• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wrublik biedna mała..Robi z bólem i sie boi więc wstrzymuje i znowu boli..Takie błędne koło :-(
Moje dziecko ma 71 cm. Skrzta..Chmurzy sie wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ale ciepło.
Dzieciaki mi dali pospac do 8 więc sie drzemka Juniorowi przesuneła i teraz wstał dopiero. Ale co tam jak nie będzie padało to po południu wyjdziemy na spacerek. Trzymac pprosze kciuki za jutrzejszą pogode bo mi się skansen marzy.

reklama
Wrublik - cenna uwaga:-D

No to piszę;-)
U nas też się zachmurzyło, ale zdążyłam 2 prania wywiesic i sprzątnąc wyschnięte - takie słonko było:-)
Ale chyba mi pralka szwankuje - podejrzewam że siadł termostat, bo na 40 st. nie podgrzewa wody:baffled: Tzn jak schodzi woda po praniu to jest zupełnie zimna. A jak nastawiam na 60st. - jest gorąca:confused:...czy to się opłaca naprawiac?? Czy koszt będzie zbliżony do ceny nowej?? Sama nie wiem, ma dopiero (już?) 7 lat, więc mogłaby jeszcze posłużyc.

Cyprian coraz cześciej upada na pupę i zdaje się, że ma świadomośc co należy zrobic, żeby się nie przewrócic. Np jak stoi przy szafce i coś chce z podłogi to robi przysiad baaaardzo powoli, chwyta coś i z powrotem do góry. A wsześniej się schylał i oczywiście upadał. Może się czegoś nauczył:-)

Bodzia - no to kciuki, żeby była pogoda:-) Szkoda tego lata, co to latem nie było niestety:/ A za chwilę będzie wrzesień ....

Sarka - dostałaś ode mnie pw? Wysłałam w środę.

Ostatnia edycja:
Cześć i czołem!
Witam się z gospodarstwa agroturystycznego "U Rodziców" ;-) Idylla śpi, a my pijemy winko :-)
Idulek poczynił dzisiaj postępy - zaczął raczkować. Powolutku, powolutku, w tempie pełzania, ale jednak :-) Niestety u rodziców jest więcej miejsc niebezpiecznych (typu kable, kwiatki, a moim pokoju KAKTUSY na podłodze :szok:), więc trzeba będzie Zwierzaka cały czas pilnować.

Cristal - odzywaj się i przypominaj o głosowaniu.

Aniah - fececi myślą inaczej niż kobiety. A powroty z kawalerskiego późnym rankiem mnie nie dziwią. Kawalerski Małżona był u nas w mieszkaniu i po tym, co zobaczyłam po powrocie, nic mnie już nie zaskoczy:baffled:

Współczuję bolących dziąsełek i problemów kupkowych.

cristal to czy opłaca się naprawiać zależy od tego jak dużo masz kasy jak masz dużo to możesz naprawiać jak nie pomoże to kupić nową, jak nie bardzo z kasą to radzę pociągnąć ile się da na tej odkładając na nową, a nową kupić bo po pierwsze robią teraz trochę oszczędniejsze względem prądu i wody no i funkcjonalność teraźniejszych jest lepsza, no i dłużej ci posłuży bez naprawy (oby)

cwietka u nas dziś też idzie w ruch pełzanie, co za tym pilnująca moja mama wyjątkowo na chwilę odwróciła się od łóżka na którym była Wiktoria, leżała pod ścianą, za tą chwilę było "bum" na podłogę, a ja akurat byłam w pracy na 3 godzinki, wracam - mama przerażona, ale dzidzia spokojna, pobawiła się i poszła spać, bardziej się wystraszyła niż się uderzyła (chyba)
no więc mamy dziś pierwsze nieprzyjemne lądowanie, no i śmiało mogę powiedzieć pierwszy ząbek

Bodzia w skansenie pogoda ma być, jak nie u nas też jest - w Olsztynku i to nie mały, więc może się skusisz mnie odwiedzić :P ale kciuki na jutro też trzymam!

ludzie od wczoraj jestem na urlopie, a już dziś musiałam skoczyć do pracy, jakoś tak dziwnie wyszło... no ale byłam na koncercie piosenki francuskiej, teraz żałuję że było to trochę za późno na moją rodzinkę, było bardzo sympatycznie

Cwietka, wrublik - gratulacje raczków i pełzaczków;-) I ząbka Wikuni!

U nas też powinny górne wyjśc niedługo, dziąsła niewyobrażalnie spuchnięte, troszkę rozpalony tez był no i 5 kup, z czego 2 złapałam do nocnika, a reszta - niestety:baffled: poszła w cudne kolorowe pielusie. Jutro pranie mnie czeka, bo dzisiaj zużył 2-dniowy przydział pieluch
baffled5wh.gif
(sikał też jak oszalały).

A ja też dziś oszalałam, bo wymyśliłam sobie porządki prawie generalne: pranie, prasowanie, mycie okien, szorowanie podłóg....aż dziw że dałam radę, z uczepionym nogi wrzaskliwcem. Chyba mnie tak pogoda nastroiła;-)

Padam na twarz, więc czas spac.

Witam się.;-)
Wczoraj spędziliśmy świetny dzień na działeczce:tak:, a dzisiaj znów się chmurzy:-(.
Mam nadzieję, że w tygodniu trafi się jakiś ładny dzień, bo mamy w planie odwiedzić dinozaury w Solcu kujawskim.:tak:

dzień dobry:-) witam się od mamy:tak::-Dpodróż długa, ale spokojna:tak: a pogoda cuudna!! jutro planujemy wypad na baseny z dziećmi, tylko muszę zakupić specjalne pieluchy do pływania dla Maćka (może w rossmannie??)

okresu nadal nie ma:no::no: nie wiem, co się dzieje???!!!?!? dla spokju zrobiłam test, negatywny (UFF). Co prawda robiłam dziś po południu, a najlepiej robic z porannego moczu, ale już tyle dni mam opóźnienia, że to chyba nie miało znaczenia. I teraz zastanawiam się, co z moim cyklem?? jesli przesunie się o 2 tyg, to moje dni płodne w lipcu też były przesunięte? bo wg ostatniego okresu wypadałyby sie około 18 lipca:eek::eek:.

Przepraszam, że Was tak tym zanudzam, ale dla mnie to problem:-(:-( jeszcze nigdy nie miałam takiego spóźnienia i do tego jestem na urlopie:sorry:

Gabriella - brawa dla Adasia. Lada dzień ruszy:tak::tak:

cwietka, wrublik - gratulacja dla dziewczynek:tak:

u mnie mały jest mocno marudny:crazy:

reklama
Hejo;)

Młoda strzela popołudniowa drzemkę, starszy się bajkuje więc zaglądam:)

Gratulacje dla postepujących szkrabów!!!:-)
Moja tez ma postep...ale w marudzeniu, nie wiem czy zęby, czy pogoda, w każdym badż razie jest taka niemilenkowa:/// a w nocy się krkęciła jak jakiś robak, myslałam że zejdę...nie spałam chyba całą noc dzisiaj:/

asja może to stres(ukryty), emocje w ziązku z powrotem do pracy są tu przyczyną....?
A ja się juz ogromnie cieszę bo sobie dziś wyliczyłam że okres dostanę w dzień wyjazdu do Tatralandii, super po prostu!!!

Dzis cały dzień u nas leje, do południa było fajnie, dobrze że zdażyliśmy ze spacerem, a ja jeszcze sobie na plac skoczyłam. Znów sobie malo co kupiłam za to dzieciom i owszem, jeszcze oczywiście zaliczyłam skręt do smyka;-)

Bodzinka jedziesz dzisiaj? jak tak to życzę udanego urlopu:-) i żeby pogoda była!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry