reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2016

Kilka dni temu był wypadek, dwa auta, dwie rodziny, w sumie czterech dorosłych i szóstka dzieci jechała i zginęły wszystkie dzieci z jednej rodziny :( trójka
O matko.... Nie słyszałam o tym, bo od paru dni nie oglądałam TV, a też w necie tylko forum i wyprawkowe strony żądza. Straszna tragedia.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczynki. Ale ponury dzień dzisiaj, trzeba go sobie jakoś umilić;) Młody w szkole,ja zaraz się biorę za obiad.

U mnie dwa Krasnale sie rodzily [emoji23]
Patryk - 1460g 40 cm ( 33 tydzien ciazy)
Filip 3050 g 52 cm ( 35/36 tydzien ciazy)

Ciekawe jak teraz bedzie [emoji23]
Ja kupuje na 62 cm
Ale mam full na 56 cm.

Jeju, maluszki, ale to dlatego, że trochę wcześniej na świat przyszły. Ciekawe jak teraz będzie co ? Mój się urodził w 37/38 tc, 51 cm, 2800, więc też wypasiony nie był i nie jest do tej pory:p

Antiope a pediatra wam nie polecila tej masci z plastrami znieczulajacej dla dzieci? Dwie godz przed naklejasz plaster na miejsce pobrania i git. Maly nawet jednej lezki nie uronil. Siedzial grzecznie i patrzyl jak mu lekarka pobiera. Nawet trzymać go nie trzeba bylo. A mial sporo pobierane.

Dobrze wiedzieć o tych plasterkach, fajna sprawa dla dzieci. Chociaż mój syn, muszę stwierdzić, jest mega dzielny jeżeli chodzi o takie rzeczy, dzielniejszy niż mama;) Jak miał ponad 3 latka i go kłuli to ja byłam przerażona, wkłuli mu się i odrobinę krew pociekła, pielęgniarka zaczęła mu zasłaniać oczy żeby się nie rozpłakał itp. a On " eee, to tylko krew " :D dostał nagrodę od pielęgniarek, że jest taki dzielny.. a jak pobieraliśmy jakiś rok temu to też nic, zero paniki, normalnie jak dorosły :) to ja odwracam głowę jak mi pobierają bo nie mogę patrzeć na strzykawki a tu mój mały mężczyzna jest taki dzielny :)

Miłego dzionka wszystkim

DZIEWCZYNY Maciuś potrzebuje naszych kciuków i modlitwy. W sobotę będzie miał operację bo mu się nie zamknął jakiś przewód Bottala i muszą to zoperować.

cb7wugpju04jz4q8.png
Jesteśmy z Maciusiem i Magdą... Trzymajcie się kochani , trzymamy za was mocno kciuki i czekamy na wieści kochani będzie wszystko dobrze, tule was ciepło ;*

DZIEWCZYNY Maciuś potrzebuje naszych kciuków i modlitwy. W sobotę będzie miał operację bo mu się nie zamknął jakiś przewód Bottala i muszą to zoperować.

cb7wugpju04jz4q8.png
Boże, ile ta kruszynka musi przejść, aż mi się płakać chce. Będę się modliła o malucha i o siłę dla Madzi i Taty. Musi być dobrze, to taki silny chłopczyk.

to ja odwracam głowę jak mi pobierają bo nie mogę patrzeć na strzykawki
A ja na krew.. Brrrrr :baffled:

Ja dzis zeby umilic ten pochmurny dzien wyciagam meza na Sushi <3 :-D:D:p Tak mam ochote od jakiego czasu ze ojejuuuuuuuuuu , ciesze sie x 2 bo tam gdzie jedziemy jest buffet i mozna jesc do woli :D czyli RAAAAJ :D

Mezu moj od 4 msc na zwolnieniu lek. mial operacje na kolano (zerwane wiezadla i sciegna...) teraz w od pon idzie najprawdopodobniej juz do pracy.. smutno mi jakos tak sie do niego przyzwyczailam :(

A co najgorsze bardzo mozliwe ze przez to ze byl tak dlugo na zwolnieniu to nie dostanie urlopu po moim porodzie :crazy: i bede sama samiutka z Polcia.. ja nie wiem jak ja to ogarne , pocieszam sie ze codziennie bedzie u mnie polozna i na kazde zawolanie , ale mimo to chcialabym zeby byl z nami chociaz te 2 tyg :-( :(

reklama
A ja na krew.. Brrrrr :baffled:

Ja dzis zeby umilic ten pochmurny dzien wyciagam meza na Sushi <3 :-D:D:p Tak mam ochote od jakiego czasu ze ojejuuuuuuuuuu , ciesze sie x 2 bo tam gdzie jedziemy jest buffet i mozna jesc do woli :D czyli RAAAAJ :D

Mezu moj od 4 msc na zwolnieniu lek. mial operacje na kolano (zerwane wiezadla i sciegna...) teraz w od pon idzie najprawdopodobniej juz do pracy.. smutno mi jakos tak sie do niego przyzwyczailam :(

A co najgorsze bardzo mozliwe ze przez to ze byl tak dlugo na zwolnieniu to nie dostanie urlopu po moim porodzie :crazy: i bede sama samiutka z Polcia.. ja nie wiem jak ja to ogarne , pocieszam sie ze codziennie bedzie u mnie polozna i na kazde zawolanie , ale mimo to chcialabym zeby byl z nami chociaz te 2 tyg :-( :(
Odważna jesteś z sushi, ja ani razu nie jadłam w knajpie z uwagi na strach przed toksoplazmozą. Wiem, że można sushi pieczone czy też warzywne, ale noży, desek w knajpach używają tych samych. Oby na zdrowie ci poszło....

Do góry