reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2017

I drugie pytanie: wyszła mi juz jakiś czas temu obrzydliwa pokrzywka. Lekarz twierdzi ze to jakiś łupież gilberta i występuje najczęściej w ciąży. Twierdzi ze musi samo zejść ale to siedzące i szpecace. Czy któraś z Was tez ma taki problem? Dołączam zdjęcie mojej strasznej ręki. Dodam ze nigdy nie mialam alergii ani problemów skórnych
My mieliśmy łupież różowy Gilberta tzn.Nadia i wyglądało to zupełnie inaczej. Na szyi miała jedna taka większą owalną plamę i to była blaszka macierzysta a na klatce piersiowej i plecach symetrycznie robiły się takie małe czerwone placki. Nie swędzialo jej to. Fakt że musiało zejść samo, u nas akurat zeszło razem z ospą.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na zdjęciach masz nasz łupież Gilberta
received_1745990299054475.jpeg
received_1745990355721136.jpeg

A tak wyglądała nasza pokrzywka
received_1705818733071632.jpeg

Załączniki

• received_1745990299054475.jpeg
    received_1745990299054475.jpeg
    23,5 KB · Wyświetleń: 9 090
  • received_1745990355721136.jpeg
    received_1745990355721136.jpeg
    22,6 KB · Wyświetleń: 3 488
  • received_1705818733071632.jpeg
    received_1705818733071632.jpeg
    49,6 KB · Wyświetleń: 2 896
MrsMalec wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Cudownego dnia i samych szczęśliwych chwil!! !!
My już po śniadanku, zaraz zbieramy się na budowę bedziemyc dzialac ze ścianami. Ból głowy dzięki Bogu odpuścił bo bardzo bardzo kiepsko ze mną było, teraz odzyskałam energię i chęć do życia!
Miłego dnia!!!

My mieliśmy łupież różowy Gilberta tzn.Nadia i wyglądało to zupełnie inaczej. Na szyi miała jedna taka większą owalną plamę i to była blaszka macierzysta a na klatce piersiowej i plecach symetrycznie robiły się takie małe czerwone placki. Nie swędzialo jej to. Fakt że musiało zejść samo, u nas akurat zeszło razem z ospą.

Tak sie zaczęło. Blaszka macierzysta na brzuchu. Nawet nie bylo tak dużo tych krowy. A teraz od niedawna tak wysypalo na rękach. Lekarka niby twierdzi ze to tez od tego Gilberto z reakcja na słońce. Taki stan gorszy mam na rękach i kolanach gdzie mnie wiecej słońca dopadło

Tak sie zaczęło. Blaszka macierzysta na brzuchu. Nawet nie bylo tak dużo tych krowy. A teraz od niedawna tak wysypalo na rękach. Lekarka niby twierdzi ze to tez od tego Gilberto z reakcja na słońce. Taki stan gorszy mam na rękach i kolanach gdzie mnie wiecej słońca dopadło
A dała Ci cokolwiek na to?

I drugie pytanie: wyszła mi juz jakiś czas temu obrzydliwa pokrzywka. Lekarz twierdzi ze to jakiś łupież gilberta i występuje najczęściej w ciąży. Twierdzi ze musi samo zejść ale to siedzące i szpecace. Czy któraś z Was tez ma taki problem? Dołączam zdjęcie mojej strasznej ręki. Dodam ze nigdy nie mialam alergii ani problemów skórnych
Ja kiedyś też miałam ten łupież Gilberta i to prawda zniknie samo tylko, że ja miałam na nogach. Po około 2 miesiącach nie było śladu, ale niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość. Zalecenia jakie dostałam wtedy od dermatologa to przede wszystkim unikać długich kąpieli tylko krótki prysznic i to w letniej wodzie. I mi pomógł przy tym Physiogel balsam do ciała łagodzący.

@mrmalec to Twój dzień kochana! Niech będzie najpiękniejszym dla Waszej trójki :-* wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-)

Dziewczyny a wam miłego dnia kochane!! :-*

Ja już po rundzie ćwiczeń jupiii!!!

A dała Ci cokolwiek na to?

Wapno i fenistil w kroplach. Ale powiedziała ze to tylko zlagodzi objawy ale zejść musi samo. Wapno pije ale fenistilu nie biorę bo po pierwsze bym po nim tylko spala a po drugie ma zaznaczone ze od drugiego trymestr mozna brać wiec cos jest w nim nie wskazane i sie boję

reklama
My już wróciliśmy do domku. Znów zaczęło się rozciąganie i trochę zrobiło mi się słabo. Także leżę i odpoczywam. Chciałam popołudniu odwiedzić zoo, ale chyba nie dam rady :( Odebrałam wreszcie olejek w Rossmanie za 0.01 zł zobaczymy jaki będzie. Idę wcinać brzoskwonkę. A i wyniki mam w dwóch miejscach poniżej normy (RDW-SD i ciężar moczu) ale to jest takie minimum że narazie nie panikuję. Zobaczymy co na to powie gin. Do tego piknik lotniczy nad głową przez cały weekend. Nie lubię tego dźwięku. Stresuje mnie....

Do góry