reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Mdłości i wymioty świadczą o dobrym przyroscie bety i o mniejszej tolerancji na duże wahania hormonalne.

Dobranoc

cb7wugpju04jz4q8.png
U mnie i wahań i mdłości brak :) może to rodzinne, moja mama też tego nie przechodziła. Zapytałam z ciekawości lekarza. :) dobrej nocy.

reklama
A ja na 3 ciąże raz zwymiotowalam, i niestety leżę. Wiec przy mnie tateoria o miłościach sie potwierdziła trzykrotnie. Dzis Znowu skurcze, zbliża sie pierwszy i boje sie, ze znowu będę plamic. Dobrze, ze weekend. Dziś dzieci (7 i 12 lat) przygotowywały obiad, odkurzaly. Dla mnie zostało pozmywac i powiesić pranie.

Mojemu mężowi brzuch urósł i zgaga go męczy, a ja ani brzucha ani zgagi, więc może jak już ma takie symptomy, to urodzi za mnie:D
moj maz wciaz ma brzuch wiekszy ode mnie i to mnie pociesza! licze ze tak zostanie:)
Mdłości i wymioty świadczą o dobrym przyroscie bety i o mniejszej tolerancji na duże wahania hormonalne.

Dobranoc

cb7wugpju04jz4q8.png
i to potwierdza moja gin prof ordynator:) ja mdlosci mialam malo a w poprzednich dwoch straconych ciazach wcale. ide w poniedzialek na usg - trzymajcie kciuki bo oczywiscie chociaz jest wszystko ok to sie boje prewencyjnie.

tymczasem jutro rano uciekam na weekend nad jezioro bo w tym upale to u mnie w mieszkaniu do 40 stopni dochodzi:(

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Może o mdłości trudniej po 35tce? :) Rozmawiałam z moimi przyjaciółkami, które niedawno rodziły i one podobnie jak ja mdłości i wymiotów nie miały:) mnie to akurat cieszy. Marzę, aby kolejne miesiące wyglądały podobnie. To już początek V! :) miłej soboty. U nas zapowiadają letnią burzę.

Lenam ja mam 30lat i tez tylko raz mi sie zdarzylo wymiotowac ale z mojej winy bo nie zjadlam rano na czas sniadania i to z glodu bylo.
Zauwazylam, ze po pieczarkach mi nie dobrze, mam odruchy wymiotne jestem wzdeta a po jakims czasie dochodzi jeszcze zgaga.
temat zgagi znam :) je jem regularnie co 2,5 godz. Uważam na cukier :) po teście glukozy poranny miałam 96:/ a norma to 90. Dieta wszystko normuje.

Może o mdłości trudniej po 35tce? :) Rozmawiałam z moimi przyjaciółkami, które niedawno rodziły i one podobnie jak ja mdłości i wymiotów nie miały:) mnie to akurat cieszy. Marzę, aby kolejne miesiące wyglądały podobnie. To już początek V! :) miłej soboty. U nas zapowiadają letnią burzę.
Myślę, że tu nie ma co szukać reguły. Ja w pierwszej ciąży byłam mając 32 lata i nie miałam najmniejszych mdłości. Teraz mam 35 lat i miałam mdłości, tak jak w straconej ciąży kilka miesięcy temu, kiedy miałam skończone 34.
Moja mama w żadnej ciąży mdłości nie miała (29l. i 31l.), więc nie wiem czy po niej miałby być ten brak mdłości w mojej pierwszej ciąży, czy to nie jest genetyczne co potwierdzają dwie kolejne ciąże.
Myślę, że po prostu trzeba przyjąć, że są ciąże w których są mdłości i takie w których ich nie ma. Każda ciąża jest inna. W pierwszej ciąży miałam zgagę od początku do końca, w tej pojawiła mi się dopiero teraz. W pierwszej i drugiej ciąży nie miałam ślinotoku, teraz miałam.

reklama
Zgadzam się nie ma reguły.
Z synem miałam i mdłości i wymioty i zgage uff
Z córką mdłości i to lajtowe nawet
Teraz tylko mdłości lajtowe i wzdęcia które już przechodzą. Czyżby córka? Nie ma reguły przecież ;)

A w ogóle to nastukałysmy już ponad1000 stron [emoji14]
cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
Do góry