reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Cholercia, dzisiaj to ja chodzę jak osa... wkurza mnie już wybór wózka, bo na żaden się nie możemy wciąż zdecydować. Finanse nam się nagle skurczyły, mój M. ma zawsze wszystko inne do roboty tylko nie przeglądanie ze mną opisów wózków w internecie, jeszcze sobie z niego sąsiedzi zrobili parobka od wszystkiego i jak tylko coś się zepsuje, złamie czy cokolwiek na klatce, to ten leci jak głupi, a później mi marudzi, że nie ma czasu, by ze mną się gdzieś na zakupy wybrać. Grrrr! Aż mam ochotę sąsiadów opierdzielić, że jeśli ktoś psuje jakąś część wspólną, to niech go wytropią i pociągną do odpowiedzialności finansowej, a nie mi męża z domu wyciągają w chwili, gdy musimy za wyprawką się rozglądać i co drugi dzień idzie do pracy na 24h. Ech... to się wyżaliłam :p
Mój też jakoś specjalnie do tej wyprawki się nie rwie, choć ostatnio stwierdził, że może łóżeczko zamówimy. Jest tylko jeden problem, że nie mamy wybranego...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie myślałam, że tak szybko będzie, ale coś czuję, że końcówka będzie mi się dłuzyc...ha ha [emoji23]

A zapomniałam się pochwalić, tydzień temu zostałam ciocią małego Bartusia[emoji173].

Gratuluję! :) Mi już jest Zośki trochę szkoda, bo będzie miała tylko jednego kuzyna, jak tak dalej pójdzie... Mój brat jakoś niezbyt chętnie podchodzi do kwestii drugiego dziecka, a i warunków mieszkaniowych nie mają na nie za bardzo na razie. Siostra z mężem dzieci mieć nie mogą, a siostra mojego M.... hmm... niedługo jej 30-tka stuknie, bo to zleci migiem, a jeszcze jej z żadnym facetem nie widziałam. Sama miałam zawsze duże kuzynostwo, z którym jestem wciąż bardzo zżyta, dwoje rodzeństwa i nie wiem czy nie krajało by mi się serce gdybym widziała Zosię samotną, nie mogącą na nikogo liczyć jeśli nas by kiedyś zabrakło czy cokolwiek... Wiecie, duża rodzina zawsze się rządzi swoimi prawami, wspiera się i w ogóle. Przynajmniej ja na swoją nigdy nie mogłam narzekać, chociaż bywało różnie.

Mój też jakoś specjalnie do tej wyprawki się nie rwie, choć ostatnio stwierdził, że może łóżeczko zamówimy. Jest tylko jeden problem, że nie mamy wybranego...

My łóżeczko dostaliśmy od znajomych. Dobra firma, bardzo dobry stan, więc oszczędność spora :) Jeśli o wyprawkę chodzi całą, to wolę się tym teraz zająć. Boję się, że w przypadku gdyby nie daj Boże się coś wydarzyło i musiałabym leżeć w szpitalu, wcześniej urodzić, cokolwiek... to po przyjściu z Małą ze szpitala do domu zastałabym królestwo różowych falbanek, bo M. by poszedł na zakupy z teściową :p która falbankami się zachwycać lubi. Ta wizja mnie baardzo zmotywowała do wcześniejszych zakupów :D

Gratuluję! :) Mi już jest Zośki trochę szkoda, bo będzie miała tylko jednego kuzyna, jak tak dalej pójdzie... Mój brat jakoś niezbyt chętnie podchodzi do kwestii drugiego dziecka, a i warunków mieszkaniowych nie mają na nie za bardzo na razie. Siostra z mężem dzieci mieć nie mogą, a siostra mojego M.... hmm... niedługo jej 30-tka stuknie, bo to zleci migiem, a jeszcze jej z żadnym facetem nie widziałam. Sama miałam zawsze duże kuzynostwo, z którym jestem wciąż bardzo zżyta, dwoje rodzeństwa i nie wiem czy nie krajało by mi się serce gdybym widziała Zosię samotną, nie mogącą na nikogo liczyć jeśli nas by kiedyś zabrakło czy cokolwiek... Wiecie, duża rodzina zawsze się rządzi swoimi prawami, wspiera się i w ogóle. Przynajmniej ja na swoją nigdy nie mogłam narzekać, chociaż bywało różnie.
U mnie w rodzinie jak nie było dzieci, to nie było, a w tym roku trzech chłopaków na świat przychodzi - jeden już jest, a dwóch w grudniu. Rok wcześniej dziewczynka była. My też planujemy szybko postarać się o rodzeństwo dla młodego[emoji16]. Za to że strony męża to raczej słabiutko, bo jakoś im się nie spieszy. Jest syn siostry męża, ale on to już 8 lat ma, więc z maluchem nie będzie chciał się bawić.

A widziałyscie, że pojawiły się majówkę 2017? No szok[emoji4] Ostatnio wspominaliśmy z mężem jak robiłam pierwszy test, a teraz już ostatni trymestr. Już nie mogę się doczekać jak młody będzie z nami[emoji173]

widzialam :)ja tez czekam na grudzien, doczekac sie nie moge

My łóżeczko dostaliśmy od znajomych. Dobra firma, bardzo dobry stan, więc oszczędność spora :) Jeśli o wyprawkę chodzi całą, to wolę się tym teraz zająć. Boję się, że w przypadku gdyby nie daj Boże się coś wydarzyło i musiałabym leżeć w szpitalu, wcześniej urodzić, cokolwiek... to po przyjściu z Małą ze szpitala do domu zastałabym królestwo różowych falbanek, bo M. by poszedł na zakupy z teściową[emoji14]która falbankami się zachwycać lubi. Ta wizja mnie baardzo zmotywowała do wcześniejszych zakupów :D
A ja po urlopie mam zamiar dokupić najpotrzebniejsze rzeczy, a w październiku i listopadzie jakieś pierdułki. Boję się, że mąż gdyby coś to zostawił by to do mojego powrotu i wtedy chyba bym go zabiła, a jeszcze mi się przyda, więc wolę sama wszystko skompletować. [emoji23]

A ja po urlopie mam zamiar dokupić najpotrzebniejsze rzeczy, a w październiku i listopadzie jakieś pierdułki. Boję się, że mąż gdyby coś to zostawił by to do mojego powrotu i wtedy chyba bym go zabiła, a jeszcze mi się przyda, więc wolę sama wszystko skompletować. [emoji23]

ja tylko czekam na nasze wyplaty i w tym miesiacu che kupic koce, plskie podusie z minky, przewijak i jakies ubrania, w pazdzierniku kosmetyki i ubranka plus jakies chusteczki itp,potem pieluszki trzy rodzaje na probe i koc bamusowy, to co pamietam, oczywiscie jest duzi wiecej do kupienia, ubranka tez :D w grudniu tez pewnie zaszaleje, kombinezon kupuje moj brat i bratow, wozek i lozeczko moi rodzice :)

ja tylko czekam na nasze wyplaty i w tym miesiacu che kupic koce, plskie podusie z minky, przewijak i jakies ubrania, w pazdzierniku kosmetyki i ubranka plus jakies chusteczki itp,potem pieluszki trzy rodzaje na probe i koc bamusowy, to co pamietam, oczywiscie jest duzi wiecej do kupienia, ubranka tez :D w grudniu tez pewnie zaszaleje, kombinezon kupuje moj brat i bratow, wozek i lozeczko moi rodzice :)
Aż się boję ile wydatków mnie jeszcze czeka.... A kocyk bambusowy kupiłam w smyku z przeceny i dziś jadę go odebrac:)

reklama
Hej dziewczyny. Wróciłam. Nawet nie próbuję Was nadrobić.
Nie było mnie, bo mi komputer całkiem padł i dopiero dziś odebrałam go z serwisu.
Co się działo jak mnie nie było?
No wkoncu !!!! Juz sie martwilysmy o was.
Nawet zagladalam na twoj profil kiedy bylas online ostatnio [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry