reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
przepraszam kochanienkie ze tak rzadko zagladam mimo ze mam jednak tego neta:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale naprawde juz nie wyrabiam z Alexem...przechodzi sam siebie,przysiegam:eek::eek:ja nie wiem skat on ma tyyyylllle energii....i w dodatku do szczescia snu nie potrzebuje...:eek::eek:ale same wiecie jak jest z jego nockami wiec nie bede zamulac:no::no:przez weekend przechodzil biegunke ale juz jest okize....a po schodach zasuwa jak perszing:szok::szok:ale jeszcez nie chodzi...czy ktores z dzieciow juz chodza samodzielnie?
no zaniedbujesz nas :no:
Chyba jeszcze zadne z dzieci ie chodzi ...

Cześć kochane.

Mam pytanie, bardzo bardzo ważne. Moja przyjaciółka jest w ciąży i ma grupę krwi minusową. Czy któraś z Was miała konflikt krwi??? Czy coś trzeba przyjmować na początku ciąży, czy na końcu?? Bardzo proszę o odpowiedzi :-)
Patrysiu my z mezem mamy konflikt, ja mam Rh-, a on +. I sytuacja wyglada tak, ze praktycznie przy pierwszym dziecku nie ma zagrozenia, jedynie robi sie czesciej badania na przeciwciala Anty Rh i jesli dzieciatko dziedziczy czynnik Rh po ojcu to po porodzie podaje sie matce zastrzyk z przeciwcialami, zeby nie bylo zagrozenia dla kolejnego dzieciatka. U mnie Filip odziedziczyl czynnik Rh po mnie, wiec tego problemu nie bylo. W kazdym badz razie niech kolezanka sie nie martwi, bo przy pierwszym dzieciaczku nie ma powodow do niepokoju, a poza tym w dzisiejszych czasach konfikt serologiczny nie jest jakis strasznym problemem;-)

Cześć mamuski :-)

Wiem, wiem, rzadko mnie tu widać ostatnio, ale musze sie Wam pochwalić :tak:, otóż ... czekałam na mieszkanie komunalne dłuuuugo, i wczoraj dostałam list, że jest mieszkanie do obejrzenia, więc dziś byliśmy :tak::tak: jest w bloku, na ostatnim pietrze :-:)wściekła/y:, 2 duze pokoje, kuchnia, spiżarka nowe panele, wymalowane. poprostu suuuuper :tak::tak::tak: ale się cieszę nawet mi nie uwierzycie :zawstydzona/y: za 2 tyg. podpisujemy umowe i przeeeeeprooooowadzka :tak::tak:, aha i duuuuuuży balkon :tak::tak::tak:, poprostu lepiej juz chyba nie mogło się nam trafić :tak:, a bałam się, że bedzie do du... i ze bede musiała odmówić, a tylko raz można zrezygnować :wściekła/y:

Ale jestem happppyyy :-):-):-):-):-):-) wpłacimy tylko kaucję 2.300 i już ns nie ma na "starych śmieciach" aaa i po 5 latach mogę go wykupić :tak::tak::tak:

Chwalę się, dziś Bartek zrobił pierwsze kroczki..jestem mega wzruszona.

Dziewczyny GRATULACJE!!!

Ja spadam czytać.
Papa:-)

Patrysiu my z mezem mamy konflikt, ja mam Rh-, a on +. I sytuacja wyglada tak, ze praktycznie przy pierwszym dziecku nie ma zagrozenia, jedynie robi sie czesciej badania na przeciwciala Anty Rh i jesli dzieciatko dziedziczy czynnik Rh po ojcu to po porodzie podaje sie matce zastrzyk z przeciwcialami, zeby nie bylo zagrozenia dla kolejnego dzieciatka. U mnie Filip odziedziczyl czynnik Rh po mnie, wiec tego problemu nie bylo. W kazdym badz razie niech kolezanka sie nie martwi, bo przy pierwszym dzieciaczku nie ma powodow do niepokoju, a poza tym w dzisiejszych czasach konfikt serologiczny nie jest jakis strasznym problemem;-)

Dziękuję, przekażę jej. :-):-):-)

Gratulacje!!!

Dla Ciebie edee też gratulacje, super sprawa z tym mieszkaniem.

przepraszam kochanienkie ze tak rzadko zagladam mimo ze mam jednak tego neta:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale naprawde juz nie wyrabiam z Alexem...przechodzi sam siebie,przysiegam:eek::eek:ja nie wiem skat on ma tyyyylllle energii....i w dodatku do szczescia snu nie potrzebuje...:eek::eek:ale same wiecie jak jest z jego nockami wiec nie bede zamulac:no::no:przez weekend przechodzil biegunke ale juz jest okize....a po schodach zasuwa jak perszing:szok::szok:ale jeszcez nie chodzi...czy ktores z dzieciow juz chodza samodzielnie?

no no no niełądnie tak nas olewac:-:)-:)-:)-(a co ten mój zięciunio wyprawia:sorry::sorry::sorry::sorry:

gratulacje

reklama
a ja mam pytanko:które mamy latały z maluchami??bo nie wiem czy wózek to jest dla nich norma czy liczy się jako kolejny bagaż???bo przy bukowaniu nie było żadnej informacji, i nie wiem czy ma dzwonić i się pytasz czy nie ma takiej potrzeby?

a drugie, ogromna prośba, mamusie które daja mleczko BEBILON 2 czy moge was prosic na opiece o zdjęcie składu???
bo Wiki ma APTAMIL 3 niby to jakis odpowiedni, ale wolałabym sama sprawdzić, bo nie wiem czy mam robić zapas na te 4 tyg czy kupić w PL BEBILON???z góry wielkie dzięki dziewczyny[/QUOTE]

Wózek dla dziecka do 2 roku jest normą i nie trzeba go nigdzie zgłaszać. Za przewożenie wózka nic nie płacisz.

A co do mleczka to nasza Lilka tu w UK jest na Aptamilu a w Polsce popdawałam jej Bebilon i nie było problemu.

Do góry