
Miałam chwile kiedy musiałam się wypłakać, zima, ciąża i jeszcze do tego przeziębienie, a nic nie można zrobić tylko wygrzewać.
Madzienko wiem co przeżywasz mówiąc o śniegu bo Rzeszów tak samo zasypany. W czwartek była tragedia, w piatek mąż do pracy nie dojechał samochodem. Wszędzie zaspy, zasypane parkingi.
Ale mi dziecko szaleje :-)
Znaleźliśmy piękne drzwi wejściowe, zachorowalismy obydwoje na nie, tylko cena przeraża, ale musimy to przemyśleć. Dochodzę do wniosku że oglądanie katalogów ma się nijak z rzeczywistością. W katalogu czasem coś wygląda beznadziejnie, a na żywo rewelacja, albo na odwrót.

Madzienko, to teraz sluchaj:

Ze wzgledu na sytuacje i milion dodatkowych wydatkow jakie mamy, i jakie za chwile sie moga okazac jeszcze wieksze, gdyx postanowilismy ze w razie wu Fabian bedzie mial najlepsza opieke, rehabilitacje itd S przyjal zlecenie w Sztokholmie, bardzo intratne ale w Sztokholmie.. Nie ma go poki co pn- czw.. Jak dzieci wyjda do domu i beda karmione przez sondę to jest to karmienie co trzy godz, zakladajac w najlepszym wypadku ze o tej samej porze. Urlopu wezmie tydz, dwa.. Nie moze w koncu ze mna siedziec w domu.. Wiec ja budzik co trzy godz 24 na dobe. Karmienie przez sonde zajmuje godzine. Ubrac, uszykowac trojke, zeby rano byc w przedszkolu? Wlasnie sobie zdalam z tego sprawe czytajac Twojego posta. Kiedy ja bede spala:D? Nigdy:D.. Musze kogos zatrudnic chyba.. Jakas babcie czy co.. Bo nie wyrobie. Ale miec kogos w kolko w domu tez lipton..

Ostatnia edycja:
Znaleźliśmy piękne drzwi wejściowe, zachorowalismy obydwoje na nie, tylko cena przeraża, ale musimy to przemyśleć. Dochodzę do wniosku że oglądanie katalogów ma się nijak z rzeczywistością. W katalogu czasem coś wygląda beznadziejnie, a na żywo rewelacja, albo na odwrót.

Zanplo, z doświadczeń moich rodziców mogę Ci doradzić, zebyście kupili to co wam się podoba, nawet jak jest droższe. W domu zawsze jest coś do zrobienia i jak ich teraz nie kupicie to nie kupicie ich nigdy. U mojej mamy w domu są trzy łazienki, jedną z nich moja mama zrobiła tak jak sobie wymarzyła, kafelki, wanna, meble - wszystko z górnej półki. Do tej pory się nią zachwyca :-) Łazienka na dole, w pralni nie ma znaczenia. Ale łazienka na górze była robiona bo trzeba było zrobić, kafelki kupione jakieś jedne z tańszych, prysznic pierwotnie miał być taki z hydromasażem, ale nie było kasy więc zamiast poczekać rodzice kupili zwykły. Moja mama do dziś nie znosi tej łazienki, kafelki ją wkurzają bo twierdzi, że są brzydkie :-D A teraz już nie będzie przecież zmieniać. Gdyby chwile poczekali a nie tak na szybko wszystko robili to pewnie by wiele rzeczy inaczej wyglądało. Dom to niestety skarbonka bez dna. :-)

A i zdróweczka życzę.

U nas dziś zimno, wiatr wieje ale chociaż słońce jest :-)

Czesc Kochane. U nas rano swiecilo slonko, a teraz pada snieg:wściekła/y: Z tego co mowia meteorolodzy podobno na razie zadnej wiosny nie widac:-( Jade dzisiaj z dzieciakami do lekarza. Filip niestety goraczkuje, w dzien ma tylko stan podgoraczkowy albo nie ma w ogole, ale w nocy temp siega 39st i kaszle tak potwornie, ze az sie boje tego kaszlu:-( Zuzie zabieram przy okazji, niech ja tez przebada, bo pokasluje juz od ponad 2 tyg.

Madzienko cos wiem o tym ubieraniu. Zuzia co prawda jest juz duza, ale ja zawsze wszedzie z dwojka, do przedszkola z dwojka, do sklepu z dwojka. To ubieranie czasem mnie wykancza, jeszcze nie wyjde z domu, a jestem cala zgrzana:wściekła/y:
Jesli chodzi o wage to Filip teraz przytyl ponad kilogram i wazy ok 17kg, ale po tych wszystkich chorobach schudl do niecalych 16kg przy wzroscie 109cm (3 miesiace temu), wiec tez szczuplak z niego.

Pyciolku mysle, ze 8tc to tak akurat:tak:

Zanplo ja sie zgadzam z Myszqa. Jesli Wam sie podobaja to nie ma sie nad czym zastanawiac, pozniej tym bardziej nie bedzie kasy:tak: Pokaz te drzwi. My mamy na gorze 2 lazienki, ale tylko jedna zrobiona. Bo jak mam zrobic byle jak to wole poczekac. Tym bardziej, ze ta lazienka jest dla dzieci i smieje sie, ze zrobimy ja jak dzieciaki juz beda na tyle duze, ze same beda w niej sprzatac;-)

Kaja super, ze wszystko u Was w porzadku:tak: A z ogarnieciem dziecakow jakos dasz sobie rade, masz jeszcze troche czasu, ale znajac Ciebie wszystko super zorganizujesz:tak:

Kaja poradzisz sobie, ale rzeczywiście pomyśl o jakiejś pomocy bo przy trójce, a w tym dwa malutkie to na poczatku na pewno będzie ciężko.
Oby szybko zrobiło sie ciepło i nie trzeba będzie dzieciaczków ubierać w kurtki i takie tam to ułatwi zycie każdej mamie niezaleznie od ilości dzieci :-)
Myszqo, Asiulka dzięki za opinię haha macie rację, nie idę na kompromisy haha zaoszczędzę na meblach :-D

Hejka dziewczyny:)

U nas dzisiaj wichura na calego....nie cierpie jak tak wieje....pewnie nie wysuniemy z domku noska na kawalek nawet....
A poza tym polowe nocy nie spalam, ludzie maja jakies alarmy rozwalone w autach czy jak...dzisiaj to w ogole była plaga jeden wyl chyba z godzine....serio ciagle... be przerwy...za to powinny byc mandaty i juz.... a potem nad ranem drugie ten co prawa mial przerwy ,ale tak z 2 minuty wył 2 przerywy...... oszalałam :wściekła/y:

A poza tym mala sie wierci strasznie i ciagle zmienia pozycje, wczoraj tak kopała ,ze mialam wrazenie ,ze zaraz mi wyjdzie miedzy nogami:p no i musi być juz dosc wysoko, bo ten moj zoladek jakos dziwnie funkcjonuje...

Kajaczku kochana ciesze sie,ze bez zmian:) to dobrze....trzymam kciukasy caly czas i myslami jestem z Wami:*

Madziu kochana mam nadzieje,ze dasz sobie dzielnie rade:)

Zanplo zdrowka kochana dla Ciebie:* kuruj sie i dbaj o siebie;* a co do drzwi i calej reszty innych rzeczy, to faktycznie ja tez jestem zdania ,ze lepiej troszke dolozyc i kupic porzadne niz potm zalowac....:*

Asiulka zdrowka dla synusia...oj cosik Wam te chorubska nie odpuszczaja.....;/

Kankiya i jak tam wyglada sprawa fb? lepiej???? buziolki dla Ciebie:*

OOOOO a moja znajoma z mamy z kanady, ktora mieszkan iedaleko mnie urodzila w piatek czy sobote corcie :) takze dowiem sie troszke faktow jak to tutaj wyglada.... jej sytuacja jest nieco inna niz nasza ,ale zawsze to jakies wskazowki:)

ok milego dnia mamuski:*

Hej

Co za pogoda:angry:juz drugi dzien snujemy sie w domu bo sie wyjśc nigdzie nie chce:baffled:.

Madzieńko dasz rade z maluchami...tez się tego bałam na początku i jeszcze do tego wszystkiego zaczynałam dopiero po 7 latach znowu prowadzić samochód:-Da najgorsze z tego wszystkiego to wyciągnięcie Zuzi z przedszkola:-D. Niech sie tylko ociepli bedzie ubierania mniej :-D.

Zapo serce mi zabiło szybciej jak zerkłam na Twoj suwak:-):-):-)a Iggy duży chłopak, ciekawe jaka siostra bedzie:-).

Zanplo podzielam zdanie Myszqi bierz to co wam sie podoba najbardziej, wiem z doświadczenia my przy kilku rzeczach zaoszczedzilismy i teraz żałuje, a z tego co nam sie b. podobało i zrobilismy ,, na bogato,, jestem bardzo zadowolona:-)

jestesmy i my :)

Alex właśnie się kapie, zaraz wciągnie kolacyjkę, obejrzy dobranockę i poślę Go do wyrka :)
a ja się chyba odchamię i wskoczę do pełnej wanny wody, zrobię sobie maskę na ryjek i poleniu****ę troszkę :)
dzisiaj czuję się o niebo lepiej niż przez ostatnie dni...wczoraj myślałam,że wyląduję przy porcelanie...:zawstydzona/y:...
dwa tygodnie czekamy na decyzje kredytową w sprawie działki...to długo czy normalnie ? :baffled:

reklama
Pyciolku milego leniu.chowania....:)

Ja nie wiem jak Ty sie czulas w pierwszej ciazy, ale u mnie nie bylo najgorzej, za to ta zaczela sie masakrycznie, czego w zadnym wypadku Ci nie zycze...a kysz nieznosne dolegliwości:)

Niestety w sprawie oczekiwania na kredyt nie pomoge....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry