• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej dziewczynki,
U mnie pogoda fatalna wieje strasznie i niestety ze spacru nici:-(
Jeśli chodzi o pytania o moja jest na mleku z piersi (piszę bo jest różnica w ilości i wyglądzie kup) i tak:
Kupy w nocy nie ma i Madzi nie przebieram bo już od jakiegoś czasu przesypia całe nocy tzn. od 23 do 6 i od 6 do 10. Kupka jest już gęstsza i żółta.

reklama
u nas noc spokojna dzieki infacolowi. za to od rana zaczelo sie znowu stekanie i poplakiwanie. wiec zaczelam podawac infacol przed kazdym karmieniem i w efekcie przed chwila zrobila kupe!!! masakra z tym brzuszkiem ...

starsza za to ma katar i caly dzien mi jeczy ... boje sie, zeby Alicji nie zarazila :( zwariowac mozna

U nas wyszło cudowne słońce, więc szybko ubrałam Idę i siebie, ale jak tylko wyszłyśmy, zchmurzyło sie i zaczęło padać. Wróciłyśmy biegiem (o ile można biec po tych nieodśnieżonych chodnikach) i ledwo rozebrałam małą, znów wyszło słońce. Do d... taka pogoda.
Wiolcia - u nas też pępkowe było wcześnie - kiedy jeszcze leżałysmy z Idkiem w szpitalu. To niestety nie jest impreza dla kobiet :-(

To moje dziecko wyczuwa BB...Pięknie spał ja tu a on ryk..
Troche mnie nie było i Was zabrali..
Lolo przespał pierwsza noc całą jak miał dwa lata..
Ja na momenta, dać,, zanć, że zyje ale chłopcy wymagający...I poza tym zaczeliśmy ozywone zycie towarzyskie i wychodzimy częściej...No i znikam bo głodomór próbuje pozreć mi bluzke..

u nas pochmurno ale nie padało wiec wyszlysmy na spacer. Kuoilam sobie przy okazji spodnie bo juz mam dosc tych ciazowych teraz sie karmimy a zaraz czas na gotowanie obiadku-a wtedy jak znam zycie Ala sie rozbudzi-bo od rana to ciagle spi...

ja dzis mialam zalamanie - mala darla sie od rana do 14, potem przysnela na 1,5 godz na moim brzuchu. maz wrocil z pracy z infacolem i juz po pierwszej dawce poszly baczki :-):-):-) po kapieli zasnela na 2 godz, teraz ja nakarmilam i mam nadzieje ze pospi w nocy, bo jutro jestem sama z dwiema corciami ...

cristalrose - u nas na razie infacol pomogl. a jak sprowadzasz ten sab simplex?

Koleżanka z Berlina mi wysyła. Ale wiem, że na tym forum są osoby, które to sprowadzają - jest sporo ogłoszeń, bo na allegro nie znalazłam.

u mnie sab simplex raczej nie dziala bo wlasnie po nim dzis nie spalismy, ile musialabym razy go uzyc by byc pewna ze powinien zadzialac??
U nas zadziałało od trzeciej dawki, ja daję 15 kropel do mleczka bez względu na jego ilość - teraz to ok 150 ml :tak:

Hejka:)

u nas minie zaraz 4 godz. od karmienia, piersi mnie juz bolą:/, o 12 nakarmiłam głodomora i wyskoczyłam na bazarek na zakupy, nie było mnie ponad godzinkę, mała z tatusiem została, płakała, potem zasnęła i śpi do teraz, już obiad zrobiłam, pranie, posprzątałam chałupke a ona nadal śpi,
Kupiłam dziś ten Plantex ale tam jest napisane że od skończonego 1 mies. życia:/ więc na razie chyba ja po prostu będę piła...

Nocka u nas ok, tylko nie wychodzi mi odkładanie do łóżeczka bo zawsze sama zasnę a mała wtulona w cyca obejmuje go rączką hehe, fajnie to wygląda, ale boję się że przez nieuwagę jak mocno zasnę zrobię jej krzywdę. Wczoraj w nocy tak miałam, że przebudziłam się-patrzę gdzie dziecko a ona nie dość że nakryta kołdrą to eszcze wpadła w rowek między mnie i poduszę buzią do dołu:( matko jak się wystraszyłam i odruchowo ją szarpnełam żeby odwrócić i się bidula tak strasznie wystraszyła że nie mogłam jej uspokoić:( z tego względu chciałabym ją odkładać bo tak to ja sama uwielbiam z nią wtuloną spać:*

To moje dziecko wyczuwa BB...Pięknie spał ja tu a on ryk..
Troche mnie nie było i Was zabrali..
Lolo przespał pierwsza noc całą jak miał dwa lata..
Ja na momenta, dać,, zanć, że zyje ale chłopcy wymagający...I poza tym zaczeliśmy ozywone zycie towarzyskie i wychodzimy częściej...No i znikam bo głodomór próbuje pozreć mi bluzke..

bodzianka jak edytujesz takie ladne zdjecia

Sarka
odkladaj odkladaj, nie ma co ryzykowac, tu trabia ze dziecko moze spac z rodzicami ale musi miec swoja kolderke, by bron Boze nie nakrywac wlasna kordla no i pewien dystans powinien byc, lepiej poprzytulac sie kiedy nie spisz a na spioszka raczej w pewnej odleglosci by nic sie nie stalo. Ja raz kimnelam sobie mocno i przez sen polozylam reke na Arlenke :/ nic sie nie stalo i ona nie zauwazyla ale mnie przestraszylo ze bylam tak zaspana ze nie skontrolowalam mojego zachowania.

Cristalrose, no ja dalam 2 dawki i byl koszmar :) wiec kupilam te butelke wczoraj i zapodalam czopek viburcol iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jest tak jakbym miala nowe dziecko:O:O:O
Tylko ta buzia mnie boli bo teraz krostki sie zlaly, czytalam to co Sarka wrzucila i mam schizy ze cos z jelitami i ze nie wykryja://
Arlenka zjada 120 lub czasem 140... to za duzo??

reklama
Witam się i ja popołudniową porą, u nas już mija 9 doba odkąd Pola jest na świecie, nadal się siebie nawzajem uczymy chwilami jest ciężko, wczoraj mąż z nią został a ja pojechałam na zakupy sprint 1,5h ale chciałam gdzieś wyjść bo miałam doła, niestety mam często napady płaczu walczyłam z karmieniem piersią od wczoraj odpukać jest lepiej i już zadko sciągam laktatorem ale mnie to nerwów kosztuje, mała ssie tylko przez silikonowe nakładki. Czy dajecie dziecku smoczek? ja niestety byłam zmuszona bo mała często ma wzdęcia i jest okropny ryk a ssanie ją uspokoaja my niestety z mężem nie zawsze potrafimy ją opanować. Poza tym mała jest świetna uwielbiam jak patrzy tymi czarnymi jeszcze oczkami, za tydzień chcemy jechać z nia na weekend do rodziców żeby się gdzieś wyrwać, nie wiem czy to nie za wcześnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry