• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja sie melduje na szybko. u nas ok. zwazylismy mala i przybrala 200g w tydzien :) musialam ja ze 3 razy dokarmic modyfikowanym, ale teraz juz widze, ze laktacja mi przyspieszyla i bedzie ok :D dzis pierwszy raz sie chustowalysmy i bylo super. a jutro od rana mamy wizyte pediatry kontorlna.

dzis moj maz byl troche w pracy, a mala w przedszkolu. moglam sie przynajmniej spokojnie wyspac od rana. mam jeszcze w planach sprzatanie, bo kurzu juz sie spora warstwa zebrala - ale jak to mowia, od brudu jeszcze nikt nie umarl ;)

trzymam kciuki za nierozpakowane!

reklama
No wiec u mnie rozchulalo sie na dobre skurcze co 5min bolesne jak cholera juz 3 godzine zastanawiam sie czy jechac do szpitala bo takie skurcze moga trwac jeszcze z 20h :szok: na dodatek jest noc i jestem mega spiaca ale nie ma szans ze zasne w tym bolu

witam:-D
dziewczyny w ciąży - trzymam kciuki za Was:tak:

kurczę, w nocy mój syn zaczął jeść co 3 h - a jadł co 4. Nie rozumiem, czyżby znowu więcej potrzebował?? a je 90 ml modyfikowanego, więc niemało +pierś.
Dziś rano po 3,5 godz przerwy ściągnęłam mleko z piersi, żeby zobaczyć ile jest i niestety - tylko 35 ml z obu:szok: w szoku jestem, że tak mało:no:
mały zjadł te 35, doprawi butlą 90 i co? i nie śpi:crazy:
aha, dziś planuję pierwszy spacer:-p

dobry.... dzisiaj czeka mnie prasowanie-jak Ala pozwoli i pospi
w nocy znow bylo duszenie kupy wiec czuwalismy na zmiane z mezem...
teraz spi mi na kolanach i sie smieje na glos co jakis czas:)
Elena ja tez jakbym nie byla pewna faceta to nie dalabym dziecku jego nazwiska-wiec dobrze robisz ze dajesz swoje:). sorki moze za niedyskretne pytanie ale teraz mieszkacie juz razem?? jak pisalas o tym to sorki ze przegapilam:)

hej babeczki :-D
sarka szwy zdejmuje się w 6-7 dobie. ale u mnie to 6 doba to była wigilia, 7 to święto i miałam zdjęte dopiero w 10. moja położna twierdziła, że nic się nie stanie, a ona na święta wyjeżdżała i dopiero wtedy mogła przyjść.
aggie powodzenia!!!!!!!
my wczoraj zaliczyliśmy spacerek, dzisiaj też idziemy. mały w nocy budził się co 3 godziny!!

No ale jak to jest z karmieniem piersia jak dziecko zabkuje?Bo jak taki ssak ma juz zeby to chyba nie latwo jest karmic:eek:
karmiłam pierwszą córkę rok
miała już dużo zębów, nigdy mnie nimi nie ugryzła!
a wcześniej dziąsłami pogryzła mnie do krwi! nakładki-masci itd. dopiero pomogły
różnie bywa

ps. poryczałam się przy "kołysance okruszka" znaczy własciwie przy czytaniu
piękne
====================

ASJAA
ja odciagałam pokarm odkąd Kaja skończyła 3 miesiące jakoś do roku, z całego dnia! miałam jakoś 100 ml więc to wcale nie mało jak na jeden raz wyciągłaś 35 ml!!!
tyle, że ja ręcznie dusiłam bo moje malutkie piersi i jeszcze mniejsze sutki za bardzo cierpiały w każdego rodzaju laktatorze. Nie dla mnie te urządzenia.

Ostatnia edycja:
Kurcze, chyba muszę podnieść bardziej w górę ten materac, bo nie mogę patrzeć jak mi się dziecko męczy - spać nie może, bo ciągle coś go gniecie i pod gardło podchodzi. Jak wysokie są te kliny? Nie chcę przesadzić z wysokością...

Mój Mąż dziś się "zbuntował" - zawsze rano przebierał małego, ja jeszcze drzemałam, potem ja karmiłam, a on robił śniadanie i się szykował do pracy, a jak ja się ubierałam on odbijał młodego. Moim zdaniem dobry podział ról ;) Ale dziś przesmęcił się przez całe karmienie (inna rzecz, że szybko nam poszło) i musiałam robić śniadanie i jemu kanapki do pracy. No ale twierdzi, że moje inaczej smakują i chciał wreszcie zjeść coś dobrego. Chyba mam za miękkie serce, bo mnie tym udobruchał ;) Poza tym dziś spałam od 22 do 6.30 z jedną półgodzinną pobudką o 2, więc trafił na dobry dzień, bo byłam wyspana ;)

reklama
No wiec u mnie rozchulalo sie na dobre skurcze co 5min bolesne jak cholera juz 3 godzine zastanawiam sie czy jechac do szpitala bo takie skurcze moga trwac jeszcze z 20h :szok: na dodatek jest noc i jestem mega spiaca ale nie ma szans ze zasne w tym bolu

Mi też się rozchulały..w zasadzie od popołudnia i w nocy, ale zrobilam sobie prysznic i sie stonowały. Ale miałam już chwilę, że chciałam budzić małża...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry