gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
gufi - Ty to dopiero masz 37 tydzień +1 to jeszcze troszkę czasu masz...![]()
tak wiem, wpycham sie w kolejke
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No też mi się tak zawsze wydawalo,że maluch po kąpieli lepiej śpi i ,że ma taki codzienny rytm,choć normalne obmywanie dziecka i przebieranie wieczorne też jest jakimś tam rytuałem-ale kąpiel bardziej chyba dziecko odpręża no i też męczy,bo np mój Franuś jak narazie trochę krzyczy po kąpieli,jak go ubieramy,a podczas kąpieli tez widać boi się-choć wykonujemy bardzo łagodne ruchy z nim-mąż kąpie,a ja trzymam synka tylko za rączkę-tak mocno zaciska paluszki na moim palcu.olcia na sweizym powietrzu maluch zasnie i irytacja z komibinezonu zniknie jak reka odjal.
madalia a mis ie wydaje ze po codziennej kapieli, jak dziecko ma rytm to i spi mu sie lepiej.
O wlasnie puszcze zaraz mezowi filmik z kapieli i mazasu noworodka![]()
Bądź spokojna co do ChałubińskiegoHajka
My dziś już po Mikołajupodłozylismy paczkę Wiktorowi w nocy bo stwierdziliśmy że jutro rano to nie bedzie kiedy, bo do przedszkola a tam i tak mikołaj i tez paczka to ma rozłożone, już wczoraj nawet zawitał do babci
Sobie nawzajem nie robimy wcale, wspólnie pościel nowa sobie kupimy bo i tak planowałam
Fajnie mamusiom które tula już swoje skarby,,,, mi się ostatnio co noc śni szpital, poród, i to jak karmię piersią....
Ale coś czuję że u mnie to potrwa, fakt, mała coraz niżej, brzuch mi sięnawet opuścił ale bóli miesiączkowych u mnie brak, do tej pory raz miałam przepowiadające i tyle....w pierwszej ciąży na tym etapie juz sie porządnie męczyłam z przpowiadającymi a i tak przenosiłam więc raczej zapatruję się na styczeń i byłoby ok, gdyby nie te bóle ciągnące więzadeł u góry, są nie do wytrzymania, jak chodzę musze sobie brzuch od dołu podtrzymywac :////
madalia ja zapatruję się na Chałbińskiego ale nie znam tam nikogo, zdaję się na łaske losu i liczę na szczeście.....
Dobrze choć słyszeć że można sie choć spodziewać czegoś dobrego
We wtorek planuję pojechać na oddział, dowiedziec się co i jak i obejrzeć porodówkę.
Znam ból pokiereszowanych brodawek, ale jesli tylko chcesz karmić to zawalcz własnie teraz i nie dawaj butelki, nie ściągaj karmień, żaden laktoator nie ściągnie tak jak dziecko...no chyba że ono ma zaburzony odruch ssania (bo u mnie np tak był- Wioktor nie potrafił złapać odpowiednio brodaki i przez to ciumkał a nie ciągnął)
mamolka świetnie że juz jesteście!!!! Wyobrażam sobie jak musiałam tęsknic za Olim, do tego w podrodze były jego urodzinki:/ ale najwazniejsze że już razem!faktycznie niech M pokombinuje z urlopem, opieką (2 dni na jedno dziecko przysługuje) badx opieka na żoną - można 14 dni wziąść. Mój bedzie brał tydz. tacierzyńskiego, 2 dni opieki na Wiktora, 2 dni na małą i jeden dzień z urlopu dobierze i tym sposobem całe dwa tyg. w domu z nami bedzie.
I ja sie witam:-) Co do kapieli noworodka tutaj, w Szwajcarii absolutnie odradzaja mycie noworodka codziennie.Zalecaja co 3 dni, bo to zapewnia naturalna bariere ochronna.A ja juz sama nie wiem co o tym myslec, bo w Polsce mowia co innego
Powiem wam, ze ja juz mam dosc tych skurczy, twardnienia brzucha i klucia w szyjce.Jestem juz zmeczona:-(Do tego cos mnie mdli
Dzisiaj nigdzie sie nie wybieram bo Adas jakis przeziebiony wiec czeka nas typowe lenistwo niedzielne.Milego dnia;-)
Hehehe Elenka ja sie obawiam ze to juz nie bylo saczenie siezwyczajnie bedzie kolejny grudniak niedlugo
![]()
Hehehe Elenka ja sie obawiam ze to juz nie bylo saczenie siezwyczajnie bedzie kolejny grudniak niedlugo
![]()