reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny aplikujace luteine!!!! Czulyscie czasem mega opor podczas aplikacji? Mi czasem sie zdazalo, ze bylo trudniej wepchnac tabletke, ale dzisiaj aplikator wszedl do polowy i koniec, probowalam sie rozluznic (czasem pomagalo), ale nic z tego, czulam tylko mega bol, wiec odpuscilam i wcisnelam tyle ile sie dalo. Mialyscie tak?

Elifit no właśnie ja teraz studiuje logopedie i to prawda z ta nospa. Jest nawet syndrom dzieci ponospowych z obnizonym napięciem miesniowym. No ale wiadomo, są przypadki ze trzeba wziac ta nospe. Lepsze zmniejszone napięcie mięśniowe niż przedwczesny porod. Dlatego unikam tej nospy, jeszcze ani jednej nie wzielam. Nawet w domu nie mam

Śliczna koszula. Nareszcie nie w misie :)

Kurcze dziewczyny mnie czasem przez 5 sekund cmi brzuch Ale zaraz przechodzi a wy tu mówicie ze bierzecie nospe jak was pobilewa. To jest taki bol że musicie ja wziac? czy ja przy tych moich cmieniach też powinnam?
chodzi o to żeby się skurcze nie rozhulały, żeby zareagować za wczasy bo pózniej może być za późno. A nie o łagodzenie boli.

Ja jednak nie chce znieczulenia. Już moja przegroda może płatać figle i nie chce do tego nic więcej dokładać.

Elifit no właśnie ja teraz studiuje logopedie i to prawda z ta nospa. Jest nawet syndrom dzieci ponospowych z obnizonym napięciem miesniowym. No ale wiadomo, są przypadki ze trzeba wziac ta nospe. Lepsze zmniejszone napięcie mięśniowe niż przedwczesny porod. Dlatego unikam tej nospy, jeszcze ani jednej nie wzielam. Nawet w domu nie mam
Jasne że tak! Zawsze trzeba wybrać mniejsze zło :)
Ale.to prawda że lepiej nospy nie brać ot tak tylko najpierw spróbować magnezem :)

A w ogóle koniecznie polecam wam blog mamyginekolog. Na fejsie na grupie też jest jakby któraś tu nie zauważyła. No wręcz musowa lektura w ciąży
Link do: Mamaginekolog | Facebook

Dobry dzień....
Bo matki z dziećmi zaczynają o 3.45 :)
Syn poprosił o mleko, dodatkowo pampersa zmienilalam bo przemokl i tak już sobie nie śpię. Za chwilę mąż wstaje do pracy, a ja jestem meeeeega głodna...

Ale to kwestia przyzwyczajenia, łatwiej będzie w grudniu, bo tak naprawdę nie pamiętam co to znaczy przespać 8h ;)
Hiihihi....
Taaaaaaa.....

Dziewczyny aplikujace luteine!!!! Czulyscie czasem mega opor podczas aplikacji? Mi czasem sie zdazalo, ze bylo trudniej wepchnac tabletke, ale dzisiaj aplikator wszedl do polowy i koniec, probowalam sie rozluznic (czasem pomagalo), ale nic z tego, czulam tylko mega bol, wiec odpuscilam i wcisnelam tyle ile sie dalo. Mialyscie tak?
rozne rzeczy czulam!:))) przez pierwsze 4 miesiace czulam jakbym "tam" ciagle miala pelno. i czulam jakby mi sie nie wchlanialo nawet polowa... teraz jakos mi szybciej sie wchlania ale doszly mi inne leki dopochwowo wiec moze juz nie zwracam uwagi?:) ogolnie marze zeby juz nic tam nie pchac!
Dobry dzień....
Bo matki z dziećmi zaczynają o 3.45 :)
Syn poprosił o mleko, dodatkowo pampersa zmienilalam bo przemokl i tak już sobie nie śpię. Za chwilę mąż wstaje do pracy, a ja jestem meeeeega głodna...

Ale to kwestia przyzwyczajenia, łatwiej będzie w grudniu, bo tak naprawdę nie pamiętam co to znaczy przespać 8h ;)
Hiihihi....
Taaaaaaa.....
nie spie i ja! od 4 jak zwykle. moja "godzina duchow"... podobno organizm w ciazy budzi sie sam o tej porze co potem dziecko? no to w takim razie Zofa bedzie sniadala o 4 rano!:)

Jakos mnie nie przerazaja te bezsenne noce bo podobno przy jednym dziecku mozna w dzien odespac razem z nim?:))) planuje rok urlopu to sie nie stresuje... gorzej sie martwie o meza. on ma slaby sen i czuje ze Zosia i ja bedziemy go wybudzac podczas karmienia a on urlopu nie planuje...:) mam nadzieje ze mi nie ucieknie na kanpe:(

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Grama też tak myślałam. No ale kiedy niemowlę zasypialo ja gnalam do kuchni wyparzyc butelkę, laktator, coś zjeść, wstawić pranie bo ulewal non stop i kiedy się kladlam to syn już się budził....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry