reklama
Tego to juz nie wiem , a lekarz ktory bedzie pobieral? moze jego zapytaj czy musisz juz o tym zadecydowac?

Rozmawiałam z nim dzisiaj. On musi wiedziec przed samym pobraniem a decyzje pozostawił nam... Mówil ze można to jak najbardziej zrobic ale raz ze koszty to dwa i tak trzeba czekac na pelny wynik... Stad tez i moje watpliwości...

reklama
Kiedy dokładnie trzeba zrobić USG połówkowe? Pomiędzy 20-21 tygodniem? Akurat wypada nam pod koniec wakacji i tak się zastanawiam czy będziemy musieli wcześniej wracać.

Rozmawiałam z nim dzisiaj. On musi wiedziec przed samym pobraniem a decyzje pozostawił nam... Mówil ze można to jak najbardziej zrobic ale raz ze koszty to dwa i tak trzeba czekac na pelny wynik... Stad tez i moje watpliwości...

Skoro mowil ze i tak trzeba czekac na pelne wyniki to ja bym chyba juz wolala nic wczesniej nie robic i zaczekac bo jak sie okaza np te teraz bledne? a one to chyba tak na szybko tylko robione tak bardzo wstepnie?

Mi na kartce z prenatalnego pisze zeby kolejne wykonac 19-22 tydzien :)
O to super. Będziemy mogli do końca skorzystać z wakacji. Na USG bym poszła pomiędzy 21 a 22 tygodniem. Jeszcze podpytam ginekolog w poniedziałek czy tak może być.
Dziewczyny będące na L4, zgłaszacie do ZUS, że zmieniacie miejsce pobytu jadąc na wakacje? Słyszałam ostatnio o czymś takim i się zastanawiam, bo w pierwszej ciąży tego nie zrobiłam. Fartnęło mi się czy może nikt tego nie kontroluje. A może chodzi tu tylko o dziewczyny, które mają zwolnienie leżące?

Czy wy wyczuwacie swoja macice bez problemu? ja jak leze na wznak czuje taki twardy brzuch ale tylko do jakies 3 cm nizej pepka czy to macica?
A więc mi dzisiaj położna sprawdzała i mam macice już na wysokości pępka. Także jak młody kopie to może już spokojnie być to wyczuwalne w tamtych rejonach heh.
Ale u mnie już 18+4.

Jak był 16+2 to miałam jakoś właśnie 3cm pod pepkiem

reklama
@Izabela88 u mnie akurat dermatolog zaproponowal biopsje, powiedzial ze to metoda teraz malo wykorzystywana, jakos zapomniana a swietna w diagnozie. Tak samo kapilaroskopia. Tez mialam;) badane sa skorki na paznokciach: ) Jesli chodzi o reumatologow to w sumie moich 2 mowilo ze aaaa to na usg lekarz bedzie sie wsluchiwal w seruszko:/ full profeska:/, tzn spoko ale jednak skierowac na echo mozna, bardziej mi chodzi o to ze wiedza u niektorych licha, juz z doświadczenia robie tak ze jak jest u mnie problem , chodze do 3 specjalistów i zbieram opinie. Kiedys natknelam sie na ta reumatolog po poronieniu i mowila o tym echu w warszawie, no to jak przyszedl czas do do niej poszlam. @Aguu..la to ja bym chyba tylko amnio zrobila..ale wiesz...bedzie dobrze:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry