• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Antylopka, no wiesz - w przyszłym roku tych studiów nie zacznę, najwcześniej w kolejnym jeśli już albo w ogóle po doktoracie. Będę więc mieć 27-28 lat. A studenci pierwszego roku mają, o ile się nie mylę, 19 lat. Myślisz, że nie byłabym dla nich dinozaurem? ;)

Dzwonili z wydawnictwa, że jak przyjadę oddać korektę, to dostanę pilną robotę na jutro. No pięknie... A chciałam wieczorem robić drugą książkę. Tym bardziej, że pewnie będę w domu grubo po 20, bo mam lekarza daleko...

Frulik mnie dziś zadziwia. Nie dość, że w zasadzie sam prawie wszedł do łóżeczka jak był śpiący, to jeszcze - jak przyszłam sprawdzić czy śpi po jakimś czasie - nie pozwolił się wziąć na ręce, żebym mogła go trochę wyciszyć, ale "udawał", że śpi. Więc wyszłam. No i zasnął sam za parę minut. Dziwne to wszystko ;)

Tunia - odruch ssania jest odruchem bezwarunkowych u noworodkow i sie utrzymuje do 6 miesiaca. Jak u takiego maluszka dotkniesz opuszkiem palca policzek to otziera buzke i ssie wszystko co znajdzie - ma to sluzyc karmieniu. A ze maluszek bedzie ssal nawet jak sie napije do pelna, to wymyslono smoczki, aby zaspokajal swoj odruch ssania a nie ciamkal ciagle mleko.

co do spacerow - z Wikunia wychodzilam jak bylo zimniej, natomiast unikalam wtedy wiatru i spacer byl krotki i aktywny - tzn. biagala np kilkanascie minut i potem wracalysmy do domu na ciepla zupke lub herbatke i drzemka. Z Adasiem jeszcze nie mielismy stycznosci z taka temperatura...
ewa- jesli Tobie to przeszkadza to idz na zaoczne. Dla mnie to takie na sile szukanie wymowki:-P i sie postarzanie

Ostatnia edycja:
witam
sarka ale sie usmiałam z tej herbaty
sun mysle ze szlak Zuzka przetrła i kolejna ciąża będzie lepsza... jak juz sie zdecydujecie oczywiście

ewa faktycznie Grażyna rzadko teraz nazywają a całkiem fajne... a może Justyna:D ulubione imię mojego męża hihihi

cos miałam pisac ale herbatka sarki mnie rozwaliła....

ewa zdołowałam się samodzielnością Franka w zasypianu, uciekam do pracy więcej nie czytam...;)

Hejo!
Wreszcie udało mi się usiąść. Herbatka stygnie a ja mam dylemat: piernik, czy miodownik? :-D

Noc fatalna. Tzn. nie noc, a poranek. Jak po raz drugi zobaczyłam 5.40 na telefonie, to myślałam, ze się rozpłaczę.Ida też padnięta, ale te cholerna zęby :wściekła/y: Sarka - ja już nie pamiętam czasów kiedy Ida miała dwa zęby :-D U nas idzie 9 i 10 :baffled: Tylko tak dziwnie, bo równocześnie góra i dół z lewej strony. A to oznacza, ze zaraz po nich wyjdą 11 i 12 :angry:

Sarka - Herbatka:-D:-D:-D

Ewa - moim typem też była Julka, ale Julek teraz całe chordy biegają. Bardzo mi się Natalia podoba,(ostatnio mnie wzięło na piosenkę Gilbert Bécaud : Nathalie (1964) - Clip - YouTube) ale dla nas za długie - mamy długie nazwisko.

Krolcia - ja zgadłam rzodkiewkę :-)
Też bym chciała już mieć w domu Idę -2/4 latkę. Niech ona w końcu zacznie mówić z sensem coś więcej niż "da!" (które oznacza zarówno "daj" jaki "masz") i "tata".

U nas

ewa- jesli Tobie to przeszkadza to idz na zaoczne. Dla mnie to takie na sile szukanie wymowki:-P i sie postarzanie

Przecież ja żartuję :P Jakbym chciała pójść na studia, to by mnie strzykało, czy jestem "stara" czy nie :P
Tak sobie marzę, bo pewnie i tak nie będzie na nie czasu. Ech, źle wybrałam parę lat temu, mogłabym teraz w żłobku jakimś pracować...

Yvona, spoko - to jednorazowy wybryk ;) Też jestem zdziwiona ;)

A właśnie, przypomniało mi się - jeszcze o tych studiach miałam napisać. Fakt, że u nas dziwnie wygląda 30-letni student. Właściwie nikogo takiego nie spotkałam. Na pierwszym kierunku byliśmy właściwie wyłącznie równolatkami. Na drugim już byliśmy bardziej zróżnicowani, bo większość brała sobie rusy jako drugi kierunek, ale i tak nie było nikogo powyżej 23 (na pierwszym roku).
I dlatego w Finlandii byłam w szoku. Większość moich studentów była starsza ode mnie, a jedna studentka miała już wnuczkę :-D No ale nic dziwnego - wszytscy studenci tam dostają stypendium, więc mogą na jakiś czas zrezygnować z pracy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry