• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
U nas to samo - Franek i ja jesteśmy do Męża ubezpieczenia wpisani. Ale do UP nie jestem zapisana, bo umowy o dzieło i zlecenie liczą się jako praca.

Ostatnia edycja:
wydaje mi sie ze umowa zlecenie moze sie liczyc do lat pracy - z ztymze musialabys z wlasnej keiszeni placic skladki emer-rentowe a to sie nie kalkuluje.zbey ze swojej wyplaty oddawac polowe na ten cel .:)
Ubezpiecz si eu meza i dorywczo rob sobie zlecenie. moze sie uda je kontynuowac nawet majac etat?

Co do niani, ja bym zwracala uwage na jej zapach, i higioene - jak przylezie z dworu i nie umyje rak przed dotknieciem dziecka - to do widzenia :)
A spytac mozna o rozne rzeczy, - haha zrob test zrecznosciowo-myslowy - taki jak robia na rozmowach kwalifikacyjnych - np - daj kartke papieru, nozyczki, tasme klejaca, ale tylko w odmierzonych odcinkach. i jajko - ugotowane - i niech z tego zorbi oslone dla jajka, by spuszczone z wysokosci 2,5metra sie nie rozbilo :-D - dobolismy to na zajeciach z marketingu chyba :D Kreatywne podejscie jest bardzo wazne. :)
Choc nie powiem, jesli sie jakas osoba z tym nie spotkala to moze wysmiac takie cos hahahah :-)

co do alelgro - ja wystawilam bodziaki i pajace - i tez nikt nie chce tego.
mam super dresik welurkowy na dziewczynke, z metka, ale nie wiem czy jest sens wystawiac, do komisu sie nie oplaca dawac, bo maja taki narzut ze szok.
Aaaaa moze sie uda odpsrzedac za grosze znajomej ktora niedlugo rodzi - ze tez na to wczesniej nie wpadlam!

Ostatnia edycja:
witam jak na razie w zachmurzonej pogodzie
dużo zdrówka dla Franka
u nas chyba cos znow ruszyło z zębami, jak stukam łyżeczką to słychac ząbek (chyba zabek) jednak jeszcze nic nie widac - nie robie juz sobie nadziejii bo pewnie znow fałszywy alarm :D

dzieki dziewczyny :)
kliwia
haha dobre :) z tym jajkiem :0 ) wiecie ze nawet nie pomyslalam ze musze zwrocic uwage zeby rece umyla jak przyjdzie do dziecka ?? fest... no ale juz sobie to zapamietam :) szczegolnie jak poglaska moje pieski i wezmie sie od razu za jaska bo one jak zwykle sie rzucą w jej objęcia zeby zostaly poglaskane tylko :)

gwiazdeczka
ja tez tak ciagle mowilam :0) i woncu wyszly dwa na raz i teraz nadal cisza :) jak stuka to zabek ae musi stukac nrmalnie nie glucho :)

witam się i ja:)

Mysia śpi, a jak wstanie to ruszam do mamy na kawkę. Mieszkanko już ogarnęłam, obiadek się gotuje. Wczoraj dostałam jakiegoś powera i sprzatałam jak szalona. Pod młotek poszła kuchnia:) jak mi nie przejdzie to dzis wezmę w obroty łazienkę.

ewa sarka jak tam dietowanie? Ja myslę, że też trochę zacisnę pasa bo ostatnio poszalałam i jakaś taka się czuję opuchnieta...na wadze jakiś 1 kg na +, ale rozprawię się z nim myślę dość szybko.
missiiss to zwyczajny kryzys. Kryzysy niestety w związku się zdarzają i trzeba je przezwyciężać... i tyle. Będzie dobrze, ale musisz zmienić nastawienie bo faktycznie ostatnio dość pesymistyczne chyba masz:) Może jak wyrwiesz się trochę z domu to wszystko wróci do normy:)

Olcia, ja powiem szczerze, że nawet jest nieźle :) Najadam się w miarę, nie chodzę głodna, ale nie jem do syta. Zrobiłam wczoraj sałatkę warzywną, więc mam się czym zapchać do kanapki ;) Dieta póki co taka pół na pół, bo przestrzegam liczby i masy posiłków, ale zużywam ciągle np. żółty ser, który jest zakazany. Majonez i resztkę śmietany już wykorzystałam, więc teraz jogurty mi zostają.
No i mimo tych "niedociągnięć" produktowych leci mi 0,1 kg dziennie. Chociaż takie codzienne ważenie jest mało wiarygodne - zważę się po tygodniu i będę widzieć efekt. Ale jakby było 0,5 kg na minusie, to bym się ucieszyła :) Chciałabym zrzucić min. 3 kg, idealnie by było zrzucić 8 kg, a w zasadzie powinnam pozbyć się 10 kg. Jeśli którykolwiek z tych celów osiągnę, to będzie już dobrze :)

Maksiu śpi, a ja pomyłam podłogi, bo już się lepiły od brudu, zwłaszcza w kuchni :/

Coś mi dzisiaj pies zaniemógł, jakiś osowiały jest, może coś zjadł rano na spacerze ..:/

Muszę pomyśleć nad dietetycznym obiadem na dziś, a dla małżona zostanie makaron z sosem :)

reklama
Słyszałyście o czymś takim: http://www.bobomigi.com.pl/?
Znajoma znajomej (;)) uczyła migać swoją córeczkę i podobno młoda bardzo szybko to załapała. U Pucka nie przewiduję sukcesów, skoro on nawet papa nie potrafi powtórzyć ;) Ale spróbuję :)
Chociaż muszę przyznać, że Pucek ostatnio macha ręką, ale nie wtedy, kiedy mówię mu, żeby zrobił papa, tylko wtedy kiedy sam chce ;) I ma jakąś fazę na wyrzucanie rąk do góry ;) Nie wiem, o co mu chodzi :) Pokazuje, jaki jest duży czy co...;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry