Luxuorius
Moderatorka
tez mam dzis wizyte i sie stresuje na calegoJa na początku poszłam na nfz, ale nie do końca mam zaufanie do lekarki i zmieniłam.. Teraz chodzę prywatnie. Dziś wizyta i już się spinam od rana...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
tez mam dzis wizyte i sie stresuje na calegoJa na początku poszłam na nfz, ale nie do końca mam zaufanie do lekarki i zmieniłam.. Teraz chodzę prywatnie. Dziś wizyta i już się spinam od rana...
dzis sie dowiem, na co ona mnie pokieruje i dam Ci znac, a rodzinna da skierowanie czemu mialaby nie dac?Jak robisz badania?? Myślisz, że lekarz pierwszego kontaktu da mi skierowanie na krew. Czy muszę płacić??
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem czy wszystkie są bezpłatne. Mam akurat bardzo fajną lekarkę, więc może nie będzie źle. O 12:30 się dowiem.dzis sie dowiem, na co ona mnie pokieruje i dam Ci znac, a rodzinna da skierowanie czemu mialaby nie dac?
tylko te pierwsze badania (taki duży zestaw) miałam skierowanie od lek państwowego. teraz mam z pracy pakiet i liczę, że nie będę musiała płacićWiesz... w poprzedniej ciąży dostałam zalecenie zrobienia badań od prywatnego gina. Poszłam z tą listą do rodzinnego i powiedziałam od razu, że chciałabym otrzymać skierowanie chociaż na część z nich, bo finansowo to chyba bym ledwo wyrobiła. Dostałam tylko na mocz i morfologię chyba, ale zawsze coś. Usłyszałam, że na pozostałe dać mi nie może, ale nie wiem dokładnie jak to wygląda w praktyce.Jak robisz badania?? Myślisz, że lekarz pierwszego kontaktu da mi skierowanie na krew. Czy muszę płacić??
Oj tak, to jest chyba ich stara śpiewka. Zresztą rozumiem to doskonale, bo jeśli kogoś stać na prywatne leczenie, to na badania też powinno. Albo w tę, albo w tę. Teraz się dlatego zabezpieczyłam lekarzem na NFZ dodatkowoRodzinni lekarze nie chcą dawać sierowan na badania. Jeśli chodzisz prywatnie do gina to badania też prywatnie, płacisz w laboratorium.
no akurat podstawowe badanie krwi jest darmowe jak Ci da skierowanieNie wiem czy wszystkie są bezpłatne. Mam akurat bardzo fajną lekarkę, więc może nie będzie źle. O 12:30 się dowiem.