reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej dziewczyny! :) Jestem tu nowa, ale z checia bede razem z Wami oczekiwala do grudnia :D Jestem w 14tc, mam termin na 26.12, ale z calego serduszka chcialabym urodzic przed swietami :D Widze, ze tak na swiezo trafilam na temat samoopalaczy, a akurat jestem na czasie :) Solarium kategorycznie zabronione, opalanie niewskazane, samoopalaczy raczej unikac, ale balsam brazujacy dwa razy na dwa tygodnie nie zaszkodzi dla lepszego samopoczucia przyszlej mamy - i to slowa mojego gina :D
Ja tez mam termin na 26.12. :) Ale leci mi dopiero 13tc tzn 12t6d. Jak Ci wyliczyli termin,że mamy taką różnice?
A co do solarium to wcale nie jest kategorycznie zabronione tylko chodzi o nie przegrzanie organizmu oraz o plamy. Ale na upartego jakby się poszło na 5 min to nic sie nie stanie. Albo np ja czasami uzywam solarium do twarzy i tez wszystko jest okej. Tak samo kremy, samoopalacze.... bez przesady. Mydło i dezodoranty to tez chemia.. nie dajmy się zwariować. Ciąża to nie jest choroba :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Samoopalacze można używać w ciazy:) bez przesady, one działają tylko powierzchniowo. Generalnie większość kosmetyków można używać w ciazy.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytałam że w pierwszym trymestrze jak ktoś się obawia to unikać ale potem już nie ma przeciwwskazań Ale to na jednej stronie tak (niby doktory się wypowiadaja) a na innych inaczej Pewnie to jest tak jak z rzeczami których nie można podczas kp Większość to legendy Ale wiadomo strach o dziecko potęguje wyobrazenia Ja nawet paracetamolu unikalam w poprzedniej ciąży mając 39 st Najgorsze są skrajności Spróbuję rajstopek w sprayu Ale w sierpniu kolejna impreza i wtedy już sobie krem brazer zarzuce ;)

Ja tez mam termin na 26.12. :) Ale leci mi dopiero 13tc tzn 12t6d. Jak Ci wyliczyli termin,że mamy taką różnice.:)

A kiedy mialas ostatni okres? Ja 11.03, tylko, ze ja mam strasznie dlugie cykle 34-35 dni :D I lekarz na kazdej poprzedniej wizycie podawal mi tygodnie ciazy lamane, w sensie 6/7tc, ostatnio bylo 11/12tc, ale jak bylam w czwartek teraz i zrobil mi USG to stwierdzil, ze to zdecydowanie 14tc, a powinien jak zwykle powiedziec 13/14 ;)

A ile cm maja wasze maluchy? Bo ja jak czytałam o rozwoju płodu to wydaje mi się, że mój to jakiś kolos i urodzę ogromne dziecko jak będzie dalej w takim tempie rosło :p W czwartek byłam u gina to z pomiaru wynikało 12cm i 100g na 14tc.

A ile cm maja wasze maluchy? Bo ja jak czytałam o rozwoju płodu to wydaje mi się, że mój to jakiś kolos i urodzę ogromne dziecko jak będzie dalej w takim tempie rosło[emoji14]W czwartek byłam u gina to z pomiaru wynikało 12cm i 100g na 14tc.

16 tydz 1 dzien i miało 16cm i 150 gram

A ile cm maja wasze maluchy? Bo ja jak czytałam o rozwoju płodu to wydaje mi się, że mój to jakiś kolos i urodzę ogromne dziecko jak będzie dalej w takim tempie rosło :p W czwartek byłam u gina to z pomiaru wynikało 12cm i 100g na 14tc.
Mój maluszek jest też duży, bo w 12t1d miał 7,5 cm, czyli o tydzień starszy. Teraz nie wiem ile ma; dowiem się dopiero po 18 tc, na połówkowym.
Jest cały temat z wymiarami naszych maluchów, możesz sobie porównać czyj maluch jaki był duży w którym tygodniu.

Moje 27maja na I prenatalnym miało 13cm i ważyło 59g :)
Teraz 1 lipca mam II prenatalne 3D/4D ♥ ciekawe ile urosło...
W ogóle mam już 16tydzień z kilkoma dniami a nadal nie czuje ruchów..A jak z tym u was?

reklama
Moje 27maja na I prenatalnym miało 13cm i ważyło 59g :)
Teraz 1 lipca mam II prenatalne 3D/4D [emoji813] ciekawe ile urosło...
W ogóle mam już 16tydzień z kilkoma dniami a nadal nie czuje ruchów..A jak z tym u was?
Czuje gdzies od 12 tyg ruchy. Wczoraj kręciło sie bardzo a dzis cisza. Cos tam delikatnie sie wyginalo. Z tym ze to moja 3 ciąża wiec tez inaczej niż w pierwszej. Czasami dziewczyny czują po raz pierwszy w okolicach 20 tyg.

Do góry