reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Madzienka ode mnie tez mocko pozdrów YOKE i jej maleństwo,no i zycz szybkiego pozwrotu do nas:} UNREALY witam serdecznie wśród nas:}}}} Ja tez uciekam do mojej ginekolozki..mama nadzieje,ze jakos to bedzie...oby dobrze.....buziaki:* do pozniej:*

reklama
Witam. Wczoraj odebralam wyniki glukozy 75g i nie jest za dobrze. Na czczo 85, po 1h - 201 ,a po 2 h - 146. Od razu poszlam do lekarki a ona mi na to że mam cukrzycę ciążową. Muszę się zglosic jutro do poradni diabetologicznej, dostane diete, wypozycza mi glukometr no i bede sie kluc 4 razy dziennie. Poza tym mam 1 raz w tygodniu chodzic na ktg, a po 35 tc 2 razy w tygodniu. Wczoraj bylam zalamana bo lekarka nie omieszkala mnie poiformowac, ze musze liczyc ruchy plodu, ze moze byc zgon wewnątrzmaciczny, ze dziecko po urodzeniu moze mec spadek cukru, przestac oddychac i takie tam. Po co ona mi to wszystko gadala- tylko sie zestresowalam i ciezko mi sie bylo uspokoic do wieczora. Tak sie boje ze z dzieckiem cos bedzie nie tak... No chyba wystarczy unorowac poziom cukru i bedzie ok? Dodajcie mi troche otuchy bo moze niepotrzebnie panikuje.

Witajcie
Pisze tak na szybkiego bo jak siedze to mnie strasznie kregoslup boli , chciala bym tyle na pisac ale nie dam rady bo tak boli, nie spie w nocy jak pare z nas a synek narescie siada na nocnik ale trzeba caly czas patrzec i pilnowań bo sam nie wola siku ale dobry poczatek ja sama nie wiem co zrobi z Cyprianem czas pokarze jest pare opcji ale wszystko się okaże mam sny zwiazane z porodem i jak to bedzie z tymi skurczami czy wody mi odejda czy co.
Pozdrawiam

Yoka trzymajcie sie !!! całusy !!!

jeszcze co do dzieciaczków to która dzidzia jeszcze ułozona pupką w dół ??? Agatkas Twoja chyba tez tak była ???

Tak dokładnie:) Moja cały czas pupką do dołu.... główką mi brzuch do góry rozciąga, aż już niekiedy mnie boli.. Moja położna mi powiedziała, że przy takim ułożeniu znacznie częściej brzuch się stawia i ruchy dziecka stają się bolesne... Miejmy nadzieję, że jaśnie szanowne dzidzie zechcą się w końcu odwrócić:)

Mnie dwa dni tu nie było, bo miałam takie okropne skurcze, że położna kazała mi cały czas leżeć... ale jest już lepiej:)

Pozdrowienia dla Yoki!!

cześć,
jestem nowa:)

spodziewam się mojego synka pod koniec grudnia (na święta :tak:
i nie mogę się doczekać, jak chyba wiekszość mamusiek :-)

pozdrowionka

Witam serdecznie :-0

Witam. Wczoraj odebralam wyniki glukozy 75g i nie jest za dobrze. Na czczo 85, po 1h - 201 ,a po 2 h - 146. Od razu poszlam do lekarki a ona mi na to że mam cukrzycę ciążową. Muszę się zglosic jutro do poradni diabetologicznej, dostane diete, wypozycza mi glukometr no i bede sie kluc 4 razy dziennie. Poza tym mam 1 raz w tygodniu chodzic na ktg, a po 35 tc 2 razy w tygodniu. Wczoraj bylam zalamana bo lekarka nie omieszkala mnie poiformowac, ze musze liczyc ruchy plodu, ze moze byc zgon wewnątrzmaciczny, ze dziecko po urodzeniu moze mec spadek cukru, przestac oddychac i takie tam. Po co ona mi to wszystko gadala- tylko sie zestresowalam i ciezko mi sie bylo uspokoic do wieczora. Tak sie boje ze z dzieckiem cos bedzie nie tak... No chyba wystarczy unorowac poziom cukru i bedzie ok? Dodajcie mi troche otuchy bo moze niepotrzebnie panikuje.

O matko ale Cię nastraszyła , dziwna baba. Myślę , że wystarczy uregulować cukier i nic złego się nie będzie działo;-)

Myszqa
wierszyk superowy:-)

A ja poszłam do sklepu po farbę Hebanowa Czerń bo ten co mi wyszedł , kuźwa wyszedł fioletowy jak buraczki.... makabra
Zaraz je zakryję i nigdy już takiego kolorku nie KUPIĘ!:wściekła/y::-D

Oczywiście dla Yoki uściski i pozdrowionka.

Sawka cieszę się, że cukier się unormował

Misia nie zadręczaj się tekstem tej baby. Zmienisz dietę i wszystko na pewno będzie ok.

Agatkas a dostałaś jakieś zalecenia? Odpoczywaj.

Unreay witaj:happy:

Marzycielko dawaj fotkę tego koloru.

reklama
cześć,
jestem nowa:)

spodziewam się mojego synka pod koniec grudnia (na święta :tak:
i nie mogę się doczekać, jak chyba wiekszość mamusiek :-)

pozdrowionka
witaj wśród nas :-)

co to za głupia lekarka:wściekła/y: żeby tak straszyć kobietę w ciąży:wściekła/y:
Misia nie przejmuj sie ta babą, przedstawiła ci możliwie najczarniejszy scenariusz jaki mógłby się przydarzyć, ja też mam cukrzyce ciążową i nie dość że jestem na diecie to jeszcze biorę insulinę bo dieta nie za bardzo mi pomogła, ale mój diabetolog nie straszy mnie takimi tekstami :baffled: nie przejmuj się jeżeli wyrównasz cukier i będziesz przestrzegać diety to będzie ok :tak:

Do góry