• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

czy tylko moje dziecko na cycu się nadal budzi w nocy???? myślałam, żeby spróbować mm na noc, ale jednak dopóki karmię to będę się tylko cyca trzymać. dlatego dzisiaj idę kupić ten kleik, żeby zobaczyć czy jak zagęszcze to mi to coś da...

Nie tylko Twoje - moje też ;) Chociaż mam wrażenie, że bardziej z przyzwyczajenia niż z głodu. Cwaniaczek nawet oczu przy tej pobudce nie otwiera. Pomlaska i zasypia. A ja już jestem rozbudzona... Grr... Ale nie narzekam - budzi się tylko raz i to ok. 3-4, więc jak pójdę wcześnie spać, to nawet się wysypiam ;)

Co to za kleik? Też bym chętnie Pucka zatkała :)

reklama
Teraz w czwartek czeka nas szczepienie (6w1 i rota) i tak się zastanawiam jak się sprawdzaja te plastry znieczulajace Emla? zna ktoś? wiecie czy warto? bo myslę spróbować, ostatnio przy wkłuciu strasznie płakała a jak moznaby oszczędzić tego bólu i stresu to byłoby super!

Ooo widze że znikneły podziękowania! why?

kleik ryżowy :) ja bym chętnie już dała kaszkę, ale sarka ma rację, że 3 miesiące to trochę wcześnie i lepiej spróbować z kleikiem najpierw. mleko mam odciągnięte i chciałabym zobaczyć jak zareaguje.

Aha... Ja się jeszcze stresuję, bo Pucek ciągle ulewa. Coraz mniej co prawda. Więc czekam na koniec 4 miesiąca z kaszką ryżową. Na swoim mleku. Na początek podam wczesnym popołudniem, przed jedzeniem koło 14. I zobaczymy, co się będzie działo :) Nie chcę na razie całkiem zastępować tym posiłku. To przyjdzie z czasem.
Ale rzeczywiście czeka się na to wprowadzenie nowości niecierpliwie :)

my na szczęście nie mamy problemu z ulewaniem. myślę, że problem w tym, że maluda jest zmęczony w nocy i podje sobie trochę, momentalnie zasypia i później budzi się znowu. ja marzę o przespanej nocce. ładnie w sumie śpi bo nie ma mu się na zabawy w nocy, ale co z tego jak ja muszę się do niego budzić i jestem padnięta. on slodko śpi, a mi się nagle sikać zachciewa, albo pić :-D ja gorzej niż to dziecko hehe

czy tylko moje dziecko na cycu się nadal budzi w nocy???? myślałam, żeby spróbować mm na noc, ale jednak dopóki karmię to będę się tylko cyca trzymać. dlatego dzisiaj idę kupić ten kleik, żeby zobaczyć czy jak zagęszcze to mi to coś da...

hehe - o to samo mialam sie Was zapytac. moja ciagle sie budzi, a ostanio znowu co 3-4 godz. dzis np. karmienia byly 22, 2.20, 5.20, 8.00 ... jestem wiecznie niewyspana i juz zaczyna mnie to wkurzac. Ninka jak miala tyle co Alicja, to budzila sie tylko raz, a jak skonczyla 3 m-ce to przesypiala cala noc. jak nic sie nie zmieni, to od skonczonego 4 m-ca zaczne dawac kaszke, zeby jest troche zoladek zaklajstrowac na noc ;)

ewa - nie martw sie tym smoczkiem. widocznie Frankowi potrzebne jest teraz ssanie do zasypiana. ma coraz wiecej wrazen i nowych bodzcow i to mu pomaga sie wyciszyc :) a co do laktacji, to sama sie unormuje. powoli opuszczasz kolejne karmienia - u mnie przy Nince na koncu bylo tylko wieczorne.

a ja wrocilam do domku z porannego spacero po 45 min, bo myslalam, ze Alicja zaraz sie obudzi glodna, a ona spi jak zabita. chociaz mam chwile na BB. w domu balagan po weekendzie, ale wogole mi sie nie chce sprzatac. chyba na jutro odloze porzadki ;)

hej!

jaka piękna pogoda (przynajmniej zza okna:DDD)

któraś z Was pytała o pobudki nocne cycowych dzieci. Moja Oli standardowo koło 2 i koło 5...nie jest łatwo, ale juz nauczyłam się jej nie rozbudzać tylko cycuch do buzi i śpimy dalej...tzn ona spi, a ja za jakieś 15 min jak niunia sie naje:)

co do ubranek to ja ostatnio kupiłam piękne ciuszki na allegro. U jednego sprzedawcy zostawiłam około 150 za: pajace z mothercare w różnych rozmiarach (15 szt), 6 par różnych firmowych spodni też większe i chyba z 8 bluzeczek i piekny sweterek. U innego sprzedawcy zapłaciłam 60 zł a kupiłam, około 12 bluzeczek i 4 boskie sukienki o takie np. Jedyna na allegro sukienka COOLCLUB 3-9 m (1491899278) - Aukcje internetowe Allegro Jedyna na allegro sukienka Mothercare 3-9 m (1491899450) - Aukcje internetowe Allegro Śliczna jedyna na allegro sukienka 3-9 m (1491899494) - Aukcje internetowe Allegro na allegro mozna znaleźć ładne i bardzo tanie ciuszki, po czyjejś córeczce lub synku. Dobra nie zaśmiecam wątku

My od dwóch dni próbujemy oliwce dać do posmakowania mm i niestety nawet nie chce posmakować...jeśli już coś jej spłynie do buźki to zaraz jest wypluwane, a ona robi taka śmieszną zdziwioną i zniesmaczoną minkę patrząc na nas jak na czubków... efekt jest taki, cze pewnie całe opakowanie mleka sukcesywnie wyleję do zlewu... jakoś nie widzę wprowadzania tych nowości..., ale to jeszcze jakiś miesiąc

a ja się zbieram powoli na spacerek. ale szkoda mi ruszać malutkiego bo tak grzecznie leży i ogląda zabawki, że nie mogę się nadziwić!! no ale spacer trzeba zaliczyć - i to pewnie długi w taką pogodę :-D
gufi przynajmniej nie jestem sama z tymi pobudkami - chociaż żadne to pocieszenie. ale Miki ma takie nocki, że śpi od 20 do 3, a zaraz potem kilka nocek z pobudkami co 2-3 godziny. normalnie do wykończenia się. całe szczęście, że w ciągu dnia nie daje popalić tylko jest grzeczny. w ostatnim czasie w ogóle bardzo się pod tym względem zmienił i chyba coś w tym jest, że jak dziecko jest wynoszone to potem inne rzeczy go interesują i tego noszenia już się tak nie domaga :-) przynajmniej u nas ta teoria się sprawdziła.

coś z tymi pobudkami musi być na rzeczy- Mikołaj już ładnie przesypiał nocki mniej więcej od 20/21- do6 rano...a teraz musi choć raz w nocy zjeść- między 3:30-4:30- może tego potrzebuje bo rośnie ;/ A już było tak miło :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry