• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cristal jaki to przedłuzacz? ja nie wiem:sorry:...a zaciekawiłaś mnie:)

Tunia dziwnie aż bo Zuzia waży 5800 i nosi z palcem w nosie rozm. 62 to u nas waga mniejsza - nie wazona ostatnio ale coś oscyluje ok 5.500 max teraz (3 tyg. temu 5100) a ubranka 62 to takie aby aby i już musze ją w niektóre wciskać, widzę że to 62 to tak przegnała bo w 56 długo chodziła i już niektórych używamy 68 i wcale takie za duże nie są:) a dodam że moja panna długaśna jest, w kazdym bądx razie nie okraglutka:tak: Ja na lato ciuszków więc w tym rozm. bym nie kupowała, radzę co najmniej 74

Ja ubranek mam caluśki strych po Wiktorze i siostrzeńcach sie nazbierało, coś tam wygrzebuję po trochę ale nie wszystko bo juz nie wszystko mi sie podoba, i nadaje dla dziewczynki;-) z kolei teraz po wiktorze juz ubrań nie składuję w aktualnych rozmiarach ale rozdaję po rodzinie dalszej lub koleżankach bo wiem że i tak moja 5- latka nie załozy bluzki z Bakuganem czy spodni z Supermenem hehe wczesniej wszystko gromadziłam bo mógł być chłopak a że dzieci więcej nie planuje więc i nie składuję

A najlepszy zakup ostatnio to zrobiła moja teściowa - była w Angli na zakupach ciuchowych dla siebie i mówię że jak coś fajnego upoluje to niech małej przywiezie i przywiozła jej....kurtke zimową z rękawiczkami na 3-6mies:-D zakup trafiony w dechę normalnie...:cool:

sun ja jak Wiktorka przenosiłam do terażniejszej przychodni po przeprowadzce to musiałam sama załatwiac przenosiny, tzn wziąść jego kartę szepień i zanieść do nowej oraz odbijałam na ksero wszystkie jego zapiski lekarskie które sie przez jego 3 lata życia nazbierały i z tą karoteką całą do nowego lekarza.

asjaa przepiekna pamiątka:-)

reklama
Sarka zakup teściowej zapiera dech faktycznie:dry:!
Ja po Mateuszu też wszystko składowałam i składuję nadal:tak:. W końcu Daniel też założy bluzkę z bakuganem czy zygzakiem:-D!

Jak już Daniel wyrośnie, to będę chciała część sprzedać, a resztę oddam. Jak się ktoś nawinie to dla konkretnego dziecka a jak nie to do "domu małego dziecka" pójdzie. Tam na pewno się przyda każdy ciuch.

Sarka - no to się teściowa popisała:-D A przedłużacz, to ten, co opisywałam na wszystko dla maleństwa - taki zrobiony z bodziaka - wycięłam te części z napkami i zszyłam ze sobą - dzięki temu wszystkie bodziaki, co się nie dopinały w kroku, są nadal dobre (potrzeba matką wynalazku :-) Szkoda mi było tych ubranek, 2 razy założył i finito. Cypriano jakoś tak najpierw wyrasta z długości, w rękawach i na szerokość jeszcze za duże, a pieluchy już nie obejmą:dry:

A i jeszcze drugie mam pytanko, bo macierzyński można przedłużyć o 2 tygodnie, to są jakieś standardowe druki które się wypełnia czy samemu się pisze? czy to może kadrowa musi wysłać?
ja w kadrach wypełniałam specjalny druczek, ale nie wiem, czy taki ogólnopolski, czy tylko w moim zakładzie pracy obowiązujący. Tam juz większość rzeczy było wpisane, jak tylko swoje dane wpisałam i datę.

Sarka - brawa dla teściowej!! a nie oczekiwała słów wdzięczności jeszcze??

faktycznie, Bodzia milczy...

Tunia mianuję Cie normalnie ekspertem w tematyce o wymiarach i rozmiarach:-D
Ja to kupuję najcześciej "na oko" łapie sie na tym, że czesto nie patrzę na rozmiar a po prostu czy mi się to widzi czy nie hehe(oczywiście jak mogę wziąś w rękę więc nie mówię tu o All) ja nawet tak małżowi kupowałam nie raz spodnie czy koszule, bez mierzenia i zawsze pasowały:-D

Też to przeglądałam ostatni:-), ale wcale nie jesteśmy farciarze i tu małe sprostowanie, bo staraliśmy się od sierpnia 2009, w grudniu poroniłam i już kontrolowane zajście było w marcu. Kontrolowane bo przed owólką byłam u gina i powiedział, że teraz przez 3 dni trzeba się starać:-)
to tak jak u nas dokładnie w sylwestra dowiedziałam się że jajo puste a w marcu juz byłam w następnej ciąży :-) udało sie za 1razem nad czym moj mąż ubolewa bo jak później nastąpił post seksualny to stwierdził że mógł sobie najpier poćwiczyć :-D
asjaa - super pamiątka
zrobiłam zakupy w tej Almie - bomba - że też ja wcześniej nie wiedziałam o tym. U nas zamówienie powyżej 50 zł i dowóz za darmo a jeszcze dostałam 10 zł rabatu za pierwsze zamówienie i jestem szczęśliwa.
Słuchajcie, wiecie może jak to jest jak się zmienia lekarza? trzeba zabrać kartę szczepień czy oni jakoś sami sobie przesyłają?
A i jeszcze drugie mam pytanko, bo macierzyński można przedłużyć o 2 tygodnie, to są jakieś standardowe druki które się wypełnia czy samemu się pisze? czy to może kadrowa musi wysłać?
ja pisałam jedno podanie o macieżyński normalny a drugie o przedłużenie o 2tyg
no Zuzka jak się urodziła 54 cm to 2 m-ce chodziła w 56
a teraz przy 64 cm 62 są jak idealne, więc jak będzie miec w wakacje 72 cm to wejdzie akurat w 68 na to wychodzi
moja niunia ma ok 57cm i ubieramy sie 62 a w porywach 68

czy wasze bąbelki też są dziś takie senne bo moja prześpi zaraz cały dzień

kasiarem mój bąbel wczoraj spał caly dzień, ale nocke też na szczęście przespał - i to aż dziwne bo obudził się na karmienie dopiero o 2 hehe
dzisiaj spał mało jak na niego - właśnie teraz zalicza drzemkę. ja ogólnie mam syna śpiocha :-D szkoda tylko, że tak często się przy tym budzi w nocy na karmienie

Mam dwa pytania.
1. Czy któraś nie chciałaby potłumaczyć trochę kuzynce mojego męża elektrodynamiki? Bo strasznie nie chce mi się przypominać tych zadań.
2. Czy któraś ma może na zbyciu książkę "Analiza matematyczna" Krysickiego i Włodarskiego? Muszę przypomnieć sobie całki.

To tak na poprawę humoru, ale pytanie nr 2 można traktować poważnie;-)

dopiero dziś nam włączylu net, była babka z serwisu, bo nic wczesniej nie chodziło!!!
w dodatku wszystcy byliśmy chorzy (tzn. Adas miał tylko katar) i byliśmy na antybiotykach, po których ja dostałam uczulenia.... jeszcze jutro jestem w domu, bo mam zwolnienie.
dzis juz mi sie nie chce nadrabiac, ale wpraszam się na powrót:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry