• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

moniek83 to czekamy na pozytywne wieści! A może zrób betę hcg? U mnie w laboratorium kosztuje 24 zł ( Lublin ) będziesz miała pewność czy w ciąży jesteś czy nie. A podliczając testy z apteki - to tak strasznie drożej nie wyjdzie. W pierwszej ciąży byłam tak podniecona tym oczekiwaniem że wydaliśmy chyba z 75 zł na same testy ciążowe ! Tym razem kupiłam tylko 3 w tym 2 to takie najtańsze za 5.4 i jeden za 8 zł o większej czułości :)

reklama
Witam się z rana. Jak Wasze fasoleczki?
Ja przy okazji wczorajszych przytulanek z kolei odkryłam, że przytyłam po tym cieście. No ale trudno nie przytyć jak się całą blache sernika zjadło. ;)
Zaraz lecę do poradni umówić się na wizyte u ginekologa.

Witam wszystkie grudniowe Mamusie i gratuluje Wam fasolek :-)

Ja będę Mamą sierpniową :-) i czekam na Synusia :-D

Pozdrawiam Was i życzę spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania :-)

avani ja tam sobie niczego nie odmawiam ;) Tym bardziej, ze przez te moje nudnosci zaraz wszystko zwracam ;/

cayra witamy, witamy ;) Gratuluje dzidziusia

Joaska ja wlasnie musze bo mam juz doswiadczenie z poprzedniej ciazy a tendencje do tycia mam niestety.....
U mnie zero mdlosci czy wymiotow...ani w poprzedniej ciazy ani w tej puki co wiec wszystko co wchlone juz sie odklada....

Witam kochana i ja sie nieśmiało dopiszę... 1 kwitnia robiłam test ciążowy z wynikiem pozytywnym, dnia następnego kolejne dwa testy i tez wynik pozytywny. Na moje oko jestem w ok 5 tygodniu ciąży :) Niestety testy zrobiłam przed świętami a +mój lekarz ginekolog ma dla mnie wolny termin 26 maja... zapisalam się do nieznanego mi wczesniej lekarza na piątek. Ostatnio sobie zaczęłam wkręcać, że pewnie za bardzo się cieszę i to pewnie nie ciąża... jaki test mogę zrobić aby sie upewnić? I ile się na niego czeka? Jestem zielona w tych sprawach...

Dzień dobry :-):-)

Święta święta i po świętach jak dobrze :-pbo były strasznie pracowite gdyż całe spędziliśmy u babci mojego męża:confused: a to dlatego że babcia w rozmowie telefonicznej przekazała mojej mamie że do niej nas nie puści bo tyle się napracowała i w ogóle takie tam ,a że moja mama jako bardzo ugodowy (uległym) człowiek powiedziała że się zgadza a mi że babcia jest osoba starsza i że to mogą być jej ostatnie święta więc powinniśmy jak najwięcej czasu z nią spędzać:dry: tylko ciekawe kiedy mam odwiedzić moich rodziców jak weekendy mam przez szkołę zajęte a na tygodniu robię teraz kurs:dry:
A jak już wyjeżdżaliśmy od babci to na pożegnanie powiedziała że wszystkie święta mamy u niej cale spędzać i nie ma żadnego jeżdżenia po rodzinie:wściekła/y: tym juz całkowicie przegięła:wściekła/y:
dlatego też w Święta Bożego Narodzenia spędzamy tu w domu:-p przecież nie będę tłuc się z takim maluszkiem 65km bo tak babcia chce:cool2:
a tak w ogole to nikt z rodziny p. nie wie, i nie prędko się dowie:cool:
z tymze to nie chodzi o zabobon tylko o to,ze chemia wnika wprzez skórę głowy i moze płodu zaszkodzić (?)
olkale jak widać nie mam o tym zielonego pojęcia:zawstydzona/y:

reklama
firenka ale na takim etapie to gin jedynie moze po szyjce macicy potwierdzic :) Ja sobie sama to badam :)
Ja z wizyta opczekam jeszcze ze 3 tygodnie bo teraz i tak nic nie widac a baca mnie na bank nie beda.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry