reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Eh ... Wlasnie czytalam wypowiedzieć pewnej mamy,która stwierdziła ze nie warto karmić piersia bo ten ból itd. Ja pierdziele nie wiem kochane jak wy i nie chce nikogo urazic ale dla mnie to samolubne takie gadki . kto pow ze nie bd bolec ?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz są takie dla których macierzyństwo to skaranie boskie ;x pamiętam jak chodziłam na terapię do ośrodka to czasami w poczekalni spotykałam takie w ciąży/po ciąży z depresją..kosmos dla mnie ;x

Moja znajoma ma córkę o miesiac młodsza niz moj syn. Rozróba jakich mało. Mój łobuziak to jeszcze grzeczne dziecko przy niej :D zresztą jest cos takiego jak bunt dwulatka. I chyba trzylatka. Nie wierzyłam w to dopóki młody nie skończył dwoch lat. Kładzie sie na ziemi ucieka piszczy krzyczy i potrafi uderzyc jak cos idzie nie po jego myśli. Nie wiedziałam ze moje dziecko jest do tego zdolne zwlaszcza ze ja go nigdy nie bije i staram sie tlumaczyc doaczego jest tak a nie inczej.po prostu trzeba to przetrwać. Płeć nie wiem czy ma coa wspólnego z tym ;)

Pewnie masz racje.. pewnie to nie zależy od płci tylko indywidualnie od dziecka,charakterku no i wychowania rodziców :D

reklama
Ja też liczyłam na dziewczynkę,ale jak mi wyszły te jaja z Pappa i testy Nifty to płeć już dla mnie w ogóle przestała mieć znaczenie,byle zdrowe było... No i czekam na małego urwisa teraz :D i w sekrecie powiem,że przerażona jestem trochę :D
Może Cię to pocieszy i doda otuchy. W pierwszej ciąży czekałam ns upragnioną córkę , ale jak się okazało, że synek będzie też odczuwalam przerażenie. Wkreciłam sobie , że wychowanie i opieka nad dziewczynką jest o wiele prostsza. Z perspektywy czasu stwierdzam , że do wszystkiego można się przyzwyczaić i odnaleźć się :-) może mój synek nie jest aniolkiem , ale poprstu z wybuchami złości trzeba nauczyć sobie radzić :-)

Może Cię to pocieszy i doda otuchy. W pierwszej ciąży czekałam ns upragnioną córkę , ale jak się okazało, że synek będzie też odczuwalam przerażenie. Wkreciłam sobie , że wychowanie i opieka nad dziewczynką jest o wiele prostsza. Z perspektywy czasu stwierdzam , że do wszystkiego można się przyzwyczaić i odnaleźć się :-) może mój synek nie jest aniolkiem , ale poprstu z wybuchami złości trzeba nauczyć sobie radzić :-)

No dokładnie mam takie odczucie o jakim piszesz... Ale pewnie macie rację wszystkie.. Dam radę :tak:

Ja mam syna. Są tego plusy. Wiadomo warkoczyki w grę nie wychodzą, ale wiem ,że sobie poradzi. Mój Mąż mówi, że jak bd córka to nie bd chodzic nigdy na randki itd hehe [emoji23][emoji23][emoji23]

Dokladnie, moj maz mowi ze z wiatrowka bedzie stal na balkonie [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się właśnie boję,że będzie taki łobuz jak synowie moich znajomych..histerie,kładzenie się na podłodze w sklepie,awantury o zabawki,bijatyki,narkotyki,dopalacze..normalnie ja już mam wizję kolejne 15lat w przód..a znając podejście mojego K. pewnie będzie mu na wszystko pozwalał a mnie krew zaleje :p
A myslisz ze dziewczynki sa inne ? Ciaze w wieku 13 lat itd..
Przeciez ogromny wplyw na to jakie bedzie Twoje dziecko masz wlasnie TY. Jesli Twoje dziecko bedzie mialo z Toba super kontakt, bedzie Ci ufalo, to i bedzie Cie sluchac [emoji6] nie boj nic.

Eh ... Wlasnie czytalam wypowiedzieć pewnej mamy,która stwierdziła ze nie warto karmić piersia bo ten ból itd. Ja pierdziele nie wiem kochane jak wy i nie chce nikogo urazic ale dla mnie to samolubne takie gadki . kto pow ze nie bd bolec ?

Mnie nie bolalo [emoji6] raz mnie chyba tylko cora mocnie j ugruzla. Bardziej mnie bolalo odstawianie od piersi.. zwlaszcza wtedy w szpitalu myslalam ze umre z bolu [emoji20]

reklama
Moja znajoma ma córkę o miesiac młodsza niz moj syn. Rozróba jakich mało. Mój łobuziak to jeszcze grzeczne dziecko przy niej :D zresztą jest cos takiego jak bunt dwulatka. I chyba trzylatka. Nie wierzyłam w to dopóki młody nie skończył dwoch lat. Kładzie sie na ziemi ucieka piszczy krzyczy i potrafi uderzyc jak cos idzie nie po jego myśli. Nie wiedziałam ze moje dziecko jest do tego zdolne zwlaszcza ze ja go nigdy nie bije i staram sie tlumaczyc doaczego jest tak a nie inczej.po prostu trzeba to przetrwać. Płeć nie wiem czy ma coa wspólnego z tym ;)

Ja tez mam problemy z mlodsza corka, ale troche innego typu. Potrafi sie np obudzic w nocy i plakac pol godziny, nie da sie przytulić, nie poznaje mnie tak jakby. W przedszkolu tez ma napady, jak to okreslil lekarz, jest emocjonalna. Wysylaja nas przez to do psychiatry dzieciecego, ale ja sobie z nia potrafie poradzic, i nie rozumiem dlaczego w przedszkolu nie potrafia. Te napady sa sporadyczne, ale sa.

Do góry