Luxuorius
Moderatorka
ja mam zakupiona k+d w aptece internetowej, juz czekaja na malegoCo z witamina k+d? Mamy to zakupic wczesniej, jest na recepte, powiedza w szpitalu czy jak?![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja mam zakupiona k+d w aptece internetowej, juz czekaja na malegoCo z witamina k+d? Mamy to zakupic wczesniej, jest na recepte, powiedza w szpitalu czy jak?![]()
aja czekam od 8-ej na mojego tate, bo mial podrzucic Tomka wyplate, chyba zadzwonie, bo cos sie nie zjawiaDzień dobry, 3xsiku w nocy :/ Przebudziłam się o 7.30, zmierzyłam cukier i padłam do 10.20wyspałam się.
Kurcze, ale mi sił brakuje. Nie wiem jak ja urodzę, może jakieś nadzwyczajne siły we mnie wstąpią, i hope!! Idę parzyć herbatę z liści malin. Marzy mi się poród jutro.
Rany, co za babsztyl! Mam nadzieję, że M ją przywołał do porządku? Kto zostanie z dziećmi jak będziecie rodzić?Teściowa mnie wczoraj zdenerwowała bo powiedziałam, że M będzie że mną siedział jak będę rodzić a ona w krzyk, "że co? Kibicować będzie bo mam takie widzi mi się?" I zaczęła swoje wywody. Ze my mądrzejsi od mnich, rozumy pozjadaliśmy, że się ich nie słuchamy itp.
Ja pojechałam z dzieckiem do lekarza i basen a ta jak M się w drzwiach pojawił, ani dzień dobry ani nic, tylko napadł na niego, że po co on ze mną itp.
Im bliżej porodu to im bardziej odbija...
A ja psychicznie sama nie dam rady na tej sali porodowej.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie ten kaszel momentami jest mokry, a momentami suchy, ciężko mi dokładnie określić. Ja młodemu smaruję na noc Pumo Vapem. No i kładę na kaloryfer mokry ręcznik, żeby powietrze nawilżyć; zamierzam kupić jakiś nawilżacz, bo przy maluszku też się przyda. Zastanawiam się tylko jaki wybrać, żeby miał sensowną cenę, a przy okazji nie był jednorazówką, bo jak Bazyli był mały to kupiłam taki nawilżacz przy którym się nie dało dostać do środka i jak mi tam się zaczęły rozwijać jakieś glony, czy inne dziadostwo, to się nie mogłam dostać, żeby to wyczyścić i musiałam wywalić. Może faktycznie, taki najprostszy widzący na kaloryfer będzie najlepszy. O tej mgiełce nie słyszałam. dzięki za cenne rady.
Antiope czasem po infekcji kaszel potrafi się wlec nawet 2 tyg. A to suchy czy mokry? Szczekający czy „produktywny” ? Można też klatkę piersiową posmarować vickiem albo depulolem, rub-aromem czy maścią z sadła świstaka. Sok malinowy, miód do herbatki / soczku… a nie macie za suchego powietrza w domu /wtedy śluzówki wysychają i też sucho się kaszle/.
Ja mam na kaloryferach te „wiszące” nawilżacze, a w nich Mgiełkę zabłocką, która ma i nawilżać i działać dobrze na drogi oddechowe i jonizować powietrze. Stosuje się ją też do inhalacji jako alternatywę do soli fizjologicznej (ma szersze działanie). Butelka 750 ml 9-12 zł, więc taniej niż sól fizjologiczna.
ja dzisiaj mam dzień upiększaniao 9 mam saunę na włosy, cięcie i farbka - ostatnie uczłowieczenie przed porodem
teraz sobie jeszcze zrobię pazury
O 14 mam spotkanie z położną, ma pobrać wymazy na GBS, ciekawi mnie czy zrobi coś jeszcze, cokolwiek powie o ciąży, czy tylko pobranie.....

Życzę wytrwałości, na pewno lada moment laktacja się rozkręci.Hej dziewczyny.
Pytalyscie o wage malej. Zleciala prawie 250 g i sie martwie. Cały czas przystawiam ja do cyca ale mam tylko troszke mleczka co jest normlane. Dzis zaczynamu 3 dobę i mam nadzieje ze wystartujemy juz. Z synem czekalismy do 5 doby ale oni go dokarmiali w szpitalu a ja potem jazdy mialam w domu bo nie chcial ssac. To samo ze smokiem caly czas te glupie poelegniarki o smoka mnie pytaja czy ma. Nie ma i juz. Przynajmniej dopoki nie będę miala mleka. Mam kupiony w domu ale sprcjalnie go nie bralam do szpitLa. Czekam na obchód i spadam stad bo mi na nerwy działają.
![]()
Chyba taka jego uroda. Ja tak miałam ze starszym. Wtedy też miałam łożysko na przedniej ścianie i myślałam, że to przez to, ale w tej ciąży to samo, a jak młody czasem przyfasoli, to aż mam świeczki w oczach.Widzę, że co do pępka to opinie podzielone. Wyciągając średnią: nie nurkować z pępkiem, ale jak się zamoczy to nic się nie stanie. Byle wytrzeć dokładnie
Co do kopniaków maluchów: narzekacie, że Was maluszki trącają po wnętrznościach, żebrach etc. Zupełnie mi to obce. Może przez łozysko z przodu (choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Mój synal taki delikatniusi, czasem sobie gdzieś stópkę wyprostuje, kolanko przesunie, a tak to przesuwa się w brzuszku w miarę subtelnie. Bokser to z niego nie będzie. Raczej baletnica
Miłego dnia Mamy! Zapowiada się słonecznie!

Zjawi sięaja czekam od 8-ej na mojego tate, bo mial podrzucic Tomka wyplate, chyba zadzwonie, bo cos sie nie zjawia![]()
zaraz bedzie, ja obiad mam gotowy, naczynia pomyte, pranie zrobioneZjawi sięspokojnie.
Ja odkad wstalam leze z bolem glowyzaraz bedzie, ja obiad mam gotowy, naczynia pomyte, pranie zrobione![]()
ja mam dzis przyplyw energiiJa odkad wstalam leze z bolem glowy![]()