• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

aggie u mnie termin z usg był na 24.12 a z cyklu na 30.12 i żaden się nie sprawdził. Gdzieś w ręce wpadł mi artykuł ostatnio, że jeżeli cykle są dłuższe to należy te dni dodać do daty porodu, który obliczany jest na podstawie 28 dni. Czyli u mnie by wychodziło tak właśnie ok. 6.01. bo nigdy nie miałam cyklu 28 dniowego oprócz tych miesięcy kiedy brałam tabletki anty, ale to były zamierzchłe czasy :D

ewa to mnie pocieszyłaś :D

reklama
aggie u mnie termin z usg był na 24.12 a z cyklu na 30.12 i żaden się nie sprawdził. Gdzieś w ręce wpadł mi artykuł ostatnio, że jeżeli cykle są dłuższe to należy te dni dodać do daty porodu, który obliczany jest na podstawie 28 dni. Czyli u mnie by wychodziło tak właśnie ok. 6.01. bo nigdy nie miałam cyklu 28 dniowego oprócz tych miesięcy kiedy brałam tabletki anty, ale to były zamierzchłe czasy :D

ewa to mnie pocieszyłaś :D

To właśnie jeszcze bardziej mnie dobija, ja zawsze miałam cykle jak w zegarku 28 dniowe, dokładnie pamiętam datę ostatniej miesiączki i nawet datę zapłodnienia wiec na tej podstawie nie może być błędu, co innego usg które podobno z przełomu 8-12tygodnia na podstawie wielkosci plodu wylicza date porodu, pozostale badania nie sa miarodajne, bo jeśli przyjąc, że moja mała w 38tygodniu wazyla juz 3600 i dlugosc kosci udowej wskazywała 40 tydzien to gdzie tu logika, poprostu trzeba sie zdac na nature ktora tak to zaprogramowała ze jedne rodza w 38 a inne w 42 wiec przy odrobinie szczescia bedziesz miesiac dluzej w ciazy :-D choc dla mnie to juz raczej lek wywoluje niz radosc

ewa z katarem nie można.

Tak przypuszczałam właśnie... Ale do szczepień jeszcze 2 tygodnie (coś mi się pomieszało wcześniej i byłam przekonana, że pierwsza dawka jest w 4-6 tyg., a nie 6-8). A właśnie - jak to jest? Ten 6 tydzień to ma być szósty skończony, tak?
Jutro kupuję gruchę, będę mocno czyścić nos, kropić wodę morską, a jak nie przejdzie do końca tygodnia, to w piątek pójdziemy do pediatry.

Tylko nie wiem, czy wychodzić z nim na pole. Niby nic oprócz tego kataru się nie dzieje, a i katar lekki i młodemu raczej nie przeszkadza. Jak myślicie? Wychodzić?...

Mam skurcze od jakiegoś czasu tzn brzuch mi sie stawia co 5-10min nie jest to bolesne czy to moze byc jakis objaw porodu jak u Was było? Wczesniej czasami tez sie to zdarzało ale sporadycznie.

ja nic nie słyszałam oprócz tego, że trochę bardziej bolą :D czy powinnam o czymś jeszcze wiedzieć :) ??? Nie wiem, czy być świadoma tego czy lepiej nie wiedzieć :D

Skurcze bolą o wiele bardziej, a do tego istnieje ryzyko cesarki.

Jutro idę na zdjęcie szwów z krocza i brzucha, najgorsze, że trochę sie dygam, ze moze to boleć.
To samo z dzidziusiem na zdjęcie plastra ściągającego z plecków.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry