• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Moja też o dziwi śpi, ale jak to ona - pewnie na chwilkę:sorry2:

olcia może byc - ja stosowałam ten zwykły Sterimar z CU a ostatnio kupiłam jakiś od 3r.ż Sterimar Zatkany Nos, spray, roztwór hipertoniczny, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie co sie zdziwiłam, 2 dni jej psikałam ale oddałam go starszemu a małej kupiłam Sterimat dla niemowląt tez z dodatkiem miedzi:tak:Sterimar Baby Hipertoniczny, spray do nosa, 50ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie tu na dozie warto zamówić bo fajna cena, ja za niego w aptece dałam 33zł dokładnie:/// a dla siebie mam taki Sterimar Zatkany Nos, spray, roztwór hipertoniczny, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie polecam:tak:

reklama
Bodzinka - nigdy na to nie zwracalam uwagi, jakis gorszy okres poprostu...

dzieci spia do 7 i po 3 godzinach ida juz znowu spac? tan moj to jednak wielki niespioch jest, wstaje co dzien miedzy 7 a 7;30 i spi dopiero po 12, zazwyczaj okolo godziny, czasem 1,5 i potem dopiero przed 21 wieczorem idzie spac.

Macie po prostu żłobkowe dzieci ;) U nas mają taki system - spanie raz dziennie ok. 12. Franek niestety nie odnajduje się w tym i jak jest w żłobku na cały dzień albo od południa, to ma cały plan rozwalony...

Niech już ten mój Mąż wróci, bo pomału padam na twarz. Czasu mało, sił jeszcze mniej, a robota się piętrzy. Na obiad dziś kupię chyba pierogi, bo nie zdążę zrobić po powrocie z pracy. MASAKRA.

moja Wikunia właśnie zalicza drugą drzemkę, no ale ona wstaje o 6 potem około 9 pierwsza drzemka, i ok 12 druga, jak się wymęczy za szybko 16-17 też śpi a o 19 zaczyna się jej nocka, jeśli nie pospi tyle jest cała nie swoja ona akurat z serii "nie daj pojeść, a daj pospać"
no i nie mam pojęcia co tu przymyśleć jej na obiadek, ostatnio ma bobkowe kupki, mimo że nie stwarzają problemu, bo nie marudzi przy ich robieniu, to się zastanawiam co jej podać z tego co mam w domu, bo nie mam szans pójść do sklepu, aha i mleko krowie zostało szybciutko zaakceptowane - kupka bez zmian, a picie mleka prawie jednym tchem

No nareszcie budzi się niedźwiedź ze snu zimowego... Już myślałam, że będę go musiała zwlec na siłę z łóżeczka, bo musimy jechać na Rynek, potem poczta, zakupy i noc nas na polu zastanie :/ Idę robić mleko i ruszamy...

Znowu witam się po przerwie - tym razem miałam zajęcia i mimo że u mamy mam net to jakoś czasu nie ma :)

Aluśka- no szkoda szkoda- zwłaszcza że tylko do południa go męczyło i 1/2 saszetki smecty pomogło, no ale trudno za ...zaraz zaraz 6 dni sie znowu zobaczymy także trzymaj dziewczyny pod kloszem :P

U nas nocki też kiepskie - "czwórki" idą i Mikołaj budzi się z płaczem. Poza tym od kilku dni pije tylko mleko i kasze na mleku, ew. trochę biszkopta zje.... Do obiadu nawet buzi nie otworzy, owoce przegryzie i wypluje.... no nie poznaje mojego głodomora !!!!!!!!

Ostatnio ulubioną zabawą Mikołaja jest chodzenie z moim telefonem przy uchu i gadanie sobie tak jakby z kimś rozmawiał

Byłam dziś na zakupach w poszukiwaniu butów dla mojej młodzieży i w Smyku buty z serii coolclub kids zimowe są przecenione o 50% i tak za Olka i Mikołaja buty zimowe zapłaciłam 125 zł łącznie ( 60 Mikołaja i 65 Olka) zamiast 250 zł.

reklama
U nas dwie drzemki muszą być. I tak jakoś wypadają co 3 godziny - tzn. o 6 pobudka, to o 9 spanie, a kolejne ok 13/14 - zależy jak długo Ida pośpi. Jak się potwór nie wyśpi, to jest zły i strach podejść ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry