Luxuorius
Moderatorka
moj dzis jakis niespokojny, kopie tak dziwnie i mocno, tak nerwowoJak widac kazda z nas ma jakies inne dolegliwoscitrudno wyczuc te nasze dzieciaczki. Franio triche sie uspokoil
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
moj dzis jakis niespokojny, kopie tak dziwnie i mocno, tak nerwowoJak widac kazda z nas ma jakies inne dolegliwoscitrudno wyczuc te nasze dzieciaczki. Franio triche sie uspokoil
![]()
Ja czuje jakby Franio mial wyskoczyc.moj dzis jakis niespokojny, kopie tak dziwnie i mocno, tak nerwowo
nie az tak nie, tylko sie wygina fajnieJa czuje jakby Franio mial wyskoczyc.takie dziwne uczucie.
No jest wieczor wiec pewnie jego pora na wygibasynie az tak nie, tylko sie wygina fajnieale mocno, nerwowo troszke
![]()
w niedziele koniec 40 tyg. Znowu wkładka brązowa. W sumie to od 9 godzin mam skurcze co kilkanaście minut, tyle ze u mnie to norma.Ale Tobie do terminu zostalo chyba troche mniej czasu co? u mnie od jutra rowne trzy tygodnie w sumie![]()
O jej no to juz czas najwyzszy zebys spotkala sie z dziecinka chociaz tak naprawde mozna juz rodzic od skonczonego 37 tygodnia.. a bardzo bolą Cie skurcze?w niedziele koniec 40 tyg. Znowu wkładka brązowa. W sumie to od 9 godzin mam skurcze co kilkanaście minut, tyle ze u mnie to norma.
Po paracetamolu ucho nie boli, ale skurcze bolą i nie wiem jak to interpretować. Czy są tak silne i nic ich nie tłumi, czy paracetamol na nie nie działa.

Wlasnie z tym seksem to tez roznie mowia, bo np nasza Aneta od razu na porodowke po stosunku, a ja cos ostatnio czytalam, ze nieregularny seks wcale nie musi dzialac, ze powinno sie czesto. A o co Twoj sie martwi? Przeciez juz termin sie zbliza wielkimi krokamiMowię mojemu, ze jutro ostatni listopad to możemy zadziałać. A on a może urodzi sie na Mikołaja? No nie zaciągnę go na sile. Nawet myśl o abstynencji do stycznia go nie mobilizuje. No nie wiem na co on czeka.
Sąsiadka z dołu urodziła. Mówiła, ze pojechała bo słabo sie ruszał i już do domu nie wróciła. Szybka akcja.
Co do magnezu to mój lekarz jak i lekarze w szpitalu w którym byłam mówili że w skończonym 37 tyg kiedy to ciążę uznaje się za donoszona nie powinno się już hamować skurczy/napinania magnezem. Do tego czasu jeśli są wskazania można brać tymbardziej np przy niskiej masie dziecka.
Ja ze względu na skurcze, rozwarcie i skrawająca szyjke i zagrożenie porodem przedwczesnym dopiero odstawilam w 37 tygodniu. Z dnia na dzień nic się nie zaczęło dziać bo to też nie znaczy że od razu się urodzi. Możesz urodzić za 2 dni albo za 2 tyg. Wszystko zależne od fizjologii.
Co do porodów. Będąc w szpitalu też się nasluchałam krzykow i dopiero do mnie dotarlo co mnie czeka. Ale nie zdecydowałam i nie zdecyduje się na oglądanie filmów. Za duża wyobraźnię mam i wtedy to już całkiem bym sobie zaczęła snuć wersję swojego porodu. Jak to mówią czego oczy nie widzą tego sercu nie żal![]()
Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie wiem czy ta ciepla kapiel to bylo u mnie dobre....dzis juz 3 razy mnie przeczyscilo w tym przed chwila po tej kapieli...i czuje takie parcie ze masakra. i w przeciagu 20 minut 5 razy siku. Moja mama juz panika a mnie nic nie boli oprocz tego ze ciagle siku i Franio cisnie na krocze...mam nadzieje ze to sie nie zaczyna.:O

rożnie, ale ja mam bolesne od lipca. Taka uroda tej ciąży.O jej no to juz czas najwyzszy zebys spotkala sie z dziecinka chociaz tak naprawde mozna juz rodzic od skonczonego 37 tygodnia.. a bardzo bolą Cie skurcze?