• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Laktator to była pierwsza rzecz jaką tak naprawdę kupiłam do wyprawki dziewczyny zamawiajcie przez internet bo jest nawet 100zł różnicy w porownaniu do cen w sklepach ! Ja kupiłam bo dla mnie to taki "must have" nawet jak się nie przyda to i tak go zostawie na zaś jak będziemy mieli kolejne dziecko ;)
ja mam elektryczny canpola bo miał najlepsze opinie na necie ;) niestety nie mam porównania ale myślę, że będzie ok jest i na prąd i na baterie, ma kilka rodzajów ssania i można sobie regulować moc ssania :)

No właśnie laktator elektryczny to duży wydatek więc jeśli się planuje korzysta z niego także poza nawałm, żeby odciągać i wychodzić, to warto pomyśleć o tym wcześniej. My mieliśmy upolowaną używkę medeli na allegro, do tego można kupić nowe końcówki, wyjdzie taniej niż kupno nowego a na pewno taniej niż szukanie potem w stacjonarnych sklepach.

A! Jeszcze jedna sprawa... doświadczone mamuśki kochane, ile pieluszek tetrowych macie? Jak Wam się sprawdziły z poprzednimi dzieciaczkami? Do czego ich używałyście?
Oj ja mam 40... Ale dlatego że mamy strasznie ulewal a siara jest żółta i ciężko schodzi. Najpierw było 20 i musiałam dokupić bo nie dawałam rady z praniem, ale co dziecko to inaczej.
Chyba z 15 na początek dla Ciebie wystarczy :)

Jak już przy tetrach jesteśmy... moja teściowa (tak, tak, szykujcie się psychicznie) mówiła, że zimą trzeba biust ogrzewać i najlepiej sobie wkładać tetrę w stanik, żeby za zimno nie było. Czy któraś z Was słyszała kiedyś podobne rady?
Zaznaczyć pragnę, że ów teściowa latem mi kazała brzuch zakrywać jak z M. oglądaliśmy ruchy, a ja się chciałam jakoś schłodzić, bo... przecież dziecko przeziębię jeszcze ;) ale jestem ciekawa skąd takie pomysły, więc może coś wiecie :)

Hehe niezla

Cycki chowac zeby nie przewialo Bo zapalenie to mozna z bolu zejsc!;!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry