• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia - fajnie, ze mieszkanko Ci sie podoba. teraz mozesz zaczac wic gniazdko ;)

ja tylko na chwile, bo w pracy siedzie i na brak zajec niestety nie narzekam :/ niech juz bedzie koniec sierpnia!!!!

reklama
Witam :)
jestem NOWA, ale tak ja Wy przyszła, grudniowa mama. To moja pierwsza ciąża. Od początku ciąży jestem na L4. Muszę się oszczędzać i leżeć. W 12 tc miałam 2 duże krwotoki i leżałam 2 tygodnie w szpitalu w Bogucicach. Od niedawna wiem dlaczego prawdopodobnie miałam te krwotoki - niedoczynność tarczycy. Jestem pod opieką endokrynologa i mam nadzieje, że wszystko będzie już dobrze.

Od jakiegoś czasu też zastanawiamy się z mężem nad wózkiem. Bratowa chciała nam oddać swój, ale my chcemy nowy dla naszego maluszka, więc grzecznie podziękowaliśmy. Może macie już na oku jakiś model, chodzi o to żeby nie był za ciężki.

a z tym powiedzeniem ze Bog daje i na dziecko..
moj kuzyn ma 2,5 latke, mieszkaja w jednym pokoju u rodzicow, tylko on pracuje (z przerwami bo czesto nie ma pracy) bo ona nie potrafila ogarnac tematu nocnikowego bedac ciagle w domu i do pracy nie wrocila, nie ma zadnych swiadczen ani nawet wychowawczego a juz dawno mlodej mamusi zachcialo sie 2 dziecka:eek:
No i Bog dal...
tyle ze ciaza z problemami bo dziewczyna ma cisnienie 150/100 i przy poprzedniej ciazy omal sie nie wykonczyla....no i problemy z macica, podejrzenie pozamacicznej itd, mowie - idz do lekarza zrob usg aby sprawdzic czy jet wszystko ok i czy maluch jest na miejscu, poza tym zrob cos z cisnieniem bo to strasznie moze wplynac na dzidzia a co slysze w odpowiedzi?? nie stac mnie :szok: i tyrade o tym ze z kasa ciezko bo ona nie pracuje i nie ma pieniedzy na badania i nie wie jak skomponuje wyprawke dla dziecka bo po starszej niewiele zostalo a jak bedzie chlopiec to moze dostanie od szwagierki, tak liczy a mi w norwegii latwiej(no niestety ale zeby dostac co mam to zapierniczalam ponad moje sily ciezko w kiepskich warunkach a nie siedzialam w domu i czekalam az mi dadza:wściekła/y:) wiec nie kazdemu Bog daje dodatkowo na dziecko;-) tylko tym zaradnym, mozna sobie pracowac dorywczo, mozna kombinowac i wtedy jest latwiej, natomiast jak sie nie robi nic to hmmm :tak:

Ja staram się mimo wszystko w to powiedzenie wierzyć ;) Ale nie biernie - tzn. siedzieć w domu i czekać aż ktoś zapuka i zaproponuje, że da mi parę tysięcy, bo mu zbywa. Wierzę po prostu, że jak będę się ostro za pracą rozglądać, szukać swoich zleceń, potem porządnie i nielekko pracować, to zawsze coś znajdę. I póki co zawsze się sprawdzało :)

Od jakiegoś czasu też zastanawiamy się z mężem nad wózkiem. Bratowa chciała nam oddać swój, ale my chcemy nowy dla naszego maluszka, więc grzecznie podziękowaliśmy. Może macie już na oku jakiś model, chodzi o to żeby nie był za ciężki.

Poleciłabym X-landera, którego my wybraliśmy, ale on do lekkich nie należy :) Ale za to porządny jest :)

ag29 witaj na forum! jeśli chodzi o wózek i inne rzeczy dla maleństwa to zapraszam do przejrzenia wątku "wszystko dla maleństwa" napewno znajdziesz tam wiele ciekawych informacji, jest też długa rozmowa o wózkach :)

Kochane!

Ja tutaj po raz pierwszy i co prawda jestem marcóweczką, ale szukam informacji już u bardziej zaawansowanych przyszłych mam. Otóż czy może podzielić się swoimi doświaczeniami co do gimnastyki w ciąży. W necie jest niby tego dużo ale brakuje systematyki. Tzn w jakim miesiącu zacząć ćwiczenia no i jakie. Jak często je wykonywać tak aby sobie i maleństwu nie zaszkodzić. Czy znacie jakieś dobre żródła informacji na ten temat: ksiązki strony www, CD, filmy. Dzieki z góry za info.

Pozdrawiam gorąco!

Cześć laseczki!

jejku jakie zmiany u Was. Remonty, przeprowadzki, generalne porządki:szok::szok::szok:

tunia gratki z okazji przeprowadzki. Super, że mieszkanko się podoba! Pisałaś, że prawie 50 m, a ile pokoików?

ag29 witaj!

moja koleżanka w zeszłym tygodniu powiedziała mi, że jest w ciąży. Termin kwietniowy! Wczoraj była u gina i okazało się, że dzidziuś jest za mały w stosunku do pęcherzyka ciążowego! Wiek dzidziusia odpowiada wiekowi ciąży tylko ten pęcherzyk jest jakiś duży. Spotkałyście się z taką sytuacją? Lekarz powiedział jej że jest ogromne ryzyko poronienia:-(
Szok! mam wrażenie, że teraz udana i prawidłowa ciąża to jak wygrana na loterii!

Lili przyniosla wlasnie mysz... zabita mysz! jezuuu dostalam migreny od mdlosci i od wyrzucenia jej szufelk yyhh hehehe :O az dzidzio zaczela kopac bo chyba adrenalina do niej dotarla

hehe rany mam nadzieje ze juz nic:O
nie wiedzialam co zrobic bo ona wpadla do domku i zlozyla mi podarunek pod nogami ehhe wiec ja ja pochwalilam poglaskalam i uwazajac by nie puscic pawika wywalilam na taras i zamknelam drzwi czego lili nie mogla pojac za nic w swiecie heheeh
pozniej zadzwonilam do W i sie wyzalilam a nastepnie sprzatnelam i wpuscilam kota ktory pewnie pomyslal ze zjadlam myszke bo zniknela hehe

reklama
Dziękuję za powitanie :) i odpowiedzi z podpowiedziami :)

Cześć laseczki!

jejku jakie zmiany u Was. Remonty, przeprowadzki, generalne porządki:szok::szok::szok:

tunia gratki z okazji przeprowadzki. Super, że mieszkanko się podoba! Pisałaś, że prawie 50 m, a ile pokoików?

ag29 witaj!

moja koleżanka w zeszłym tygodniu powiedziała mi, że jest w ciąży. Termin kwietniowy! Wczoraj była u gina i okazało się, że dzidziuś jest za mały w stosunku do pęcherzyka ciążowego! Wiek dzidziusia odpowiada wiekowi ciąży tylko ten pęcherzyk jest jakiś duży. Spotkałyście się z taką sytuacją? Lekarz powiedział jej że jest ogromne ryzyko poronienia:-(
Szok! mam wrażenie, że teraz udana i prawidłowa ciąża to jak wygrana na loterii!

Wygrana na loterii jak najbardziej.

Ja jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to przez myśl nie przeszło mi że moge mieć jakieś problemy. Od początku słyszę o grożącym poronieniu. Będąc w szpitalu, poznałam dziewczynę u której w 8 tyg ciąży zanikło tętno w pęcherzyku i niestety ciąża musiała zostać usunięta. Wszyscy w koło powtarzali że najważniejsze to pozytywne myślenie i nastawienie. Trzymam kciuki za Twoją koleżankę. Musi być dobrze.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry