• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Wiem jak wygląda ale pojęcia też nie mam jak smakuje.

A tak jeśli chodzi o smakowanie, to czy jadła któraś z Was surową dynię? Dostałam od mamy dynię dla młodego. Obierając ją postanowiłam spróbować. No GENIALNA jak dla mnie! Ale czy to można na surowo i ile można w tej postaci żeby np nie mieć potem sensacji żołądkowo-kiblowych he he.

Cwietka - u mnie pigwa robiła za cytrynę w herbacie - ma mnóstwo wit. C, ale poza tym jakoś mi nie podchodzi, strasznie cierpka. O powidłąch nie myślałam nawet:baffled:

U nas ze spaniem w ciągu dnia był zawsze problem, teraz już od dawna jest jedna drzemka max 2-godzinna, ok 11-12, albo nawet wcale:baffled: A ostatnio i wieczorem szaleje - ale to wszystko przez zęby, jeśc znowu nie chce, za to gryzie wszystko. Dziś mnie uchlał w ramię, ale tak boleśnie, że aż mi łzy stanęły :baffled: Totalnie mnie zaskoczył.

Wiecie, do tej pory wydawało mi się, że mimo niewyspania (bo wciąż wstaję kilka razy w nocy - podac smoka, przykryc, uspokoic) - świetnie sobie radzę ze zmęczeniem. NIestety to nieprawda:baffled: Mam luki w pamięci, problemy z koncentracją, ostatnio gubię różne papiery w pracy. Na szczęście się znajdują, ale zaczyna mnie to wkurzac:wściekła/y: Nie mogę się skupic podczas rozmowy - często pytam się kogoś o coś i nie rejestruję odpowiedzi:no: Normalnie masakra. Ale to wszystko przez to, że od porodu nie miałam fazy głębokiego snu z pełną fazą rem, mózg się kiepsko regeneruje. Sny mam może 2 razy w miesiącu:baffled: Nie jest dobrze:no:

Ostatnia edycja:
Smakuje trochę gruszkowo. Na surowo niezbyt dobre, bo cierpkie, po ugotowaniu robi się słodkie). Goździków nie dodam, bo za intensywne. Upierdliwy owoc. Obiera się kiepsko, kroi kiepsko (bo twarde), ale dostaliśmy i żal wyrzucać.
Nalewki nie robię, bo za mało kwaśne te owoce. Bardziej pigwowce (tzn. owoce pigwowca) sie do tego nadają.
Ehh, zobaczę jak jutro będą powidła na zimno smakowały i może coś mi przyjdzie do głowy.

Cristal - ja do herbaty dodaję właśnie owoce pigwowca - takie mniejsze (Ostrzeżenie o przekierowaniu)
A to, co dostałam jest wielkości niedużego jabłka, pokryte takim meszkiem i wydaje mi się za mało intensywne, żeby do herbaty dodać. Poprzednia porcja nam sfermentowała, bo chciałam syrop zrobić i pokroiłam owoce, zasypałam cukrem, ale dużo się cukru wsypać nie dało, bo się robiło mdłe. No i po 2 dniach zaczęło fermentować. Wrzucilismy do banaiaka z winem różanym i czekamy co z tego wyjdzie ;-)

ja nalewke z pigwa pilam :) mialam tez od niedoszlej tesciowej sok do herbaty, musze sprawdzic w spizarce bo w kwietniu nam cos wrzucila i moze jeszcze cos sie ostalo, dobre na przeziebienia, do dzemu pigwowego dawala pigwe hehe cukier i biale winko :)
no ale rozumiem ze Ida ma to jesc..
Wawrzek usypia Arlene i slysze jak mala ciagle sie smieje wiec w koncu pytam co jest? Odpowiedz - no krowa sie na nia patrzy :D zabawka

A mi dynia nie podeszła...:/ Jakaś taka ble... Pierwszy raz w życiu w tym roku jadłam. Zrobiłam racuchy na słono. I nie pasowała mi - musiałam mieć dużo sosu, żeby zabić smak ;) A mam jeszcze 4 dynie od Teściów :/ Pucek je zjada - on jeden u nas w domu lubi dynię ;)

A wiecie co jest najgorsze w tym Puckowym ciężkim zasypianiu? Że ja się na niego wkurzam, on w końcu zaśnie, a jak się obudzi i chcę mu zrobić reprymendę, to łapie mnie za szyję i się przytula z całej siły. A potem robi jedną ze swoich niewinnych minek i uśmiecha się zalotnie ;) No i jak ja mam się wtedy na niego złościć?...

reklama
Moja Miluszka też lubi dyńkę:tak: dzis nawet jadła...
Ja też nie lubię, zrobiłam zupę krem z dyni i do kibelka wylałam:/

cristal a n a noc o której Cypek idzie spać? Paczuszkę wysłałam wczoraj - jutro powinna dojść;-)

cwietka ja ci miałam pisać, ...teraz u rodziców jestem rzadko a jak jestem to nie za długo więc o spacer będzie trudno bo jeszcze są te Twoje zajęcia i tak ciężko się spasować, ale Ty samochodowa jesteś prawda? może któregoś dnia wsiądziądziesz w autko i nas po prostu odwiedzisz:-p zapraszam na kawkę:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry