• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
no Olcia napewnoa wiecej nie pamietam.

Olkale :)) fajnie ze sie pojawilas, bedzie dziewczynka :) nadal termin masz na 1.12? Pamietam ze Na poczatku dzidzie mialas dosyc duza w porownaniu z moja (termin byl ten sam) niestety u mnie sie przesunelo na od 5-12 ;) bo u mnie raczej drobinka rosnie.
Rozumiem tez ze praca napisana i obroniona ;)

hej ziomki :P

ale sie wyspalam boze do 10.30 :) nikt mnie o 6 rano nie budil na csnienie i tetno hehe :) chociaz fajnie bylo tak sluchac dzidzia serduszka 3 razy dziennie ... po wcczorajszej jezdzie troche sie zle czulam ale dzisiaj jest o wiele lepiej. bylam od ra`u wczoraj ogladac mieszkanie i nie uwiezycie :szok: babka mowila przez tel ze to niski parter ale nie sadzilam ze tak nazywa wyremontowana piwnice :szok: kosmos!!!!! i gdzie tam bylo 38m2 chyba sobie liczyla za sufit i podloge makabra jakas. no ale nic dzisiaj maz na nyskiej idzir ogladac mieszkanko oby sie udalo. w ogole ona za tamta piwnice moze z 18m2 to mialo chciala 1200 plus prad i ogrzewanie na prad... no chyba ja bog opuscil... ja bym tam nie zamieszkala nawet za 300zl plus prad... porazka. a le moze dzisiaj sie uda wiec prosze o kciuki :)

co do mojej cukrzycy lekkioej musz ekupic sobie glukometr. i ograniczyc slodycze jeszcze sie z diabetologiem musze umowic nke chce mi sie bo wiem co i jak bo lezalam z slodka ciezarowka :) ide na pazdzierik sie zorientowac czy tam ktos z wro jest kto by polecil jakiegos diabetologa moze sie skusze no nic sie zobaczy. a czy na grudniowkach tylko ja slodziutka jestem ?? :) najsmieszniejsze jest to ze z obciazenkia 75g wyszlo mi lepiej niz z 50g dechy

ten nasz watek dzisiaj to prawdziwy szpital :)))

no więc ja się oderwie chwilowo od narzekania i powiem, że mi taka pogoda nie przeszkadza hehe zimno może jest ale ja się tak ubieram jak wychodzę na dwór, że czuję samo ciepełko. i cudne świeże powietrze, jest czym oddychać. no i najważniejsze - nie pada!!

Dzień dobry ciężarówki.
Został mi jeszcze tydzień w pracy, a później zwolnionko ;-) tak się umówiłam z ginem. Nie mogę sie doczekać, muszę odpocząć.
Śpicie w nocy na lewym boku, tak jak Bóg przykazał? Ja się czasami przekręcam na prawy, zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi Małej?

ja spie na kazdej czesci mojego ciala procz brzucha oczywiscie, staram sie nie spac na wznak bo wiadomo, Arlenka nawet jako drobiazdzek to i tak klocuszek razem z wodami itd wiec swoim naciskiem moze mi cos tam pouciskac dodatkowo to zwyczajnie boli, ale i tak nie jestem w stanie tego uniknac bo przez sen sie przekrecam,nie moglabym spac na lewej stronie tylko bo to jest niewykonalne przeciez, zreszta teraz sa takie smieszne przykazania by spac tylko na lewym a do powiedzmy czasow naszych mam nikt nic takiego nie mowil i jakos nic ludzkosci sie nie stalo. Wyobraz sobie ze spisz na tym lewym, dretwiejesz ale starasz sie spac dalej a jak wyczujesz ze sie przewracasz na inny to ciagle zmuszasz sie by spac na lewym, ciagle sie kontrolujesz czyli nie spisz dobrze, masz niedogodnosci fizyczne i jeszcze bobo Cie nawala bez litosci hi hi masakra :D

ja zdecydowanie częściej śpię na prawym boku bo mi wygodniej. ale ogólnie to podobnie jak salomii śpię w każdej pozycji, tylko nie na brzuchu. za długo na jednym boku i tak nie wytrzymuje bo czuje, że wszystko mi ciąży i żebra mnie bolą itd. więc muszę się przekręcać. jak już nie mogę wytrzymać na żadnym boku to głowa wyżej, nogi zgięte i na plecki :) zresztą i tak codziennie się trochę kładę na plecach i nogi kładę do góry w ramach odpoczynku. nie przesadzajmy z tym co mówią bo przecież mamy w miarę możliwości odpoczywać, a nie trzymać się sztywnych reguł chociażby nas to męczyło na maksa. mój lekarz z tych wszystkich dziwnych zasad jakie "powinno się" stosować się zawsze nabija :)

ja też nie przestrzegam "zasad" związanych z pozycją spania.często śpię na prawym boku, a to dlatego że jak się dowiedziałam żeby spać na lewym - to w kółko na nim spałam i mnie biodra bolały...Teraz już jestem jakby bardziej świadoma tego jak będę się czuła po drzemce na plecach, czy na tym prawym boku ( czytaj: będę się czuła bardzo dobrze:D ) to śpię i tak i tak :) oczywiście nie cały czas, ale na lewym boku jest mi właśnie najmniej wygodnie.

reklama
raany a pazdziernikowe maja juz duuuzooo dzieci na zwenatrz, natomiast u listopadowek pojawil sie watek o opowiesciach z porodow, co prawde jeszcze pusty ale juz jest ! przerazajace heheeh aaaaaa!!!! aaaaa!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry