• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
To ja wczoraj oglądając wiadomości na polsacie zaczęłam strasznie wyzywać:wściekła/y:, nie nadaję się to do zacytowania. Wiadomość, że policja złapała ojca oskarżonego o gwałt na 3,5 letniej córce wybił mnie z równowagi:szok::szok:! Jak można zrobić taką krzywdę takiemu maluchowi:wściekła/y::angry:!!! Normalnie bym zabiła gołymi rękami jak bym dopadła!
mnie kiedyś w szok (DELIKATNIE MÓWIĄC) wbiła wiadomość, że 'gość rodziców' zgwałcił ....11miesięczną DZIEWCZYNKĘ! gdy oni byli w drugim pokoju! A ON NIBY DO TOALETY WYSZEDŁ!

pozabijać to za mało
ja bym z drutu kolczastego zrobiła takiego ...i raz dziennie wkładała gdzie trzeba
a tylko raz dziennie aby się podgoić zdążyło i na nowo rozrywało!
i solą jeszcze sypać a co!
jeszcze kilka pomysłów bym miała na takich

Ja to nie moge sluchac ani tym bardziej ogladac o takich rzeczach bo mi sie serce kraja.Co do gwaltow na dzieciach to...brak po prostu slow:no:Kim jest taki czlowiek ze w pelni swiadomie robi dziecku taka krzywde:no:Ja osobiscie temu co dzieci krzywdzi scielabym leb!

To ja wczoraj oglądając wiadomości na polsacie zaczęłam strasznie wyzywać:wściekła/y:, nie nadaję się to do zacytowania. Wiadomość, że policja złapała ojca oskarżonego o gwałt na 3,5 letniej córce wybił mnie z równowagi:szok::szok:! Jak można zrobić taką krzywdę takiemu maluchowi:wściekła/y::angry:!!! Normalnie bym zabiła gołymi rękami jak bym dopadła!
dlatego ja przestaje oglądać wiadomości na polsacie! wszelki szlam tego swiata puszczają byle sensacje znaleźć i szokować, a ja zaraz rycze bo człowiek kurde cienką skóre ma i wsio sobie zaraz na sobie wyobraza.
ale fakt aktem, ja bym mu golymi rekami jaja wyrwala a niech kwiczy z bolu!

Witam u nas niestety w domu chorobskowo:no:
Od poniedziałku walczę z wysoką gorączką u Amandy sięgająca prawie 40stopni co po podaniu leku spadnie to znów zaczyna rosnąć :baffled:dziś juz bylo trochę lepiej bo maksymalnie podskoczyła tem. do równo 39 stopnia nawet w nocy musiałam wstawać i jej podawać Nurofen :baffled:
A od wczorajszej wizyty w przychodni bierze tez antybiotyk (Augmentin) i na kaszel Flegaminę :confused::confused: dodatkowo pani doktor związku z ta przedłużająca gorączką wysłała nas na morfologie z której wyszło jak pani doktor stwierdziła że ma infekcje czyli tylko potwierdziło sie to co i tak usłyszałam wcześniej na wizycie:crazy: Ma całe gardło zawalone i lewe uszko :-(A kaszel ma taki mokry-duszący że biorąc pod uwagę wszystkie wcześniejsze kaszelki to tamte to było nic wielkiego ...zwykłe pryszcze:crazy: Osłuchowo to nawet nie wiem jak jest bo z tego wszystkiego nawet nie wiem co mi pani doktor mówiła:zawstydzona/y:
O Martynkę bardzo sie boję żeby sie nie zaraziła ale nie wiem czy czasem już jej coś nie bierze bo temp. miala 36,98 a zwykle ma dużo niższą:baffled:
Do tego mojego P. też już choróbsko rozkłada wiec tylko ja sie jeszcze trzymam ciekawe jak długo:baffled:

moj juz przeszedł zapalenie oskrzeli, taka zła matka zemnie i dalej nie wiem jak to sie stało;(
no nic ale grunt ze juz zdrowy i moze zatydz 2 serie szczepionek brac:) pozdrawiam mamusie!!
żadna zła matka niektorych choróbsk nie da sie uniknąćniektóre z nas juz zapalenie oskrzeli ze swoimi dzieciaczkami przeszły:sorry:
To chyba ja jestem złą matka skoro moje dziecko oprócz zapalenia oskrzeli miało chorobe krwotoczną i zakażenie pępka gronkowcem i mówiac juz o innych rzeczach:baffled:
obejrzałam o Laurze
ja pier...ale mi wstyd że się złoszczę na moje zdrowe dzieciaki
chyba za dużo szczęścia mam że nie doceniam
Gabriela o tym samym pomyślałam ogladajac dzisiaj ten program na TVN:-(
Jak sie Kaja czuje:sorry:
moim zdaniem wszyscy pedofile powinni być skazani na krzesło elektryczne bo takie zapędy podobno nigdy nie mijają :wściekła/y::wściekła/y:
No my już po szczepieniu. Ida śpi, a ja jeszcze przeżywam. Cieszę się, ze małżona z nami nie było, bo by chyba zrobił awanturę pani doktor. (Sarka - byłyśmy u pani Gintrowskiej - zdaje się, że do niej chodziłaś?)
Od początku:
usilnie starała się mnie przekonać do szczepionek płatnych, a jak usłyszała, że chcę jednak refundowane, to skomentowała "no jak mamy nie stać, to co robić". Grr! Postanowiłam, ze nie będę jej tłumaczyć, że najchętniej bym w ogóle nie szczepiła i że nie chodzi tu wcale o kasę.
Potem zobaczyła wysypkę małej i od razu stwierdziła, że mam Idę odstawić od piersi i dawać Nutramigen. (Wczorajsza pani alergolog mówiła, że dla wysypkowych dzieci najlepsze jest mleko mamy.) Powiedziała, że jeśli jej nie będzie smakować, to mamy przeczekać - jak zgłodnieje to zje. (Hehe - dawaliśmy małej kiedyś Bebilon Pepti - zgłodniała, ale jeść nie chciała, za to wrzask był nieziemski).
A dodatkowo przepisała maść ze sterydem i nakazała smarować dwa razy dziennie całe ciało, a jak wysypka zniknie, to już tylko raz dziennie :wściekła/y:
No i rozbawiła mnie swoim pytaniem: "ile Ida zjada?". Ja mówię, że karmię piersią i nie wiem, a ona - "no ale tak mniej więcej?"

Dobrze, że nie trafiłam na nią wcześniej, bo pewnie głupia bym się do tych zaleceń stosowała.
co za porypana lekarka Ci sie trafila:no::no:
hej,
ja nadal przeziębiona, a jakby tego było mało, to dołka załapałam:no:
trzymam kciuki cwietka za spokojne i bezbolesne szczepienie
pozdrawiam
dużo zdróweczka życzę:tak::tak:

Adaś miał katar potem zapalenie oskrzeli i minął tydzień od zastrzyków a już łapie od Kai coś znów:( bo już kicha i smarka :(

Kaja, niby lepiej bo je i bawi się już ale gorączka co spadnie to wraca, żal biedactwa.

to jest najgorsze że nie da się uchronić jednego gdy drugie choruje :( i z jednego chorego ma się dwa chore :(

reklama
eeech co Wy, nikt nie jest winien że dzicko choruje, niestety nie mamy najcześciej wpływu na to:( przeciez żadna matka tego nie chce...mi cały dzień w głowie siedzi ta biedna Laura...:( nie moge przestać myśleć, nawet małżowi pokazaywałam tą malutką na necie rycząc oczywiście:((( jejku jakie to niesprawiedziliwe, że niektórzy żyją po 100 lat a tu taka bida mała, co ona winna..:( najgorsza jest ta bezsilność....

Ja się coś martwię o moją kruszynę bo zmierzyłam tempkę ot tak przy wieczornej toalecie i zdziwiłam się bo termometr pokazał w pupie 37.6 :O czyli po odjęciu 37.1 więc to też nie dobrze, bo wiem że miała normalną jak jej kiedyś mierzyłam....więc czemu? spi dzis mi dużo, ale tez dzień taki spiący że i ja odleciałam po południu, ale poza tym wszystko ok, je ładnie, usmiecha sie itp i jak czółka dotykam czy ciałka to w dotyku ma zimne:baffled:

aluska oj masz też sie Ty biedna z tymi chorobami, współczuję bo wiem ile Cię to kosztuje....:-( dobrze że Amandzia dostała juz antybiotyk więc teraz z dnia na dzień bedzie już lepiej, życze wam tego z całych sił!:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry