• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewa ja myślę, że ten ból to normalne. mnie na początku ciąży też tak brzuch bolał i lekarz mówił, że mam sie nie martwić.

cwietka u nas też nie wszyscy dorośli co byli wczoraj na imprezie się znali, a impreza była super. aż byłam w szoku, że wszyscy się tak zgrali. no a dzieciaki robiły taki hałas, że głowy mogly popękać hehhe

reklama
hej

ja dzisiaj mam bardzo napięty dzień. Jedziemy z Matim na 14 do alergologa więc Mysię zawozimy do cioci. Wieczorkiem jeszcze do mamy na urodzinki.
no nic...damy radę.
wczoraj ubraliśmy choinke i jest BOSKA. Pachnie piernikami i wygląda obłędnie, Jeszcze tylko kupię rafię w naturalnym kolorze i porobię kokardki na gałązkach i będzie cudnie. Oli nawet nawet. Pierniki z najniższych partii już pozdejmowała, ale na tym na razie koniec.
Wczoraj też przełożyłam ten mój staropolski piernik. W sumie (nie wiem, czy Wam pisałam) wyszło 11 placków! Gorące powidła z czekoladą spowodowały, że już dzisiaj ciasto jest takie fajne, mięciutkie i wilgotne! Jutro przekroję na mniejsze ciasta i obleję czekoladą. hmmmm pycha!

GRATULACJE UDANYCH IMPREZ!

kurcze to ja mam to szczęście że Zuzka miała w paszczy smoka 2 razy będąc w szpitalu, potem pluła nim dalej niż widziała i smoka nigdy nie używaliśmy. Nocnik to raczej odkładam na potem szczególnie że mój 'mądry' mąż pokazał Zuzi jak to śmiesznie wygląda nocnik na głowie i teraz do tego tylko służy - aż strach pomyśleć co by się stało jakby jakąś kupę się jednak udało złapać... ;)
cwietka - to ja powiem tak - od roku i 2 tygodni nie przespałam żadnej nocy w całości - ba nie przespałam żadnej nocy z jedną pobudką - u nas minimum 2 a najczęściej 3 razy w nocy Zuzka włącza syrenę. Mój mąż oczywiście ani razu w swoim życiu nie wstał, a mi od kiedy poszłam do pracy czyli od czerwca, kiedy to wstaję o 5.30 oczy się zamykają permanentnie i odczuwam non stop senność. Tracę nadzieję że to się zmieni

Ok, to na Klub Mama Zombie nie zasłużyłam ;-) Ale ta 5.40 to jakiś koszmar. I jeszcze te jęki sąsiadki. Jakbym wiedziała, która to dokładnie, to bym poszła zapytać, kto jej tak dobrze zrobił :wściekła/y:Teraz siedzę z boląca głową i z przerażeniem myślę o zajęciach, a nie wiem do której nam dzisiaj każą siedzieć, bo jakieś jasełka mają być. Mam nadzieję, że nie wrócę później niż o 21 :confused2:

Ewa ja z suwaczkiem jeszcze trochę poczekam, nie chcę zapeszać. Moja lekarka jest teraz na urlopie i pojawię się u niej dopiero w czwartek między Świętami a Sylwestrem (więc będę w Krakowie :tak:). Na jutro umówiłam się na 17 do jakiejś innej żeby tylko zrobiła mi usg. Wyrwałam się z pracy na chwilę żeby zrobić betę z krwi i odbiorę sobie wyniki po pracy (na ul. Katarzyny wyniki są w tym samym dniu jakbyś kiedyś potrzebowała).

Ja się wyjątkowo piszę do klubu mam zombie, bo Luśka po wczorajszej imprezie dała czadu w nocy, z resztą spodziewałam się tego, bo cały dzień była niesamowicie podniecona.

Ostatnia edycja:
reklama
a ja musze wyrazić moje lekkie oburzenie...
żona sąsiada jest w ciązy 8miesiąc termin ma na styczen-i sluchajcie biega w szpilkach... w szoku byłam.. ja rozumiem ze sa kobiety co tylko obcasy ale nei szpilki... teraz jak śliskawo-wywali sie a ona chuda jak patyk to zbierac nie bedzie co.... Jak juz tak lubi na wysoko to przeciez moglaby stabilniejsze buty nakładac-normalnie się bałam jak szła-jacy ludzie nieodpowiedzialni...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry