• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
cześć mamuśki.
nie miałam dzisiaj w ogóle czasu tu zajrzeć. teraz też nawet nie przeczytalam co pisalyście.
zaliczyłam zakupy i niestety nie bylo prezentu jaki wymyśliłam :/

upiekłam ciasta - tzn. ostatnie jest wlaśnie w piekarniku i pięknie pachnie :-D a teraz najgorsze - zrobić torta. biszkopt jest, no ale teraz go przełożyć i dekoracje...
ale mi się nie chce. a jeszcze chcemy dzisiaj sałatki pokroić, żeby jutro mieć spokój. młody marudziaty bo czasu do niego nie mamy...

Kaczucha - ja nie szczepię na ospę, tylko obowiązkowe, ewentualnie pneumokoki jak będzie szedł do żłobka/przedszkola.

Wiolcia - moje gratulacje!!! :-)
A chamem się nie przejmuj, ja też 8 lat temu na rozmowie usłyszałam od przyszlego szefa, że na to stanowisko potrzebują mężczyzny, więc długo miejsca nie zagrzeję, hehe, i jakoś 8 lat zleciało, a ja tam dalej pracuję ( w przeciwieństwie do wspomnianego szefa:-D)
A Cypriano czemu nie śpi - nie mam pojęcia, on generalnie w weekendy nie lubi spac, chyba chce się mamusią nacieszyć:tak:

Cwietka - no właśnie, ja to mieszam w misce drewnianą łychą. No i masz dobre podejście:-D, ja też pierwszy raz robię wg przepisu (choć nie zawsze) a potem (zawsze) modyfikuję. Ja jutro go pieke, bo mleko mi wysiadło:-D i czekam na dostawę.

U nas w weekendy też nie ma wiele spania, bo Papa (czyli Tata) jest w domu ;) Ale ja to lubię, bo potem Pucek przesypia pół poniedziałku ;) Zastanawiam się, czy już definitywnie przestawi się na jedną drzemkę w południe. Zobaczymy.

Sernik z Ferrero już się studzi w piekarniku. Potem jeszcze biszkopciki :) Niech Frulek też ma coś z urodzin Taty :)

młody siedział przy piekarniku i sobie pukał do placka - chyba chciał powiedzieć "zjem cie" :-D a ja musiałam pilnować, żeby nie otwarł bo ale by mi się ciasto upiekło :/ ale przynajmniej był spokój hehe

Heheh Cristal tylko u mnie szef się nie zmieni bo firma jest jego ;-) OJ chciałabym trafić do państwowej jednostki a tymczasem u prywaciarza... no ale zobaczymy jak będzie. Najwyraźniej Cyprianek korzysta ze wspólnych chwil tylko mamusia musi być nieźle zmęczona;-)

Kaczucha
ja na ospę nie szczepiłam, tylko obowiązkowe.

wiolcia a co to za praca? teraz będziesz podzielała losy cristal bo Krzysiu będzie się chciał tobą nacieszyć :-D

o jaaa rok temu byłam o tym czasie już cały dzień w szpitalu, a młody jakoś wyjść nie chciał. ale skurcze już mi się zaczęły wtedy okropne... tak sobie dzisiaj wspominam przy tym szykowaniu imprezki

hej
oo, podziwiam Was-pieczecie, gotujecie- super:-) a ja taka pani domu, że dziś tylko synek miał domowy obiad, a dla nas zamówiliśmy:zawstydzona/y:bo po zakupach bylismy skonani i nie chciało mi sie robić nic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2:
a w dodatku plan miałam na karkówkę w sosie borowikowym z żurawiną, a karkówki nie było:eek:jutro niedziela handlowa, więc kupie i zrobię:blink:

za to kupiliśmy dla nas taki wspólny prezent (choć mamy tez oddzielne, ale ten tak trochę niespodziewanie)
Philips MCM166 - Wieża - CENA w RTV EURO AGD
tylko taniej, bo za 277

już dawno nudziłam o taką miniwieżę i w końcu namówiłam m;-):tak:
no i wnerwiłam się, bo okazało się, że choć z wieszaka przedłużkę do anteny radiowej zrobiliśmy:cool2: to eski rock nijak nie łapiemy, na prawie każdej fali rmf fm się wpiernicza:no::wściekła/y:

wiolcia - gratulacje!!!!!

kaczucha - ja równiez na ospę nie szczepiłam, zresztą mój mały ma to już za sobą!!:happy2: tzn ospę - już go dopadła :blink:zastanawiam się za to nad córcią, czy jej nie zaszczepić.

reklama
Nie umiem formować ładnych kółek z lejącego ciasta biszkoptowego :/ Wyszły mi różnokształtne biszkopciki ;) Tzn. wychodzą - byle się nie spaliły :/

Nie spaliły się ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry