reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

U mnie torba jedna dla mnie i jedna dla dzidzi

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja mam taka tourbe z 3 przegrodami kazda otwierana osobno. Miekka, ale mozna pakowac jak walizke. Troche stara,ale trudno. Dame wklady i wkladki zajmuja spiro miejsca

Tak, podstawa to oczywiście to co powiedzą w szpitalu, ale są pewne rzeczy niezależne od szpitala, jak np. dokumenty, koszule do karmienia itp;) U mnie taka checklista to była podstawa bo miałam też osobno wymienione co np. zabrać w ostatniej chwili albo dowieźć później. Tyle że u mnie i tak wyszło zupełnie inaczej, bo poród miesiąc wcześniej, torba właściwa spakowana w 90% a mąż w stresie zabrał wszystko co widział w zasiegu wzroku, także drugą torbę zapasową;)

No i wiadomo, że z tymi listami to każdemu co innego się przydaje ostatecznie, tak samo jak z listą wyprawkową - ja np. tam w tej swojej podałam laktator i u mnie to mus podobnie wkładki laktacyjne. Z kolei np. kuzynka w ogóle wkładek nie potrzebowała bo jej mleko nie ciekło, nie potrzebowała laktatora i wzięła ode mnie herbatkę, której ja w ogóle nie potrzebowałam. Dlatego warto przejrzeć kilka list, przemyśleć i przerobić na swoją.

A w ogóle to ta torba u was to będzie torba czy walizka? Wcześniej miałam torbę sportową, ale upchnąć w niej rzeczy dla mnie i dziecka było strasznie trudne a znalezienie w niej potem czegoś jeszcze trudniejsze dlatego teraz myślę, żeby wziąć taką średnią walizkę i w jednej połowie rzeczy dla dziecka a w drugiej dla mnie.
U nas w szpitalu jest zakaz wnoszenia walizek ze względu na to, że są mniej wygodne dla personelu zajmują zbyt wiele miejsca i utrudniają tym pracę
Kiedy powinno się mieć już spakowana torbę do szpitala ?
Jak Dadzą nam listę na szkole rodzenia to wstawię wam w wyprawce

Ja mam małą walizkę i chyba torbę zrobię dla małego. Jeszcze nic nie wkładała.

Dziewczyny Masakra dzisiaj. Pogoda beznadziejna i ciśnienie chyba niskie, czuję się jakbym 4 noce nie spała. :(
Dawno tak nie miałam...
Ostatni tydzień pełen energii a dzisiaj bym cały dzień przeleżała... W głowie mi się kręci, już 6 razy w kibelku.
Kawa nie pomaga, świeże powietrze też...
Dobrze że dzisiaj niedziela to mąż synem się zajmie....
I na dodatek wszystkich bym rozstrzelala.
A mój mąż zawsze ma ubaw jak mam zły humor śmieję się ze mnie do rozruchu (bo podobno moje humorki zabawne są). I tym sposobem wsciekam się jeszcze bardziej, a on głośniej się śmieję. Grrrrrrrrr
Dzięki temu nigdy się nie sprzeczami...

Oby u was z humorami i wysłaniem było lepiej.
Sprawdzilam ciśnienie 93/68
Ehhhh

Ja mam małą walizkę i chyba torbę zrobię dla małego. Jeszcze nic nie wkładała.

Dziewczyny Masakra dzisiaj. Pogoda beznadziejna i ciśnienie chyba niskie, czuję się jakbym 4 noce nie spała. :(
Dawno tak nie miałam...
Ostatni tydzień pełen energii a dzisiaj bym cały dzień przeleżała... W głowie mi się kręci, już 6 razy w kibelku.
Kawa nie pomaga, świeże powietrze też...
Dobrze że dzisiaj niedziela to mąż synem się zajmie....
I na dodatek wszystkich bym rozstrzelala.
A mój mąż zawsze ma ubaw jak mam zły humor śmieję się ze mnie do rozruchu (bo podobno moje humorki zabawne są). I tym sposobem wsciekam się jeszcze bardziej, a on głośniej się śmieję. Grrrrrrrrr
Dzięki temu nigdy się nie sprzeczami...

Oby u was z humorami i wysłaniem było lepiej.
Sprawdzilam ciśnienie 93/68
Ehhhh
ja dzisiaj na leżąco aczkolwiek nie czuję, że mam niskie ciśnienie ... brzuch mam bardziej obolały dziś oby przeszło do jutra jak tak będzie do końca to ja dziękuję za taką ciążę :p

Hej dziewczyny. Chyba mamy jakiegos międzynarodowego wirusa. Ja w tamtym tyg caly czas straszne mdłości mialam i lekka biegunke. Dziś znowu to samo cholera no. Mam nadzieje że to jakas niestrawnosc czy wirus a nie oczyszczanie sie przed porodem czy cos. Ja wczoraj pokazalam mezowi gdzie mam poukladane rzeczy do szpitala. Kuferek z kosmetykami reczniki i klapki i ubrania. Jeszcze nie wkladam ubran do torby bo mi miejsce zajmuje. Odlozylam tylko na półkę. Ja dla malej do szpitala nie potrzebuje nic. Wszsytko dostanie tam. Na wyjscie tylko rzeczy maz musi przyniesc. Dla mnie standardowe ubrania koszule i stanik do karmienia i wkladki laktacyjne. Majtki siateczkowe duze podkłady to wszsytko jest dla kobiet w szpitalu w półce w łazience. Jeszce dla pewnosci teraz zagladalam i dalej tak jest. Mam nadzieje ze w kazdym szpitalu bo jak mala bedzie za wcześnie to mnie do innego wysla bo w tym nie ma dla wczesniakow oddziału ale jest bardzo blisko domku.

Jeszcze raz rozmawialismy z teściową. I mowi że jak cos to szybko przyjedzie. W ciągu dwoch dni bedzie bo to 1200 km.

Pochwalę się ze Rozalka ma juz wszsytkie ubranka uprane uprasowane i poskladane w komodzie. Jeszcze tylko parę zamówień nam zostalo z neta. Papiery powoli tez skladam. Zobaczymy moze uda sie dostac cos na wyprawke. Zlozyc kazdy moze a najwyzej powiedza ze mamy za duze dochody. Na synka 1000 euro dostalismy ale mniej zarabialismy. Zobaczymy moze da rade cos zalatwic.

Ide jesc obiadek bo zaraz bedzie.

Hej dziewczyny. Chyba mamy jakiegos międzynarodowego wirusa. Ja w tamtym tyg caly czas straszne mdłości mialam i lekka biegunke. Dziś znowu to samo cholera no. Mam nadzieje że to jakas niestrawnosc czy wirus a nie oczyszczanie sie przed porodem czy cos. Ja wczoraj pokazalam mezowi gdzie mam poukladane rzeczy do szpitala. Kuferek z kosmetykami reczniki i klapki i ubrania. Jeszcze nie wkladam ubran do torby bo mi miejsce zajmuje. Odlozylam tylko na półkę. Ja dla malej do szpitala nie potrzebuje nic. Wszsytko dostanie tam. Na wyjscie tylko rzeczy maz musi przyniesc. Dla mnie standardowe ubrania koszule i stanik do karmienia i wkladki laktacyjne. Majtki siateczkowe duze podkłady to wszsytko jest dla kobiet w szpitalu w półce w łazience. Jeszce dla pewnosci teraz zagladalam i dalej tak jest. Mam nadzieje ze w kazdym szpitalu bo jak mala bedzie za wcześnie to mnie do innego wysla bo w tym nie ma dla wczesniakow oddziału ale jest bardzo blisko domku.

Jeszcze raz rozmawialismy z teściową. I mowi że jak cos to szybko przyjedzie. W ciągu dwoch dni bedzie bo to 1200 km.

Pochwalę się ze Rozalka ma juz wszsytkie ubranka uprane uprasowane i poskladane w komodzie. Jeszcze tylko parę zamówień nam zostalo z neta. Papiery powoli tez skladam. Zobaczymy moze uda sie dostac cos na wyprawke. Zlozyc kazdy moze a najwyzej powiedza ze mamy za duze dochody. Na synka 1000 euro dostalismy ale mniej zarabialismy. Zobaczymy moze da rade cos zalatwic.

Ide jesc obiadek bo zaraz bedzie.

może to rzeczywiście jakiś wirus ! ja miałam też lekką biegunkę a brzuch cię boli ?

reklama
Hej dziewczyny. Kurde współczuję wam tego wiarusa u mnie puki co dobrze nie ma nic.
Wczoraj byłam na weselu sąsiadki a że czułam się rewelacyjnie to wróciliśmy o 4 do domku teraz leżę mała kopie a ni jakoś tak strasznie ciężko się oddycha masakra jakaś. Jak by mi coś na plecach leżało i przełyk ugniatało. U nas nie pada ale zimno jest. Głowa mi pęka zatokami wyczułam wczoraj każde włączenie klimatyzacji. Zapowiada się kurde ciekawie

Do góry