• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2016

Kupiliśmy mieszkanie deweloperskie :) skorzystaliśmy z dopłaty MdM i załapaliśmy się akurat na najdogodniejsze warunki. A jeśli chodzi o ginekologów, to nie ma terminów! Już zrobiłam aferę w jednej przychodni, w której zaproponowali mi termin na... czerwiec! Ostatnim razem jak się do nich zapisałam to nie doczekałam wizyty, bo poroniłam w międzyczasie i to właśnie im powiedziałam przez telefon. To kpina po prostu! Na mojego prywatnego gina muszę czekać do 20.04, a dla mnie termin ten się dłuuuuży w nieskończoność. Dodzwoniłam się w zeszłym tygodniu tylko do jednego gabinetu gin, który mógłby mnie przyjąć "już" 13.04., ale lekarz, który tam pracuje ma w większości negatywne opinie w internecie. Obdzwoniłam wszystkich lekarzy na NFZ i wierzcie lub nie, ale nikt się nie wzruszył nawet gdy mówiłam, że moja pierwsza ciąża obumarła, choruję na niedoczynność tarczycy i autoimmunologiczne jej zapalenie :P Ech... znowu dzisiaj mam chyba dzień wqrzenia.

reklama
Witam Was dziewczynki;)
Ja wczoraj tez mało sie odzywalam bo jakiegos dola załapałam i glupie rzeczy mi na mysl przychodzily.
Teczowa jak tam?
Anio jak musisz tak dlugo czekac i masz kłócie w boku to skocz na ip . powiedz jaka masz sytuacje ewentualnie powiedz ze mocno cie boli i niech pokażą Ci kropka Twojego :)

Myślę, że mojego kropka jeszcze nie ma... :( no i - chyba najśmieszniejsze w tej całej sytuacji - oddział ginekologiczny jest w innym mieście :D Szpital mamy, ale rodzić kobity muszą jechać nad morze (ok. 20 km).

Podejrzewam jednak, że ten ból miał swoje źródło w pozycji, w której spałam. Mój cały wielki, wzdęty brzuch leciał na prawą stronę, więc i jajnik mógł oberwać ;) hahaha!

Tęczowa, zazdroszczę! :D Wspaniałe wieści! Który masz tydzień wg USG? Zgadza się z tym od ostatniej @? :) masz jakieś zdjęcia swojego Olbrzyma już? :)[/QUOT
jeden dzień wyprzedził Om :D, wczoraj było wg om 6t1d, a wg usg 6t2d . Mam fotę i to nawet kilka :D

Załączniki

• 20160404_075608.jpg
    20160404_075608.jpg
    526,1 KB · Wyświetleń: 105
reklama
anio0 to trochę chore z tymi terminami... Normalnie brak mi słów.
Ja tym razem odpuszczam sobie całkowicie gin na NFZ i chodzę tylko prywatnie. Jutro mam pierwszą wizytę i cholernie się denerwuję, żeby się nie powtórzyło to co ostatnio. Dodatkowo mam stresa, bo ze względu na moją tarczycę zrobiłam sobie badania TSH i FT4 i niestety TSH wynosi 3,34, a czytałam, że w ciąży w pierwszym trymestrze TSH nie powinno być wyższe niż 2,5. Zapytam mojej ginki co ona o tym myśli, bo wizytę u endokrynologa mam dopiero 11 kwietnia.
tęczowa super! Bardzo się cieszę, że maluszek tak ładnie się rozwija. :happy: Świetne zdjęcie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry