reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mój czasem mówi " No to chodź" i kładę sie na nim z brzuchem miedzy jego nogami. To nie to samo ale zawsze to coś.

Ucho nie dało spać i brałam paracetamol, a wizyta dopiero po 14. Rano na wkładce trochę brązowego i cały czas takie dziwne uczucie. Boje sie ze paracetamol działa tez na brzuch i nie wiem co sie z nim w nocy działo.

To mnie trochę przeraża, bo jak piszesz że trwało to 40 min to nie zdążyłabym do szpitala...
Ale to nie tak ;) wody odeszly o 17:30 tylko sie nie chcialo rozkrecic. W koncu podali oksytocyne i od tego momentu 40 minut i urodzilam ;) Rozmawialam z pielęgniarkami to mi tlumaczyly ze odejscie wód to nie wyznacznik czasu porodu, liczy sie dopiero od skurczy, tych porodowych, dlatego 40 minut.
Ja ogolnie bylam w szoku ze nie mam skurczy. W poprzednich ciazach po odejsciu wod szlo ekspresem, a teraz byla cisza, a tu jeszcze tetno skakalo do 200 uderzen na minute, no i nie mozna bylo czekac, stad decyzja o oksytocynie. Jakby sie pogorszyło to mialam miec cc. Nic nie moglam jesc, pic tylko troszeczke, caly czas bylam przygotowywana w razie czego.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

O! Właśnie odpadł ze mnie kawałek brązowego czegoś galaretowatego. Zakładam, że to część sławetnego czopa! Czyżby coś nareszcie się rozkręcało?

Pozostaje zatem wypić poranną kawkę, a później spacer, schody, odkurzacz [emoji14] z seksu nici, M nie ma ;/
Nie ciesz sie [emoji23] mi czop odchodzil prawie 3 tygodnie [emoji23] i tez czasem byl podrbarwiony krwia lub wlasnie brazowy [emoji23] i patrz ile czekalam

a tak ogolnie oprocz tego to jak sie czujesz?
Tak to super bk nie peklam ani mnie nie nacinali to nic mnie nie ciągnie ;) boli mnie brzuch bo sie macica obkurcza, i bola mnie kosci miednicy, ale to normalne bo sie teraz dla odmiany wszystko schodzi ;) Półtora godzing po porodzie juz sama brałam prysznic :) Psychicznie tez czuje sie super ;)

Mój czasem mówi " No to chodź" i kładę sie na nim z brzuchem miedzy jego nogami. To nie to samo ale zawsze to coś.

Ucho nie dało spać i brałam paracetamol, a wizyta dopiero po 14. Rano na wkładce trochę brązowego i cały czas takie dziwne uczucie. Boje sie ze paracetamol działa tez na brzuch i nie wiem co sie z nim w nocy działo.
Mi mowiono caly czas ze jak plamienie to do szpitala

Tak to super bk nie peklam ani mnie nie nacinali to nic mnie nie ciągnie ;) boli mnie brzuch bo sie macica obkurcza, i bola mnie kosci miednicy, ale to normalne bo sie teraz dla odmiany wszystko schodzi ;) Półtora godzing po porodzie juz sama brałam prysznic :) Psychicznie tez czuje sie super ;)

fajnie, ze juz jestes po :) zazdroszcze, wiadomo kiedy do domku wypuszcza? maly jak sie teraz ma?

Daj znac po wizycie :*

ja juz niezaleznie jak leze to maly i tak sie wscieka bo mu niewygodnie chyba :D najlepiej to jak bym spala na stojaco :D
Ooooo tak!
To ostatnio byłaby moja śpiąca pozycja....
Tylko jak?
Wymyśliłam z moja kreatywna i chora wyobraźnia że pozostaje położyć się do drewnianej kontrukcji na trupka ;) a potem ktoś pionizuje i extra spanko ;)

Dzięki bogu najgorsze przeszło i już lepiej śpię w ludzkiej pozycji leżącej nie marząc o tej ww.

reklama
Do góry