reklama
Antylopka nie ma głupich pomysłów ;-) Ja tam popieram Cię w 100%..A mnie sie znowu włączyła tęsknota..Żeby tak zobaczyć Francje..Ech.I Irlandie...No nic poniewaz nie moge to sobie kupie pierścionek i kolczyki
P142 PIERŚCIONEK WIEŻA EIFFLA KOKARDKA CZERWONA (1856896796) - Aukcje internetowe Allegro
K6305 KOLCZYKI WIEŻA EIFFLA KOL.CZARNY (1871708001) - Aukcje internetowe Allegro
Jak kase będe miec :-)
P142 PIERŚCIONEK WIEŻA EIFFLA KOKARDKA CZERWONA (1856896796) - Aukcje internetowe Allegro
K6305 KOLCZYKI WIEŻA EIFFLA KOL.CZARNY (1871708001) - Aukcje internetowe Allegro
Jak kase będe miec :-)
Salomii
Fanka BB :)
Ja tez atlantyk mam pod nosem ale jesli chodzi o plaze to tu kiepsko
a piaszczyste to juz spora atrakcja
no ale sa i jedna jest nawet jakies 5 km od domu, w kazdym razie jesli chodzi o spacerowanie nad woda to bezposrednio sie nie da bo albo za malo miejsca albo trzeba skakac po skalach
natomiast sa piekne miejsca spacerowe z widokiem na ocean i takich jest u mnie przynajmniej 4 a miasteczko ma 20 tys ludzi
Gosia ja ostatnio poszlam tak do sklepu... bez pieniedzy.. caly koszyk naladowalam hehe, dobrze ze dom blisko..
Bylysmy wlasnie u fizjoterapeuty, asymetria w faldkach nadal jest i nozka nieuzywana w pelzaniu o jakies 0.5 cm szczuplejsza, na dlugosc pomierzylysmy i od wewnatrz i z zewnatrz jest tak samo od bioderka do kolanka i od kolana do kostki, stopy tez takie same tylko paluszki mniejsze, hmm no i bedziemy sprawdzac, ogolnie nie cwiczymy na to i Pani mowi ze nie trzeba ale ja oczywiscie nie jestem pewna cyz nie mozna jakos poprawic kondycji nieuzywanej nozki.. Antylopka?? Wogole zglupialam... Arlena wstaje trzymajac sie roznych rzeczy i ciagle to robi i coraz lepiej jej to wychodzi.. a Fizjoterapeutka jak to zobaczyla mowi - oo jak super ile ona ma 10 miesiecy? to bardzo wczesnie
yyyyyyyyyyy to jak to sie ma do dzieci z tad???

Bylysmy wlasnie u fizjoterapeuty, asymetria w faldkach nadal jest i nozka nieuzywana w pelzaniu o jakies 0.5 cm szczuplejsza, na dlugosc pomierzylysmy i od wewnatrz i z zewnatrz jest tak samo od bioderka do kolanka i od kolana do kostki, stopy tez takie same tylko paluszki mniejsze, hmm no i bedziemy sprawdzac, ogolnie nie cwiczymy na to i Pani mowi ze nie trzeba ale ja oczywiscie nie jestem pewna cyz nie mozna jakos poprawic kondycji nieuzywanej nozki.. Antylopka?? Wogole zglupialam... Arlena wstaje trzymajac sie roznych rzeczy i ciagle to robi i coraz lepiej jej to wychodzi.. a Fizjoterapeutka jak to zobaczyla mowi - oo jak super ile ona ma 10 miesiecy? to bardzo wczesnie

Antylopka
Potrojna mamuska
Bodzinka - super pomysl z bizuteria
Salomii - wczesnie czy pozno...
jesli wstaje sma trzymajac sie czegos to ok. mnie takie normy wkurzaja, jesli dziecko robi cos samo, to za wczesnie nie jest. jesli sie je do czegos nadmiernie mobilizuje, to co innego. Wiktoria wstawala sama jak miala 9 miesiecy, 9,5 zaczela pierwsze kroki w bok trzymajac sie np. lozeczka. Adam wstal jak mial 8!!! i od razu lazil w bok. Teraz zrobi krok do przodu nie trzymajac sie niczego, sam wstanie z podlogi. wiec Wiktoria byla opozniona, czy on :za wczesnie: to wszystko robi?
jesli dziecko samo do tego dojdzie jak cos zrobic to jest ok!
a co do slabszej nozki - mozesz sie troszke z nia pobawic w rowerek (lezy na plecach i pedalujesz jej nozkami) i daj troche oporu na slabsza nozke - posiluj sie troche. pewnie pocztakowo nie bedzie jej sie zbytnio podobac, ale jak sie troche przy tym powyglupiasz, to moze byc niezla zabawa.
Salomii - wczesnie czy pozno...
jesli wstaje sma trzymajac sie czegos to ok. mnie takie normy wkurzaja, jesli dziecko robi cos samo, to za wczesnie nie jest. jesli sie je do czegos nadmiernie mobilizuje, to co innego. Wiktoria wstawala sama jak miala 9 miesiecy, 9,5 zaczela pierwsze kroki w bok trzymajac sie np. lozeczka. Adam wstal jak mial 8!!! i od razu lazil w bok. Teraz zrobi krok do przodu nie trzymajac sie niczego, sam wstanie z podlogi. wiec Wiktoria byla opozniona, czy on :za wczesnie: to wszystko robi?
jesli dziecko samo do tego dojdzie jak cos zrobic to jest ok!
a co do slabszej nozki - mozesz sie troszke z nia pobawic w rowerek (lezy na plecach i pedalujesz jej nozkami) i daj troche oporu na slabsza nozke - posiluj sie troche. pewnie pocztakowo nie bedzie jej sie zbytnio podobac, ale jak sie troche przy tym powyglupiasz, to moze byc niezla zabawa.
Ech, morze... Marzenia... Z Krakowa mamy kawał drogi i na północ, i na południe. Poza tym pogoda taka paskudna, że się z domu nie chcę wychodzić. Znowu dziś co chwilę padało.
Pucek odsypia żłobek - spał od 13 do prawie 16 (nie licząc 2 godzin przed południem), a potem zjadł 2 porcje obiadu. A miał niezły miks, bo wrzuciłam mu wszystkie resztki - paprykę, dynię, cebulkę, marchewkę, rukolę i brokuły
Ale wsuwał aż miło, widocznie lubi takie śmieciówki 
W poniedziałek mam spotkanie z promotorem, ale chyba pójdę z Frankiem. Muszę sobie ustalić jakieś lekcje do wizytowania - wtedy już na pewno Pucek wyląduje w żłobku.
Pucek odsypia żłobek - spał od 13 do prawie 16 (nie licząc 2 godzin przed południem), a potem zjadł 2 porcje obiadu. A miał niezły miks, bo wrzuciłam mu wszystkie resztki - paprykę, dynię, cebulkę, marchewkę, rukolę i brokuły
W poniedziałek mam spotkanie z promotorem, ale chyba pójdę z Frankiem. Muszę sobie ustalić jakieś lekcje do wizytowania - wtedy już na pewno Pucek wyląduje w żłobku.
hej
AINAH - gratulacje:-):-) jej, jak ten czas leci!!!!!!
moja ciąża trwała i trwała, a Twoja jak błyskawica leci;-);-)
w zeszłym roku narzekałam na szefa męża (bo m mimo zrobienia awansu zawodowego nie dostał nagrody) - i w tym roku został doceniony
martwiłam się, że październik będzie ciężki, a tu niespodzianka i nagroda w pracy m
fajnie
AINAH - gratulacje:-):-) jej, jak ten czas leci!!!!!!
moja ciąża trwała i trwała, a Twoja jak błyskawica leci;-);-)
w zeszłym roku narzekałam na szefa męża (bo m mimo zrobienia awansu zawodowego nie dostał nagrody) - i w tym roku został doceniony

Salomii ja od paru dni zauważyłam, że Maksiu przy pełzaniu używa głównie prawej nóżki i rączki. Lewą ma zgiętą i odpycha się na zgiętej, lewa nóżka jest mniej aktywna przy pełzaniu. Nie wiem co mogę z tym zrobić :/
asjaa - gratki!
ainah - może mu po prostu tak łatwiej, później to sobie wyrówna może
i czemu u nas nie wychodzi tak jakby można było sobie zaplanować - chciałam w 3 ciąży długo pracować, to masz tobie od następnej środy mam być na zwolnieniu, to teraz jak nie będę mogła ruszyć z domu, mąż wygrał wycieczkę do Turcji
musimy oddać to komuś i mieć nadzieję że kiedyś jeszcze raz takie szczęście nam się uśmiechnie... chociaż jak pomyślałam mogłabym pojechać ale pod warunkiem jeśli zabiorę się tam całą swą rodzinką, nie wyobrażam sobie 8 dni bez moich dzieci!
ainah - może mu po prostu tak łatwiej, później to sobie wyrówna może
i czemu u nas nie wychodzi tak jakby można było sobie zaplanować - chciałam w 3 ciąży długo pracować, to masz tobie od następnej środy mam być na zwolnieniu, to teraz jak nie będę mogła ruszyć z domu, mąż wygrał wycieczkę do Turcji

reklama
Salomii
Fanka BB :)
Ainah Arlenka chodzi tak samo, tyle ze uzywa obu raczek ale nogi ma identycznie lewa sluzy jako choragiewka:-( a prawa sie odpycha i robi rozne manewry
ja z tym poszlam do fizjoterapeuty a lekarz skierowal nas na rtg bioderek bo przy okazji zaobserwowalam asymetrie faldek na ukach blizej pupy, na jednej nodze ma jedna faldke wieciej, z bioderkami wszystko ok no a faldki brak i chodzimy sobie do fizjo ale w sumie nie cwiczymy tam ani nic dlatego pytalam co moglabym zrobic z ta slabsza i pojde za rada Antylopki z rowerkiem

Podziel się: