Sabi32
Fanka BB :)
Ja ostatnio mialam zgage i wzielam gume do zucia miętowa i przeszlo@Sabi32 Ja na zgagę jadłam mentosy w poprzedniej ciąży A moja siostra jadła pastę do zębów bo tylko po tym jej przechodziło.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja ostatnio mialam zgage i wzielam gume do zucia miętowa i przeszlo@Sabi32 Ja na zgagę jadłam mentosy w poprzedniej ciąży A moja siostra jadła pastę do zębów bo tylko po tym jej przechodziło.
Tez je czytam od jakiegoś czasu i wyglada na to ze duzzzooo tam sie dziejeBo do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, taka prawda.Moj pierwszy facet wyjeżdżał, najpierw nie umialam sobie z tym poradzic, a potem jak zmienil pracę i byl na miejscu, to nie moglam go zniesc w domu
Czytalam sobie teraz troche wątków na majowkach i powiem wam, ze zanim sie nie obejrzymy, to naszym tematem będą kupki, kolki, potowki, ulewanie, sab simplex i espumisanaaa jeszcze ilosc karmien na dobe i w nocy
![]()
Ja miałam takie zajęcia ciążowe, dwa spotkania grupowe po chyba 2h, i oprowadzanie po szpitalu. Z tego wszystkiego jedynie to oprowadzanie było naprawdę pomocne.Zapisałam się do szkoły rodzenia i będę chodzić na zajęcia od początku sierpniaCzy któraś, będąca teraz w pierwszej ciąży też się zapisuje do szkoły rodzenia??
Ja wybrałam taką szkołę, gdzie moja siostra chodziła i mają tam super zniżki do banku krwi pępowinowej. Mam nadzieję, że też się załapię na zniżkę![]()
W sumie to wcześnie prowadzą zajęcia. Pamiętam że u nas są ale od 28tc.Zapisałam się do szkoły rodzenia i będę chodzić na zajęcia od początku sierpniaCzy któraś, będąca teraz w pierwszej ciąży też się zapisuje do szkoły rodzenia??
Ja wybrałam taką szkołę, gdzie moja siostra chodziła i mają tam super zniżki do banku krwi pępowinowej. Mam nadzieję, że też się załapię na zniżkę![]()
A co to zzo?W szpitalu w którym rodziłam są tzw białe soboty i wtedy jak się umówi wcześniej można w taki dzień przyjść i zobaczyć sale porodowe.
@Izabela88 w tej szkole rodzenia u nas też jest gimnastyka.
Uważam że pierwszy raz można iść, zobaczyć, ja był na każdych zajęciach i mało co z tego wyniosłam.
Szkoda tylko że szpital narzuca aby dostać zzo nie dość że muszę wywalić 30zł na konsultacje z anestozjologiem, to jeszcze to zaświadczenie że szkoły rodzenia... a chciałam teraz nie chodzić, ale jak mam potem się zwijać z bólu bez wyboru zzo to chyba będę musiała się pomęczyć na tej szkole...
Znieczulenie zewnątrz oponowe. Daje się je w kręgosłup aby skurcze nie były tak bolesne.A co to zzo?![]()
I jeśli nie zaliczę zajęć w szkole rodzenia to go nie dostanę? A odpłatnie? No i drugie pytanie, słyszałam o zastrzyku przyspieszającym poród, ktoś się z tym spotkał?Znieczulenie zewnątrz oponowe. Daje się je w kręgosłup aby skurcze nie były tak bolesne.
Mnie bardzo pomogło.