reklama

Grudniowe mamy 2016

Gabina nie wiem jak w przypadku 12 tygodniowej ciąży, ale w moim, gdzie pęcherzyk był 9 tygodniowy moja ginka nie widziała przeciwwskazań do starania się od razu. Jeśli na usg kontrolnym po łyżeczkowaniu wszystko się zagoiło i badania krwi wychodzą bez zastrzeżeń, to można próbować od razu. Lekarze zalecają tą 3-6 miesięczną przerwę z ostrożności, bo tak naprawdę nie ma żadnego naukowego powodu do tego, żeby czekać jeśli organizm wrócił do normy.

reklama
Cześć dziewczyny :-) ja wczoraj miałam bardzo delikatne plamienie które przyspieszyło mi wizytę.. Lecę dziś na 13, mam nadzieję że wszystko jest ok ... Trzymam za nas wszystkie & żeby udalo nam się bez problemu rozpakować w grudniu :-) właśnie macie jakieś doświadczenie z L4 ? Wiem że wcześnie jest ale ja mam dość stresującą pracę a w dodatku mdłości męczą mnie do 14 tak ze ledwie żyje :/

jak na kase chorych chodzisz i masz L4 to zus sprawdza, jak prywatnie to nie

współczuję wam takich przeżyć , ale czy 8 tyg po zabiegu to nie jest ryzyko zachodzenia w ciążę?

Lubie to forum i często sie udzielam na roznych wątkach. Ale z mojego zycia nikomu nie bede się tlumaczyc. Nie chce tu dyskutowac na takie tematy i sie denerwowac. Tego nie da sie zrozumiec dopoki sie tego nie przezyje czego nikomu nie zycze. Wiec nie gniewaj sie ale nie bede odpowiadac

Gabina nie wiem jak w przypadku 12 tygodniowej ciąży, ale w moim, gdzie pęcherzyk był 9 tygodniowy moja ginka nie widziała przeciwwskazań do starania się od razu. Jeśli na usg kontrolnym po łyżeczkowaniu wszystko się zagoiło i badania krwi wychodzą bez zastrzeżeń, to można próbować od razu. Lekarze zalecają tą 3-6 miesięczną przerwę z ostrożności, bo tak naprawdę nie ma żadnego naukowego powodu do tego, żeby czekać jeśli organizm wrócił do normy.

dziękuję za wyjaśnienie ;) nie mam doświadczenia w tych sprawach .
Jedynym przykrym doświadczeniem była moja pierwsza ciąża pozamaciczna - zabiegi ,leczenie i kolejne cykle z obawą czy będzie dobrze . Został mi jeden jajowód ale nie przeszkodziło mi to urodzić 4-kę dzieci .
Teraz mam obawy ze względu na wiek ...ale w dzieciach siła ;)

Ja pracuje w aptece, ciągle przychodzą kichaja i kaszlą na nas. 8 godzin na nogach, lata się między półkami, regalami, schylac się trzeba do dolnych szuflad i wspinać na górne półki... Po całym dniu pracy boli mnie podbrzusze, ciągnie tak jakby w dół tam w środku. Wytrzymam trochę w pracy, ale nie za długo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry