sancia880
Fanka BB :)
Co za dzien
. Znow wymioty i mdłości. W nocy dokladnie 9 razy siku ... Masakra chyba tak bd do konca
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
po 35? po 35 to jest w ogole trudniej o ciazeMoże o mdłości trudniej po 35tce?Rozmawiałam z moimi przyjaciółkami, które niedawno rodziły i one podobnie jak ja mdłości i wymiotów nie miały
mnie to akurat cieszy. Marzę, aby kolejne miesiące wyglądały podobnie. To już początek V!
miłej soboty. U nas zapowiadają letnią burzę.
Mam pytanie do dziewczyn "tarczycowych". Na początku ciąży robiłam badania TSH i miałam wynik 1,8. Lekarz uznał, że ok. Dzisiaj powtórzyłam badanie, a tu wynik 2,5. Nie za dużo to? Niby mieszczę się w normach, ale zakładam, że to normy podane dla nie-ciążówek. A mój gin wesoło wyjechał na urlop. ;/
yyy to ja juz nie wiem...mi z 0,86 wlasnie skoczylo tsh na 2,15. lece do endo we wtorek i dam znac. ft4 15 to chyba mi zwieksza dawke bo mam eutyrox 75 obecnieTuiles ja mam zalecenia od endo , że mam kontrolować co 4 tyg tsh, a co 3 miesiace ft4. Powiedziała, że w I trym tsh nie powinno przekraczać 2,5 natomiast w II i III tsh ma byc max 3 . ,Ja byłam i jestem na jodzie obylo sie bez eutyroxu .
To Ty też z Krakowa jesteś? Dużo nas tu. FajnieJa Ci polecić mogę dr Agata Jabrocka-Hybel , ja jestem bardzo zadowolona. Bardzo konkretna, leki ogranicza do minimum , jesli nic sie nie dzieje co miesiac mam sie z nia kontaktowac telefonicznie ( zawsze odbiera a jak nie to odp na sms) nie kaze przychodzic na kontrole tylko zadzwonic i powiedziec jaki sie ma wynik .tylko w krk chyba tylko jest na kopernika.

BoziuCo za dzien. Znow wymioty i mdłości. W nocy dokladnie 9 razy siku ... Masakra chyba tak bd do konca
po 35? po 35 to jest w ogole trudniej o ciaze)) statystycznie oczywiscie ale bardzo mocno spada prawdopodobienstwo ktore u zdrowej 20parolatki wynosi 25% na cykl...a po 35tce chyba do 10% a po 40 do 5%... na szczescie to tylko statystyka, a jak mawia moj przyjaciej "statystycznie ja i moj pies mamy po 3 nogi
"
yyy to ja juz nie wiem...mi z 0,86 wlasnie skoczylo tsh na 2,15. lece do endo we wtorek i dam znac. ft4 15 to chyba mi zwieksza dawke bo mam eutyrox 75 obecnie
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie bylo odwrotnie jako 20-sto paro latka dluuugo leczylam sie na bezplodnosc od 30-stki za pierwzym razem zachodze w ciążę ;ppo 35? po 35 to jest w ogole trudniej o ciaze)) statystycznie oczywiscie ale bardzo mocno spada prawdopodobienstwo ktore u zdrowej 20parolatki wynosi 25% na cykl...a po 35tce chyba do 10% a po 40 do 5%... na szczescie to tylko statystyka, a jak mawia moj przyjaciej "statystycznie ja i moj pies mamy po 3 nogi
"
yyy to ja juz nie wiem...mi z 0,86 wlasnie skoczylo tsh na 2,15. lece do endo we wtorek i dam znac. ft4 15 to chyba mi zwieksza dawke bo mam eutyrox 75 obecnie
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co mówił mi mój ento, to nawet 3,5 to nie jest jakiś bardzo niebezpieczny poziom, ale lepiej dmuchać na zimne.A czym grozi zbyt wysokie tsh w 1trym? Bo juz się zestresowalam...jak spojrzałam w wyniki to na początku ciąży miałam 3,5, potem samo spadło do 1,54 a ft4 - 15... endokrynolog powiedziała, że na razie będziemy obserwować, bo leki na tarczycę mogą wzmagac wymioty, wiec nie chciała mi dokładać.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Dzięki, bo jak zaczęłyscie pisać, że max maxow wynosi 3 to lekko przerazilam sięZ tego co mówił mi mój ento, to nawet 3,5 to nie jest jakiś bardzo niebezpieczny poziom, ale lepiej dmuchać na zimne.
Niedoczynność w I trymestrze może prowadzić do poronienia, albo np. upośledzenia intelektualnego dziecka. Ale myślę, że Twoja endo wie co robi. Nie stresuj się.