• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
witam po południu

też nie znam tego zwyczaju tłuczenia szkła, a jakie to szkło się tłucze bo chyba nie serwis domowy:-D

myślę, że to musi być przyjemne wyprawiać pociechę do szkoły, kompletować piórniki, okładki, nalepki, kredki, farby itd, ale pewnie trochę stresu i rodzice i dziecko ma

my dziś zajrzeliśmy do smyka, którego dopiero co otwarli tu w suwałkach, ale powiem, że asortyment mały, tzn. dużo więcej widziałam w innych smykach np w warszawie, z ubranek 56 nie było wcale, a te 62 to strasznie wielkie jakieś, a w ogóle większość ubranek co mi się podobała czy jakieś takie już cieplejsze to wszystko od 68 się zaczynało, a smoczki i butelki to był to wyboru tylko canpol albo avent, mnie interesuje canpol ale lovi,

kupiliśmy też C. ładny granitur i krawat, tyle tylko, że runęła koncepcja mojej sukienki, bo może nie pasować do garnituru bo brązowy, ale tak świetnie na nim leżał i super wyglądał, że o innym w ogóle nie było mowy:-)

i cały dzień łaziliśmy za obrączkami, ceny kosmiczne, a w ogóle jakoś nic mi się nie podobało, powiedziałam chodźmy do aparta bo pod latarnią najciemniej i miałam rację, nie dość, że ładne wzory to jeszcze ceny normalne, ale wzór ostateczny wybraliśmy na spokojnie w domu na stronie aparta, zadzwoniłam do sklepu, mają ten wzór więc wystarczy tylko podjechać, zamówić i wpłacić zaliczkę,

uff, czyli została moja sukienka i wiązanka i fryzjer, bo ja w ogóle nie wiem jak chciałabym mieć upięte włosy, nie wiem czy się nie skończy na podcięciu, wycieniowaniu i wyprostowaniu prostownicą, będąc ciężarna strasznie jestem wybredna i ogólnie niezdecydowana

Ale masz fajnie Tunia:tak:! Pamiętam jak ja z przejęciem kompletowałam się na ślub! Frajdę miałam niesamowitą:-D! Fryzura próbna, sukienka, bielizna, wiązanka, odpowiednia biżuteria, kosmetyczka:dry:(która mnie brzydko mówiąc wyru...ała!:baffled:) ale ostatecznie byłam mega szczęśliwa i zadowolona:-D!!! Ach mogłabym się hajtać jeszcze raz!!!!:-D:tak::-D

Ale dobry dzień :) Domek czyściutki, Mąż sam zrobił porządne zakupy. Wizyta Brata krótka, ale udana - Bratanica po krótkim okresie oszołomienia nowym miejscem o mało nam mieszkania nie rozniosła, tak jej się podobało, i nie chciała wychodzić (ma niecałe 2 latka) :)
I do tego już nie mam skurczów i prawie mnie nic nie boli! Więc sobotnie wesele zaczyna być znowu aktualne - wszystko teraz zależy od wyników badań. Jeśli będą dobre, to będę mieć chyba jeden dzień na kupienie sukienki ;)

Cześć babeczki:-)
Jak tak Was czytam to stwierdzam, że chyba wszystkim nam się powoli włącza syndrom wicia gniazda:-) Ja dzisiaj tak wyczyściłam kabinę prysznicową, że chyba nawet jak ją montowaliśmy to gorzej wyglądała. Teraz mi żal, że chłopaki jak się będą kąpać to nabrudzą:szok: Trzy szczoteczki do zębów zużyłam na fugi hehehhe. Szafę z ciuchami i pokój Jacka już mam wysprzątany od 2 tygodni. Mam zamiar tak sobie do grudnia porządnie szorować pomieszczenie po pomieszczeniu a na bieżąco sprząta mój kochany mąż. Wczoraj razem oglądaliśmy ten film "Życie przed życiem" i polecam Wam bardzo. Tak się chłopak wzruszył i dzisiaj traktował mnie jak królową. A wczoraj po filmie zebrało nam się na amory i też było super:-D
Tunia, kiedy macie ten ślub? Jak będziesz zamawiać wiązankę, czesać się u fryzjera itp. to mam radę: unikaj mówienia o tym że to wiązanka ślubna, fryzura ślubna, makijaż ślubny... Ceny od razu podskakują o 50% bo wiadomo, że to ważny dzień i każda pani młoda chce wyglądać jak księżniczka. Ja robiłam test z wiązanką ślubną: chyba 2 czy 3 dni wcześniej próbowaliśmy coś zamówić, ale tak wyszło, że nic nam z tego nie wyszło:-) No i mój mąż kupił wiązankę w dniu ślubu, identyczną jak wcześniej chieliśmy zamówić tylko nie powiedział że chodzi o ślub. I cena była normalna.
Myangel - nie zazadroszczę stresów z początkiem przedszkola, to się zawsze strasznie przeżywa: z reguły rodzice bardziej niż dziecko:-) To tak jak z odstawieniem od piersi - zawsze się zwala na dziecko, a ja mam taką teorię że to mamusie mają z tym problem:-D
Sarka - posyłasz małego do szkoły już w przyszłym roku? Ja się jeszcze waham, ale są ostatnim rocznikiem, który może wybierać i chyba poślemy go dopiero za 2 lata. Zbiegnie nam się z przeprowadzką i nie będzie musiał zmieniać szkoły.

nienawidze mojego wybudowanego domu, kupiłam nowe drzwi extra pikne, antywłamaniowe i akurat dzisiaj odmówiły kluczom posłuszeństwa, nie da się ich zamknąć ani od środka ani od zew., i zostawiłam już tam psa a teraz się martwie by nie wyszła - w sensie nie podkopała się pod ogrodzeniem i zgineła :( albo jeszcze coś gorszego :( rany... zawsze coś

nienawidze mojego wybudowanego domu, kupiłam nowe drzwi extra pikne, antywłamaniowe i akurat dzisiaj odmówiły kluczom posłuszeństwa, nie da się ich zamknąć ani od środka ani od zew., i zostawiłam już tam psa a teraz się martwie by nie wyszła - w sensie nie podkopała się pod ogrodzeniem i zgineła :( albo jeszcze coś gorszego :( rany... zawsze coś
oj widzę że nie za ciekawie:baffled:
Kategor nieźle się dziś napracowałaś:dry:
Gufi szkoda że basen przez zepsuty samochód nie wypalił :dry: ale przynajmniej Twój mąż teraz zdaje sobie sprawę z tego ze wczesniej gasł on nie bez powodów i w końcu coś z tym problemem zrobi:dry:
Joamar to świetnie że Twoj M. będzie w domu przez całe 6tygodni jak raz w momencie gdy jego pomoc najbardziej bedzie potrzebna:tak::tak::tak:
Sarka współczuję tych męczących boli:-(:-( rozmawiałaś o tym może z lekarzem?
Dzięki za odpowiedź co do rennie:sorry2:
Tunia fajnie że już garnitur dla C . kupiony i obrączki teraz musisz jeszcze Siebie wystroić ;-) (ja muszę w końcu pomyśleć o zakupie obrączki ale zawsze jest coś ważniejszego do kupienia :rofl2: )
Ewa dobrze że skurcze Ci nie dokuczają oby odpuściły Ci aż do dnia porodu:tak::tak::tak: Trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki badań:tak:
Gosia B ciekawy zwyczaj z tym tłuczeniem szkła:-D też o nim wcześniej nie słyszałam:sorry2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry