reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hejka:)

muszę to zapisać: Milenka pierwszy raz przespała całą nockę:))) od 21 do 5.45!!! cuudownie, ja za to już zaprogramowana obudziłam się o 2 i zasnąć nie mogłam heheh ale dziecię spało smacznie:p oby więcej takich nocek bo że na dobre wejdzie jej to już w krew to nie wierzę hehe

cwietka w końcu jakiś konkretny człowiek się trafił:) ssuper! czytałam też kiedys że dobrze jak mama łyka probiotyki, przy ewentualnej alergii to pomaga.

Dziś wstrętny dzień, domowy się zapowiada bo leje deszcze, wczoraj byliśmy u moich rodziców, oczywiście poszalałam na zakupach i obkupiłam dzieciaki (cwietka jesli chcesz to mogę polecić Ci fajny sklep na psiaku z ciuszkami dla małej:)). Nie mam alternatywy natomiast na dzisiejszy spacer:/ jeszcze cały dzień sama do wieczora będe bo prosto po przedszkolu małż jedzie z młodym na zawody (gra w piłe)

Ostatnia edycja:
reklama
witam i ja
nocka u nas fajna tfu tfu...
cwietka super wiesci. Ale to jak Ci pisałam Twoja dieta nei wystarczy jak nie pomożesz dziecku.... a pani doktor potwierdzila ze dieta mamy ale i cos dla dziecka...
A bo to najlepiej zakazać wszystkiego mamie i juz... To jest wlasnie to ze lekarze nie wiedząc co dziecku dolega-najprościej każą wszystko odstawic mamie. A powinni jak ta lekarka-jak nie wiem to skierować do kogoś kto wie...
a ja mam chęć wyjść na spacer ale lekarka zabroniła z tym Ali katarem:(

Cześć.
Od wczoraj mały coś znowu maruda:confused2:. W nocy też się wiercił i spał niespokojnie:no:. Teraz śpi z ojcem w jednym wyrze a ja szamam śniadanie. Ze spaceru dzisiaj chyba nici. Pogoda do bani. Coraz bardziej odczuwam ból przy tej półpaścowej wysypce:baffled:. Ubranie podrażnia ją i boli jak oparzenie, ale wytrzymam nie będę się futrować jakąś chemią.

Miłego dnia.;-)

cześć dziewusie! Wiktoria śpi na bruszku, no to ja oczywiście na bb,aj jeszcze muszę starszą ubrać bo lata na golaska
no to już ubrana ogląda Kubusia, jeju wiecie że ona to chce oglądać w kółko to Kubusia to Myszkę Miki, ja nie mam sił jej wyłączyć tv, bo sama włącza albo wrzeszczy tak że budzi mi Wiktorię, a chcę by mała trochę pospała, bo inaczej to mi dwie będą wrzeszczeć. a tak chciałam wychowywać dziecko bez tv. płonne nadzieje, zdradliwa rzeczywistość...
Witam wieczorornie!
Zdam tylko relację z dzisiejszej wizyty u pani alergolog i zmykam do prasowania.
Pani alergolog zrobiła na nas b. dobre wrażenie. Wprawdzie nie potrafiła nam pomóc, bo nie zajmuje się dzidziusiami i nie chciała nam czegoś źle doradzić, ale dałam nam namiary na dobrego dermatologa dziecięcego, który będzie potrafił określić, czy wysypka Idencji jest atopowa, czy łojotokowa. Jutro Małżon spróbuje nas umówić na wizytę.
Pani alergolog powiedziała to, czego się już dowiedziałam na własnej skórze - że nie ma sensu stosować durnych diet eliminacyjnych, bo jedynym ich efektem będzie skrajne wychudzenie mamy-żywicielki. Diety powinny być połączone z lekami i odbywać się pod kierunkiem kompetentnego lekarza.
Potwierdziła też, że Idy nic nie swędzi - wiele osób próbowało mi wmówić, że na pewno ta wysypka musi ją swędzieć.
A najfajniejsze jest to, że pani doktor nie wzięła od nas pieniędzy za wizytę, chociaż dobrą chwilę posiedzieliśmy u niej w gabinecie :-) To się nazywa dobry lekarz.

Tak więc radzę wszystkim mamusiom kostropatych dzieci poszukać raczej dobrego lekarza- dermatologa dziecięcego, bo pediatrzy, czy zwykli dermatolodzy będą raczej błądzić i zalecać mamie, żeby karmiła piersią i jednocześnie nic nie jadła.
do której ty matko funkcjonujesz? o takiej porze prasowanie? ja prasuję dziś ale nie wcześniej niż o 9, do tego czasu nie lubię robić żadnej roboty, a po godz 20 wieczorem też żadna robota domowa nie wchodzi w grę, ja stawiam na wypoczętą i szczęśliwą mamusię, zresztą wczoraj i tak miałam dzień z życia wyjęty, a dziś... okropna pogoda, wrrrr, znowu nie wyjdziemy dzień siedzenia w domu
życzę miłego dzionka dla wszystkich zabieganych

kaawyy!
U nas też bioderka kilkakrotnie kontrolują... aż zwątpiłam czy napewno wszystko jest ok, bo pierwsze usg w szpitalu - wszystko ok, kontrola w ciągu trzech miesięcy. Poszłam, facet pomacał, powykręcał i mówi, że wszystko cacy, kontrola za 2 miesiące. Zrobiłam wielkie oczy i się dopytywałam, ale zapewnił mnie, że taka rutyna - za dwa, później za trzy kolejne, następne za cztery miesiące i tak do czasu aż dziecko nauczy się pewnie samo chodzić. No więc 5 kwietnia mamy kolejne badanie.

hmm my mielismy usg raz jak Milka miała skończone 7 tyg. i kolejne ma być jak już będzie dobrze chodzić...

to fajnie ze macie takie kontrolne badania, Wojtus mial zaledwie raz w 2 miesiaca zycia lekarz stwierdzil ze wszystko ok i nie wymaga kontroli. ja tam zawsze wole dmuchac na zimne wiec wolałabym miec chociaz jeszcze jedna kontrole, moze wybiore sie prywatnie ale to juz wszystko zalezy od funduszy niebawem konczy sie macierzynskie wiec bedzie krucho z kasa :(

Nasza mała miała robione usg bioderek w szpitalu zaraz po urodzeniu. Ponieważ było w porządku, to zalecono badanie kontrolne pod koniec 4 miesiąca życia.

reklama
Cześć i czołem!
Za chwilę idziemy na szczepienie - proszę trzymać kciuki.
A na poniedziałek udało nam się umówić do tego dermatologa dziecięcego - mam nadzieję, ze wreszcie otrzymamy jakąś konkretną pomoc.

Sarka - bardzo poproszę o namiary na sklep z rzeczami dla maluchów :-)

Wrublik - ja zazwyczaj chodzę spać wcześniej - czasem razem z Dzidzusiem, ale wczoraj musiałam wyprasować i powiesić pranie, bo nie maiłabym w co dzisiaj Idy ubrać. Czekaliśmy z praniem aż przyjdą ekologiczne orzechy piorące i się tego trochę nazbierało :crazy:

Do góry