motylkowelove
Fanka BB :)
A powiedzcie mi cały czas bierzcie kwas foliowy? Zamierzacie w ogóle odstawiać? Ja do samego końca chyba będę brała, zaszkodzić myślę nie powinno..
Ja biorę cały czas bo jest w witaminkach
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A powiedzcie mi cały czas bierzcie kwas foliowy? Zamierzacie w ogóle odstawiać? Ja do samego końca chyba będę brała, zaszkodzić myślę nie powinno..
Ja akurat biorę sam kwas ale może poproszę przy następnej wizycie o jakiś suplement głównie zależy mi na żelazie bo odstawiłam mięso ale zwrócę uwagę czy jest w nim jeszcze jakaś ilość kwasu foliowegoJak jeszcze raz sie u mnie to powtorzy to polece do.lekarza. To byl.taki.krotkotrwaly, ale.mocny bol :/Ja biore prenatal duo i jego składzie jest zawarty kwas foliowy. Jesli bierzesz jakis zestaw witami i w nim.jest kwas foliowy to.dodatkowo nie musisz przyjmować. Chyba, ze lekarz zaleci inaczej, bo pamietam ze byla tu dziewczyna, ktorej lekarz dodatkowo kazal.brac kwas foliowy, chociaz w witaminach tez juz byl.
A bierzesz jakieś witaminy dla ciężarnych? Ja od drugiego trymestru przerzuciłam się z kwasu foliowego na witaminy Pregnacare. W nich jest też kwas, więc dodatkowo już nie biorę.A powiedzcie mi cały czas bierzcie kwas foliowy? Zamierzacie w ogóle odstawiać? Ja do samego końca chyba będę brała, zaszkodzić myślę nie powinno..
Dziewczyny czy wiadomo Wam coś o tendencji w ciąży do kamieni nerkowych ? tak się własnie spotkałam kilka razy już , moja kuzynka też miała w ciąży ... wiecie może z czego to się bierze jak temu zapobiec / uniknąć ?
Hahahaah padlam[emoji23][emoji23][emoji23]Ja tez uwazam ze imie to sprawa mocno indywidualna i pytanie CO SADZICIE O IMIENIU....? Jest bez sensu bo właśnie potem sa spiecia. Ja bym nie nazwala syna Natan albo Alan bo juz co drugi taki w polsce ale jak komus sie podoba to sie nie odzywam, mówię ze ladnieci nie ciągne tematu. Tak samo jak rozumiem ze komuś moze sie nie podobac imie Andrzej , a moj Synus właśnie tak będzie sie nazywal. Dlatego nie zapytalabym nigdy nikogo o zdanie bo to tylko decyzja moja i meza. Tak samo jak pytanie jaki kolor poscieli wybierasz albo jaki rodzaj butelki [emoji23]Hahahahahahahahahahah[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Ja w pierwszej ciąży dostalam ataku kamieni woreczka żółciowego, dziala to chyba na takiej samej zasadzie jak nerki ze narządy są uciskane i dlatego jest problem w regularnej pracy narządu i tworzą się załogi plus dodatkowo hormony.
Chyba wszystko zaczyna sie od nerek, ja jak nigdy nie mialam z tym problemu tak w pierwszej ciazy wyladowalam w szpitalu na kolke nerkowahmm zurawina i zurawina
w drugiej ciazy mi gin kazala pic bo juz nie ciekawie w moczu bylo i przeszlo, teraz odrazu pije co jakis czas herbate z zurawiny i musze sobie owocki kupic i zajadac
![]()
Ja biorę, biorę kwas foliowy i dodatkowo prenatal duo, lekarz mi wczoraj powiedział że mam wziąć do końca to co mam z kwasu, a potem już tylko prenatal. Kwasu am jeszcze na 2 tygodnie.A powiedzcie mi cały czas bierzcie kwas foliowy? Zamierzacie w ogóle odstawiać? Ja do samego końca chyba będę brała, zaszkodzić myślę nie powinno..
Witaj [emoji4]Hej dziewczyny.
Od jakiegoś czasu was podczytuje i chciałabym już oficjalnie do was dołączyć:-)
Termin porodu mam z USG na 30 grudnia. Niestety jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka. Najbliższe USG mam na 2 tygodnie i mój gin obiecał że wtedy już mi powie (na ostatnim twierdził że już wie, ale nie ma pewności, wiec nie bedzie na razie mówił). Jestem już mamą prawie 3 letniego urwisa.
Ja w poprzedniej ciąży miałam piasek w nerwach, musiałam mieć dietę. Najważniejsze aby mało soli albo najlepiej zrezygnować. I unikać produktów zawierających szczawiany.Dziewczyny czy wiadomo Wam coś o tendencji w ciąży do kamieni nerkowych ? tak się własnie spotkałam kilka razy już , moja kuzynka też miała w ciąży ... wiecie może z czego to się bierze jak temu zapobiec / uniknąć ?
Ja biorę, biorę kwas foliowy i dodatkowo prenatal duo, lekarz mi wczoraj powiedział że mam wziąć do końca to co mam z kwasu, a potem już tylko prenatal. Kwasu am jeszcze na 2 tygodnie.A powiedzcie mi cały czas bierzcie kwas foliowy? Zamierzacie w ogóle odstawiać? Ja do samego końca chyba będę brała, zaszkodzić myślę nie powinno..
Witaj [emoji4]Hej dziewczyny.
Od jakiegoś czasu was podczytuje i chciałabym już oficjalnie do was dołączyć:-)
Termin porodu mam z USG na 30 grudnia. Niestety jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka. Najbliższe USG mam na 2 tygodnie i mój gin obiecał że wtedy już mi powie (na ostatnim twierdził że już wie, ale nie ma pewności, wiec nie bedzie na razie mówił). Jestem już mamą prawie 3 letniego urwisa.
Ja w poprzedniej ciąży miałam piasek w nerwach, musiałam mieć dietę. Najważniejsze aby mało soli albo najlepiej zrezygnować. I unikać produktów zawierających szczawiany.Dziewczyny czy wiadomo Wam coś o tendencji w ciąży do kamieni nerkowych ? tak się własnie spotkałam kilka razy już , moja kuzynka też miała w ciąży ... wiecie może z czego to się bierze jak temu zapobiec / uniknąć ?
Rozumiemtylko chyba do jakiegoś sklepu BIO trzeba iśc po taką , albo do apteki żeby ta żurawina była żurawiną w herbacie czy w soku
![]()