• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
witam sie i ja i pewnie tez zaraz pojde po pączka po Bodziankowym kuszeniu.... zycze ci kochana wspanialego samopoczucia i samych pozytywnych mysli...
Tunia ja tez ostatnio mialam katar i tez z zatok i sobie czolo posmarowalam pulmeksem-taką maścią dla dzieci rozgrzewającą, plus euphorbium i szybko mi przeszlo.
Na kaszel zawsze polecam syrop tymiankowy złożony-on jest super wykrztuśny, a na kaszel suchy syropek sosnowy-ksoztują grosze a naprawde działają...
Wiecie co ja nie rozumiem dlaczego ci lekarze jak ktos chory i nie gorączkuje nei dają silniejszych leków-przeciez jak nei ma gorączki to zawsze bylo wiadomo ze sie organizm nie broni-no chyba ze sie cos zmienilo.. nie wiem w kazdym razie od tego niedawania i niegorączkowania moje dziecko faktycznie sie nabawilo zapalenia oskrzeli wiec sugeruje i Wam zebyscie sie nei daly wypraszac z homeopatami jak sie zle czujecie a gorączki nie ma...
milego dzionka i zdrówka...
ja juz po kanapeczkach z serkiem i miodkiem:D

Bodzinka slinotoku dostalam. Takie sniadanko to ja rozumiem haha

Tunia oczywiscie wszytskiego dobrego na nowej drodze zycia! A z ta choroba co Cie zlapala to jakas masakraaa. Mam nadzieje ze Cie wylecza, bo gorsze chorowanie niz leczenie antybiotykiem dla dziecka. Zdrowka.

Ja zjadlam bulke na sniadanko, i zaraz sobie zrobie herbacinke. Potem musze kurze zetrzec na mokro yhy
Wczoraj umowilismy sie z fotografem na sesje ciazowa :-) Juz sie doczekac nie moge. Musze jakies akcesoria skompletowac do zdjec. No i w co sie ubrac

ja wlasnie zjadlam bluleczke z twarozkiem i pomidorkiem plus herbatka z soczkiem malinowym i cytryna :tak:

u nas tez pogoda pod psem - leje i zimno :-( moja kuzynka ma mieszkanko pod kolobrzegiem i stoi teraz puste, wiec moglibysmy jechac. ale jak bedzie caly czas padac, to bez sensu. moze jak sie wypogodzi, to skoczymy na jakis tydzien.

biore sie do pracy - moj maz zlecil mi tlumaczenie 12 ulotek na piatek rano :szok: w sumie to sie ciesze, bo na tym L4 sie troche odmozdzam;-). a poza tym dodtakowo jakies pieniazki wpadna :-)

Milego dzionka!

olcia czyżby wycieczka do Wasilewskiego??? Mam prośbę, zdaj relację jak to wszystko wygląda, może jakieś zdjęcie...:sorry2: Bardzo bym chciała pójść też do niego, ale słyszałam już wiele opinii na temat 3d:-(, między innymi to, że jeśli sprzęt jest taki sobie, to żadna rewelacja z tego nie wychodzi.:baffled::sorry2: I bądź tu mądry....

Witam i ja deszczoooowo!!!

Dobrze że missiiss pod opieką, sama sie chyba pewniej czuje! Super ze maluch juz taki spory:))) buziaki dla niej przeslij;)

kliwia ciekawi mnie ile kosztuje taka sesja u fotografa???

Tunia na zatoki również polecam Euphorbium a przed tym płukanie nosa solą morska (Sterimar z miedzią)...co do temperatury to owszem istenieja choroby niemal calkowicie bezobjawowe (np odmiana zapalenia pluc) jednak zazwyczaj jak nie ma temp to antybiotyk nie jest potrzebny bo nie doszlo do nadkazenia bakteryjnego, samo zapalenie zatok daje stan podogoraczkowy, organizm póki co sam sobie radzi - pocisz się, rób sobie parówki z ziół, krop na noc poduszkę Olbasem i dużo odpoczywaj. Jest też syrop dla kobiet w ciaży - spoóbuj! Zdrówka!!!

Bodzinka język mi uciekła jak zobaczyłam te zdjęcia:p dobrze że mam jeszcze ciasto z niedzieli:)

nie dość, że ledwo na nogach stałam w tej przychodni to jeszcze problemy robią, wychodzi na to, że musze szybko mieć nowy dowód i adres zameldowania bo będą cyrki ze wszystkim, ciekawe co by mi w szpitalu powiedzieli, może by nie przyjęli bo dokumenty z innym nazwiskiem

Z rzeczy, które należy wziąć do szpitala:
Dokumenty

• dowód osobisty,
  • grupa krwi (oryginał!!!),
  • badania dodatkowe i podstawowe,
  • akt zawarcia związku małżeńskiego, lub zmiany nazwiska,
  • kartę ciąży,
  • aktualna książeczka ubezpieczeniowa,
  • skierowanie do szpitala (nie jest wymagane ale warto mieć),
info ze strony: Czarodziej.pl - Serwis dziecicy - artykuy i porady dla rodzicw: cia, pord, macierzystwo, wychowanie dzieci

A przede wszystkim gratuluję tej zmiany nazwiska i życzę wszystkiego najlepszego.

reklama
krolcia :))) tak wybieramy się do doktora W.:)))
On ma rewelacyjny sprzęt, więc mam nadzieję, że się nie zawiedziemy. Oczywiście jakieś fotki wstawię:) Cieszę się też, że Mati w końcu pójdzie ze mną do gabinetu. Jak idę na zwykłą wizytę też mogę go zabrać, ale niezbyt chcę...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry