• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ja nic specialnego na rozstępy nie kupuje, smaruje się tylko zwykłą oliwką dla dzieci.
Wcześniej była mowa o witaminach ja biore Feminantal, próbowałam brać Prenatal no ale straszne miałam mdłości po nim.

A teraz znowu ide coś zjeśc, ja ciągle jestem głodna minie godzina od jedzenia i znowu musze coś przegryść.:szok:

reklama
dokładnie tak jak napisała cristalrose cudownych kremów nie ma!

ja w pierwszej ciąży smarowałam się po kilka razy dziennie i kupowałam kremy najlepsze w aptece i bardzo drogie. Efekt jest taki, że mam milion rozstępów - głównie dół brzucha i uda. Piersi jakoś się cudownie uchowały:-)

ale troszke mnie te nóżki świńskie i skórki przerażają:szok::szok::szok:

wiolcia i co, i dzisiaj robię pizze na obiad:-D mniam mniam

:szok:

cristalrose nożki zawsze mnie obrzydzały hehe :-D także odpada ale racja, jesli ma sie dostac rozstepów to sie je dostanie, ja w tamtej ciazy piersi np w ogóle nie smarowałam i nie mam ani jednego rozstepu, brzuch smarowałam Fissanem ale tez nie jakoś namiętnie, całą ciaże udało mi się zapobiec rozstępom ale dosłownie kilka dni przed porodem na samym dole po dwa jednej strony brzucha i z druc=giej wylazły, nie jakies wielkie ale są:wściekła/y: także naprawde nie ma regóły. Ja najbardzie lubie swoja skórę jak do kapieli do wody wlewam sobie oliwkę potem juz niczym nie musze sie smarować a skóra jest mieciutka i nawilżona:tak:

Jesli chodzi o mięśnie to wiem o czym mowa - mi też zaczęły "chodzić" mięśnie od 2 dni:/ Ale nie wiem czy to braki magnezu czy potasu?? magnezu staram się dostarczać w naturalnej postaci ale najwyraźniej mi nie wychodzi. wy bierzecie jakies tabletki z magnezem?? Nie wiem czy bez konsultacji z lekarzem moge brać...

Sarka to mówisz, że można spokojnie się kąpać w ciąży?? Ja cały czas biorę prysznic ale z drugiej strony ja jak sie kąpalam to tylko w gorącej wodzie...

Dziekuję za porady jak radzic sobie z rozstepami - wypróbuję wszystkiego!

Olcia nie pożałujesz!! Smacznego :)

Ostatnia edycja:
ale troszke mnie te nóżki świńskie i skórki przerażają:szok::szok::szok:

To zmniejsz ilość wody i dodaj warzywka i jakieś chude mięsko a wyjda Ci zimne nóżki - smak pewnie lepszy a działanie to samo:-)

Sarka - ja niestety nie mam wanny ale używam oliwki nivea pod prysznic i też jestem zadowolona :-)

Lothien - współczuję - miałam w zeszłym roku i smarowałam sie naproksenem - ale w ciąży go nie wolno, więc nie wiem co Ci poradzić, chyba tylko okłady.

Jeszcze słówko o witaminkach - ja od pocz. biorę Elevit (co drugi dzień) ale drogi strasznie i teraz zamierzam przejśc na Prenatal DHA - idealny na rowijający sie mózg dzidzi :-)

Co do plastrów rozgrzewajacych to napisze tylko tyle że ostatnio kilka dni temu jak byłam u siostry to złapał ją przeogromny ból kregosłupa ale promieniujący jakby od nerki, ból sie nasilał do tego stopnia że nie mogła się ruszać i cięzko jej było oddychać, wezwalismy pogotowie, ale wcześniej nakleiłyśmy jej własnie taki plaster rozgrzewająy (juz nie wspomne ze nic jej nie dał), jak przyjechało pogotowie to kategorycznie odradzali naklejanie takich plastrów na bolace miejsca, bo w przypadku jakiegoś stanu zapalnego pogarszamy sprawę rozgrzewając to miejsce! mówili że to stara szkoła stare babcie tak robia ale nie młodzi ludzi, zonk:/

Wiolcia na pewno mozesz brać kąpiel, ja biorę często nie jakąś parząca ale też tak żeby nie marznąć;-) tyle ze nie wyleguje sie teraz w wannie godzinami ale z 20 min poleżę i wychodzę:tak: Magnez możesz brać na 100% nawet jak ci jeszcze gin nie zalecił. Bardzo ciężko go przedawkować, wystarczy ze pijesz herbatę. Prawie każdy z nas ma jego niedobory! Ja tez łykam magne B6 3xdziennie jak ewwe. Tamtą ciaze tez brałam calutką, zreszta ja i bez ciazy na codzień łykam magnez:tak:

Dzięki za rady Dziewczyny:) Jak to dobrze, że nie jestem sama, już sama ta świadomość poprawia mi samopoczucie:)
Swoją drogą już mi szkoda mojego M., że ciągle musi słuchać cierpliwie co mi dolega, już nawet z pracy dzwoni, żeby się zapytać co mi dzisiaj jest;)No ale w końcu to na nas spoczywa całe cierpienie, oni tylko same przyjemności mają;)Więc jak trochę posłucha to mu nic nie będzie....

Magnez biorę, początkowo zdawało mi się, że pomaga aż do dzisiaj....
Plastrów nie można w ciąży, chociaż przed ciążą często ich używałam i powiem krótko - dla mnie nie ma nic lepszego:) A starą babcią nie jestem;)Ale pewnie nie na wszystkie dolegliwości się nadaje.
Zostały mi więc okłady i zaraz je przetestuje...

Jeszcze raz dzięki, że jesteście:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry