reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja tak teraz z zupelnie innej beczki jak jzu pisalm w tym roku mam obrone i walsnie przeprowadzam badania ktore polegaja na ogladaniu serialu m jak milosc i mam wszystkie potrzebne odcinki oprucz 520 czy ktoras moze posiada badz wie jak sie zaopatrzyc w ten wlasnie odcinek, przeszukalam juz chyba caly internet wszystkie odcinki sa a ten wlasnie wcielo wrrrr

reklama
Powinnam nazwać ten post - chusta ratunkiem na marudne ząbkowanie ;) Kiedy nawet smoczek nie pomaga - dwie minuty w chuście, lekkie bujanie i Młody śpi jak aniołek - nie rozbudził się nawet po przełożeniu do łóżeczka :) A od pół godziny usiłuję go uśpić, bo już był lekko nieprzytomny.

Gwiazdeczka, nie przejmuj się ewentualnym siwieniem ;) Ja 25 kończę w tym roku, a siwe włosy mam już od jakichś 2-3 lat ;) Tylko, że ja siwieję na srebrno i jakoś tego nie widać - wygląda to tak, jakby mi się włosy błyszczały ;)

Mamy dziś w planach wyjazd do Męża do pracy, ale coś siąpi paskudnego z nieba od rana. No i nie wiem, co z tej wyprawy wyjdzie :(

widac czas zabkowania zaczyna dotykac naszych dzieci u nas niestety narazie nic sie nie sprawdza kompletnie nic, a juz mielismy tak ladnie uporzadkowany harmonogram dnia a teraz z takim rykuskiem to nawet na odwiedziny nie mozna nigdzie isc wiec zostaja nam 4 sciany domu ;/

Dzien dobry mamusie:-)
Witaj Paola :-) Moze cos wiecej o sobie?:tak:
Cristalrose ja trzymam mocno kciuki za Cyprianka zeby nic mu nie bylo i za ciebie, bys miala duzo sily.Ja pamietam jak Adas byl rehabilitowany to bardzo boli kiedy dziecko placze.

A propos, wczoraj moj post zostal niezauwazony a mianowicie pytalam czy wasze pociechy zaciskaja jeszcze piastki?? Bo Jas owszem ale nie zawsze.Zazwyczaj jak lezy na brzuszku albo jak je czy sie bawi.I nie wiem czy to jest norma czy juz raczej tak nie powinno byc?

Wczoraj bylam w pracy i oczywiscie pelno ludzi musialo zajrzec do wozka i co chwile-jaki on ladniutki! Jaki on milusi itp itd:wściekła/y:I od wczoraj Jas jest strasznie marudny i bardzo malo i zle spi.I chcialam sie dowiedziec jaki wy macie stosunek odnnosnie powiedzenia ze dziecko zostalo zauroczone?Czy myslicie ze cos w tym jest czy to tylko brednie?A moze jednak warto nosic czerwona wstazeczke?:sorry:

Ostatnia edycja:
gabriela chciałam sprostować:) 30 lat temu było MM. Ja jadłam i nawet moja starsza siorka. Było Bebiko, ale moja mama kupowała Humanę. Oczywiście była ona ciężej dostępna, ale mamuśka zawsze dawał radę:)
może w miastach dużych np
moja mama mieszkała na wsi zatęchłej -dosłownie- i nie było jak i gdzie dostać takie 'cuda'

Cześć i czołem!
U nas też pogoda pskudna. Miałam iść na zakupy, ale chała z tego, bo ciągle leci z nieba jakieś mokre g... Teściowa wpada na obiad, ale muszę niestety coś wykombinować ze tego, co mam w lodówce.

Dzidziusia chyba pokonało niskie ciśnienie, bo ładnie śpi i daje mamusi popracować. Sprawdziłam właśnie wypracowania moich studentów i nieźle się przy tym uśmiałam. Teraz pora powrócić do dłubania magisterki.

Współczuję bolesnych ząbkowań. U nas na razie cisza i mam nadzieję, że jeszcze trochę dadzą nam zębiska spokoju.

Wrublik - życzę szybkiego powrotu do zdrowia i niepozarażania rodziny.
Gwiazdeczka - co do m jak miłość to nie pomogę, bo seriali w ogóle nie oglądam. I podziwiam, że zdecydowałaś się pisać o taaakim tasiemcu. Przecież to już leci tyyyle czasu - w liceum zdarzało mi się na to popatrzeć.

reklama
Cześć dziewczyny.
Wrublik - oj współczuję, jakaś epidemia tych rotawirusów ostatnio, cała moja rodzina już chorowała, my się odseparowaliśmy i jakoś się uchowaliśmy;-)
Sarka - no właśnie nie wiem jak to wykonywać, bo te opisy do mnie nie trafiają :dry:. Na razie pojęłam, że chodzi o oduczanie złych nawyków, by nie utrwaliły się w odruchy. Muszę poszukać pryw. rehabilitacji, chociaż kilka razy iść, nauczyć sie co i jak i potem to mogę robić w domu. "Państwowo" terminy sa bardzo odległe, a tu przecież liczy się czas. Do poradni zab. metabolizmu kostnego były terminy na...lipiec:szok: Tylko fuksem udało mi się zapisać go na 12 maja, bo się miejsce zwolniło. Beznadzieja :no:- tyle można powiedzieć o służbie zdrowia.
Sun - co do ciemiączka - pisałam na innym wątku - przednie jest maleńkie, a tylne za duże. Do tego główka jest zbyt płaska z tyłu - ale on prawie od samego pocz. spał "na wprost" nigdy nie trzymał główki na boku leżąc na plecach.
Acha - wit. D mam podawać 500j. Dlaczego tamta lekarka nie widziała potrzeby - nie wiadomo:no: Zresztą ona nic nie widziała - ani płaskiej główki, ani za dużego tylnego ciemiączka (bo go nigdy nie zbadała) ani nadmiernego napięcia :dry:

Asia - ja na takie wyjścia zakładam czerwony śliniak - na wszelki wypadek;-)

Ostatnia edycja:
Do góry