reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hmmm, czy w takim razie jest oprócz mnie jeszcze jakaś mamusia, która nie zaczęła prania ciuszków dla maleństwa? :szok: Jakoś strasznie szybko to zleciało i przeraża mnie ta myśl, że to tuż tuż... Chociaż nie ukrywam, że fajnie byłoby już przytulać tę małą istotkę :-) I nie pogniewałabym się, gdyby faktycznie to było już z miesiąc :-D

Dzięki dziewczyny za miłe słowa :-) Buziaczki i dobrej nocki :-) Ja pewnie jeszcze posiedzę, bo mam ostatnio problemy ze spaniem:dry:

JA!!!!!!!:tak:
Ja wczoraj tylko przejrzałam co mam i jestem w szoku bo jakos przyszalałam z rozmiarem 56:szok: teraz muszę koniecznie dokupić 62!!!

Ale zwolnienie od internisty nie jest 100% płatne...

YOKA jest 100% płatne ale pod warunkiem że lekarz internista wpisze na zwolnieniu literkę B - która oznacza zwolnienie w trakcie ciąży!!!:tak:

Serdecznie witam wszystkie Szcześliwe Grudniowe Mamusie 2008.
Podglądam was tu od jakiegoś czasu :zawstydzona/y: i w końcu odważyłam się napisać.
Ja również w grudniu zostasnę mamusią:happy:. Będzie to moje drugie dziecko (pierwsze dziecko, córeczka Natalka ur. styczeń 2006r)
Termin porodu mam na 15 grudnia 2008.
Mam cichutką nadzieję, że mogę przyłączyć się do waszego grona.

Witaj w naszym gronie!!!!:-)

A najzabawniejsze było to, że jak ginka zobaczyła jak często mała skakała i z jakim zaangażowaniem, to stwierdziła, że mamy baaardzo szczęśliwe dziecko, hehehehe.

Misiówka cieszę się że wszystko u Was OK!!!!:-)Ale dzien to miałaś ciekawy:tak:

Dorotka super że syncio zdrowy i wszystko jest ok!!!

Dziewczyny, czy wybiera się któras z Was do Ikea??? Bo mam ogromną prosbe!!!!!

Agawar ja wybieram sie ale dopiero 25 października!!!Mogę w czymś pomóc???:tak:

Więc dla ciekawostki, w tym roku kolejne pełnie mamy: 12 listopada, 12 grudnia i 11 stycznia. Jeśli terminy wypadają w tych okolicach to prawdopodobieństwo porodu w terminie jest znaczne. Jeśli termin wypada po pełni, to prawdopodobne jest, że urodzimy wcześniej. To oczywiście żadna reguła, ale tak wam dla rozrywki podaję ;)

To ja chcę 12 grudnia:-D akurat mamy wtedy imieniny mojego teścia:-)

reklama
Ja dalej nadrabiam zaległości...sorki:zawstydzona/y: jeśli z niektórymi odpowiedziami powtarzam się:tak:

Dzisiaj robię na obiadek racuszki ziemniaczane z sosem pieczarkowym:) Pycha:) Jak któraś reflektuje na przepis to proszę dać znać to wstawię na kulinaria:)

Agatkas wstaw!!!

YOKA wygrzej się i wykurz to niedobre przeziębienie!!!:tak:

A ja już tak zaprzyjaźniłam się z dziewczynami,że nie potrafię ich opuścić.

Zresztą jak do Nas ktoś dochodzi zaraz jest miło powitany a jak ja napisałam na Listopadówkach, że też będę listopadową mamusią to olano mnie..więc po co pchać się tam gdzie Cię nie chcą?
Tu mam swoje kochane kobietki:tak:

Marzycielki nikt nie odda już listopadówkom!!!Ona jest naszą grudnioweczką!!!

Dlatego , że ja miałam bardzo nieregularne okresy i na początku obliczyliśmy z lekarzem , że poród przypada na początek grudnia.
Potem jednak doliczyliśmy się okresu,zapłodnienia i terminu porodu na listopad;-)

A ja już tak zaprzyjaźniłam się z dziewczynami,że nie potrafię ich opuścić.

Zresztą jak do Nas ktoś dochodzi zaraz jest miło powitany a jak ja napisałam na Listopadówkach, że też będę listopadową mamusią to olano mnie..więc po co pchać się tam gdzie Cię nie chcą?
Tu mam swoje kochane kobietki:tak:
Bardzo dobrze, ze Cię tam nie chcieli, jeszcze byś sie z nami pozegnała, a tak super, ze jesteś grudnióweczką.
A listopadówki możesz podczytywać, ja tak robie już od sierpnia, w sierpniu czytałam sierpniówki, we wrześniu - wrześniówki, a teraz przerabiam październik i listopad. Ale powiem szczerze, ze nasze forum grudniowe jest najfajniejsze.:-)

Dla tych, które są z Poznania i okolic:-D

Darmowe USG 4d

Ja się oczywiście wybieram

Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo
Ale Ci zazdroszczę, też bym chciała mieć jeszcze raz 4 d, ale już sie nie wybiorę, bo za daleko i yrochę szkoda kasy

Ewushka - dzięki wielkie, ale sądzę, że żadna z nas nie będzie miała spokoju przed porodem, hehehehe!!

sawka - dzięki i obiecuję się starać, hahahahaha!

Dorotka - super, że synuś zdrowy i fajnie, że średniaczek, to sprzyja waszym planom, tylko niechże zaliczy tego fikołka już i nie robi mamie pod górkę!!

Morbital - to ci w ciąży wykryli Toksoplazmozę?? Jak się zaraziłaś? No i koniecznie zrób sobie drzemkę w dzień jak możesz, bo po co się męczyć? A sen mrożący krew w żyłach... przynajmniej jak dla mnie... Super, że wyprawka gotowa!! Pochwal się na zakupach!!

Pytia - niezwykła ciekawostka, wg tej teorii powinnam rodzić 12 grudnia - zobaczymy, hahaha. Sama jestem ciekawa. ale jeśli o mnie chodzi to jakbym miała wybierać sobie dzien - wybrałabym 9 grudnia, bo tak urodziłą się Misia i byłoby zabawnie, hehehehe.

Agatkas - widzę, że Zuzia lubi makaronik z serem, hehehe. Dzięki za pamięć też się cieszę, że wszystko sprawdzili, dzisiaj jestem na maxa zrelaksowana dzięki temu.

Dagulla - co to jest 4 dni leniuchowania więcej!! To co rodzimy razem, hahaha?!

blizniaki - super, że udało ci się jednak zalatwic te badanko, a do tego bezboleśnie - luksusik!! Dzięki za pozytywne fluidki, jakby nie było będzie dobrze, byle do grudnia!!

Kankiya - moja też się z rana lubi wykiełbasić, strasznie to słodkie, bo mam wtedy czas tylko dla niej, a potem wstaje Misia i muszę ją wyprzytulać, hehehehe, także do 9 się kitrasimy!!

Cyprysiowa - no to widzę, że Cypisek zrobił ci alarm Biały Bizon, hahaha, dobrze, że potem jeszcze zasnął!

Agatkas - poproszę bardzo o przepisik, strasznie jestem ciekawa!! Kuruj się rybko koniecznie, trzeba dmuchać na zimne teraz!! Mnie nie boli raczej podbrzusze, ale moja ma nogi u góry, więc może dlatego... za to tak mnie bolą kości miednicy, że chodzę jak Dzwonnik z Notre Dame...

justyna - czekam na fotki!!! no i faktycznie szaleństwo czas zacząć, hehehe, bo się jeszcze zaskoczysz!! A gin zabawny, niepowiem, hahahaha!

Marzycielka - wielkie gratulacje dla kolezanki i Zuzanki!!! Super!! A porodem się nie stresuj, napewno odczujesz wszystko jak należy i idealnie dla siebie samej!! Główka do góry! No i nawet nie próbuj od nas uciekać, hehehe!!

Yoka - dzięki za pamięć!! A co do przeziębienia to można bez mleka się obejść - imbir działą przeciw zapalnie, więc polecam herbatkę z imbirem i miodem, pieczywo czosnkowe, maści rozgrzewające na gardło, na katar inhalacje (nawet takie w sztyfcie, albo kropelki, albo są też maści rozgrzewająco - inhalujące). Także trzymam kciuki i kuruj się ryba!!

Madzienka - no zaiste, nie nudziłam się, hehehe, ale dzisiaj chętnie odpocznę i się ponudzę!! :-D

J

Marzycielki nikt nie odda już listopadówkom!!!Ona jest naszą grudnioweczką!!!

Bardzo dobrze, ze Cię tam nie chcieli, jeszcze byś sie z nami pozegnała, a tak super, ze jesteś grudnióweczką.
A listopadówki możesz podczytywać, ja tak robie już od sierpnia, w sierpniu czytałam sierpniówki, we wrześniu - wrześniówki, a teraz przerabiam październik i listopad. Ale powiem szczerze, ze nasze forum grudniowe jest najfajniejsze.:-)

Mówiłam, że Kochane baby tu mam??:-):-):-)

Wicie coś z tą Pełnią jest...Agata ta moja koleżanka miała termin na 13.10. a urodziła dzisiaj po północy 14.10 a dzisiaj była PEŁNIA:szok::-)
Może i Nam się uda:tak:

Wpadlam tylko zeby zobaczyc czy misiowka sie odezwala mialam wczoraj zle przeczucia. Ciecze sie ze polozna potraktowala cie powaznie. Fajnie ze zbadali cie ginekologicznie, przynajmniej wiesz ze szyjka ok. Uwazaj na siebie, wszystkie na siebie uwazajcie a ja wracam do mojego remontowego balaganu:-)

reklama
Hey dziewczynki:-)

Wpadłam zobaczyć co nowego ale jakoś Was mało :-p

A moja Oliwka tak się czasami mocno rozpyczha , że aż mnie naprawdę boli :-D Nidobrzelec mój kofffany:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry