• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

margaryt Mi położna podpowiedziała, że do badania moczu,
właśnie pod kątem bakterii, że
próbka powinna być z środkowego strumienia moczu,
nie początkowego.

reklama
Hej :-)

Ja dzis umieram z goraca... straszna pogoda!
Widzialam ze byla dyskusja o zebach. Ja powiem tak. Cale zycie mi sie psuja, cokolwiek robie i jak czesto chodze do dentysty. Nie boje sie dentystow, choc niektorzy bardzo zle mi zeby leczyli i poniekad stad moje problemy teraz. Od czasu jak jestem w ciazy, mam do wyrwania osemke (i pewnie niejeden zab do naprawienia). I nie moge wyrwac. Jak lekarz dowiedzial sie, ze moge byc w ciazy, powiedzial zeby jak najwiecej odczekac. Zwlaszcza w I trymestrze nie powinno sie za duzo grzebac w zabkach i zakaz takiego wyrywania. A w ogole najlepiej sie jak najmniej stresowac. Ja najchetniej poczekam do konca ciazy. Po co sie stresowac, ze znieczulenie cos zaszkodzilo? A sam stres przy wyrywaniu tez kiepski... troche mi to podpada pod paranoje.

a ja wpadlam jeszcze na momencik by wam powiedziec ze jesli ktoras ma ochote na rozluznienie a ma HBO to o 14.45 bedzie leciala urocza komedia :DDD
zmykam ogarniac jakas salatke i chatke oraz wymyslic cosik na obiados, potem wpadne zobaczyc czy z Zuzia wszystko ok,
u mnie ciagle 12 stopni i pochmurnie, boje sie ze jak wysiade w szczecinie 13 to umre z goraca,

missiiss daj koniecznie znać co z maleńką Zuzią!!!
strasznie się już denerwuję...a tak na marginesie to ile trwa cesarka?

u nas też upał, a jutro ma być jeszcze cieplej:szok: a to dopiero początek!
od jakiegoś czasu moim największym przyjacielem jest wiatraczek:dry: cudnie ochładza...

dzisiaj kruszynka daje o sobie bardzo mocno znać. Z dnia na dzień czuć ją coraz bardziej i częściej:-) to jest prawdziwa magia

Mnie kumpela nieco zasmuciła. Mam umówioną wizytę u tego nowego gina, a tu okazało się, że kumpela, która urodziła dziecko bez większości rączek właśnie do niego chodziła i on nie wykrył takiego znacznego ubytku rąk na usg:szok:! Rodzice chłopca będą go teraz skarżyć( i jeszcze kilku innych lekarzy). Troszkę muszę powiedzieć zagasiło mi mój entuzjazm do nowego lekarza.:-(

krolcia to dziwne i zarazem smutne że lekarz tego nie wykrył. Podczas usg mierzy się przecież rączki i nóżki i zapisuje czy odpowiadają tygodniowi ciaży. Można nawet policzyć paluszki. Też zastanawiałbym się czy chodzić do takiego lekarza.

Witam sie w kiepskim nastroju :dry:

mnie peka glowa od wczoraj. to samo mialam w pierszej ciazy i to na tym samym etapie. do tego kregoslup mnie boli bardziej niz zwykle i alergia daje sie we znaki (oczy swedza, kicham, smarkam ...). dzis bede u lginka, to zapytam sie, czy wogole jakies krople do nosa moge chociaz brac.

marze juz o L4, ale jeszcze musze troche wytrzymac. mam do pozamykania kilka projektow, do tego sezon urlopowy, wiec ciagle kogos nie ma. jeszcze 3 tygodnie, potem mam 2 tygodnie urlopu i od 23 sierpnia mam nadzieje uda mi sie juz isc na zwolnienie ...

sarka, cristalrose - zycze udanego wypoczyku!

mississ - ciesze ise, ze u Ciebie OK. daj znac co z mala Zuza

krolcia jestem w szoku!!!

do niego chodzi pół mojej babskiej firmy i wszystkie jednogłośnie go polecają. Ja jestem nim też zauroczona.
a w tym rankingu lekarzy , który polecała słomiana wdowa on i Wasilewski mają exequo pierwsza pozycję w Bydgoszczy... nie wiem...
może tak jak ja pójdź jeszcze kilka razy do Wasilewskiego... moją ciążę prowadzi jeden, a do W. poszłam już dwa razy i dokładnie ich diagnozy potwierdzają się, a ja mam spokój...

reklama
Na tej stronie ma 100% pozytywów. Wszyscy go chwalą. Mój lekarz rodzinny mówił, że do niego chodzą wszystkie panie doktor z każdej dziedziny i u niego się leczą, takie ma poważanie. Nie wiem co o tym sądzić. To duża wada i każda z nas myślę, mogłaby to dojrzeć podczas pokazywania obrazu na monitorze. Dziecko w zasadzie ma szczątkowe kości przedramienia i kości stawów łokciowych, w jednaj rączce 3 środkowe paluszki w drugiej jakieś dwa. Gdyby to był jakiś drobny defekt to może można by to przeoczyć ale tak duża wada....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry